[HUN] Leopard 2

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
35 023
67 183
113
@Hummen23
Illetve egy szakmai kérdés neked. :D A targiról mi a véleményed? Melyik új vasra hajaz a legjobban?

A festésére gondolsz? :)
279595691_5189769584400088_872106829141622530_n.jpg
 

Katica

Well-Known Member
2022. március 1.
201
600
93
köszi.
ismert valami átadási ütemterv is?
nekem még ez van meg régebbről

2023:

érkezik kb. 4 db Pzh2000

megérkezik a maradék német gyártású Lynx és x db Buffalo

érkeznek az első Leopárd 2A7-esek kb.12 db (+ műszaki járművek: Wisent / Leguán / MAN HX)

érkezik 4 db H225M

1 KC-390 ( ez kiderült azóta h késik, és mindkettő 24be jön )

NASAMS (AMRAAM)

További ELM-2084 radarok érkeznek

Megkezdődik a nagy kaliberű lőszer- és robbanóanyag gyártás Várpalotán
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
24 398
85 871
113
@Pogány

Nagyszerű cikk, csak gratulálni tudok!
Nah, tegyük be.

Egyik olvasónk, fórumozó társunk, “Pogány” a fórumban tapasztalt fogalomkeveredések, típusváltozat keverések okán készített egy összefoglaló, ismertető írás a Leopard 2 harckocsi változatairól.


 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 089
17 519
113
Nah, tegyük be.

Egyik olvasónk, fórumozó társunk, “Pogány” a fórumban tapasztalt fogalomkeveredések, típusváltozat keverések okán készített egy összefoglaló, ismertető írás a Leopard 2 harckocsi változatairól.


Nagyon fasza lett @Pogány Gratulálok!
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
16 496
31 118
113
Legszívesebben ordítva leszedetném, mert el lett baszva a szerkesztett szöveg külalakja, de már az sem okozna örömet, ha rendbe lenne rakva, ami szarral járt már ez eddig. De köszönöm.
jó lett, bár hiányoltam belőle a "A magyarT-72 harckocsik korszerűsítése 2080-ig történő rendszerben tartása érdekében" c. fejezetet... :)