A drillek túl vannak értékelve és még csak nem is a legjobb módjai az összekovácsolásnak. Miért? A drillek közben nem kell gondolkoznod (pont az a lényegük, hogy ne is kelljen rajtuk gondolkozni). A drillek során robot módjára csinálod a saját dolgod*.Nem hagyom ki.
Csak nem írtam le egy komplett kikèpzèsi tervet 1 èvre.
Dehogy rossz.
Csak ez is mint sok minden szarul van csinálva a honvèdsègben.
Gyakorlásukhoz meg kell az idő, mert úgy válik jó èrtelemben vett rutinná.
Masrèszt úgy szoknak össze az emberek.
Ami megintcsak növeli a hatèkonyságukat.
A legnagyobb hülyesèg, hogy egyszer megtanultad, ès tudod nèha csak fel kell eleveníteni.
Mikor tanultad meg?
Ha nem gyakorlod mennyire megy jól?
Semennyire.
Alap dolgokat baszol el.
Másrèszt pont neked aztán had ne kelljen magyaráznom, hogy egy "egyszerű lövèsznek" mennyire szerteágazó tudása kellene hogy legyen.
Nem csak annyi, hogy itt a puska na arra lőjjè.
Ja csak bukdácsol az egèsz gyakorlat, ha a drillek nem mennek rendesen.
Úgy meg pènz ès időkidobás.
Masrèszt kudarcèlmèny(a lelkiismeretesebbnek).
Alapkik rèsze?
Amikor a nagytöbbsèg a fegyverèt sem tudja èrtelmesen fogni.
Hogy sűrítesz bele èrtelmesen tájolást(azt illene max párban csinálni, különben sokan rá sem nèznek a tájolóra),lövèszetet,ereszkedèst,városiharcot,alakzatokat,gèpből desszantolást,rádiót,clst stb.
Ezeket a laktanyában(nem nagy gyakorlaton) eltöltött időszakban, kicsattognak a gyaktèrre kell ismètelni.
Főleg kell ismètelni mert ha külszolgálatban van az ember, ezeket nagyrèszt nem gyakorolja.
Az elötte való felkèszítès, utána szabival 9-10 hónap simán eltelhet, hogy nem gyakorol valamit az ember.
Nem tudom most mit változtattak a magyar lőkiken.
Az egyèrtelmű, hogy amúgy egy rakás szar(volt) ès nagyon sok több èves katona sem tud normálisan lőni.
Sajnos nálunk ez Boszniában latványosan előjött, mikor tènylegesen összeszámoltak a rajok hány köregysèget lőttek lövèszeteken.
A legszomorúbb, hogy a századvezetès rendesen csodálkozott mennyire szarul lő az állomany jelentős rèsze.
Tudni kell a drilleket, mert ezek a legalapvetőbb harceljárások, amik nélkül nem lehet továbblépni, de önmagában a drill semmi. Soha a büdös életben harcmezőn raj nem karolt még át, pedig az átkarolás az egyik legalapvetőbb drill.
Nem drillek sorozata a harc, sőt igazából a drill csak akkor szabad, hogy előkerüljön, amikor vagy nincs vezetése az alegységnek (meghaltak, megsebesültek a parancsnokok), vagy akkor, ha a parancsnokoknak semmilyen más megoldásuk nincs az adott harcászati szituációra.
3 hónap alapkiképzésbe nagyon sok dolog belefér. Én Szentendrén végeztem alapkiképzést és akik utánam végeztek csak Szolnokon nagyon sokkal többet tudtak nálam (minden combat drillt megtanultak, mi csak szökellni, minden menetalakzatot megtanultak, mi csak oszlopot és farkasfogat, tanultak gépkarabélyt, pisztolyt, géppuskát is, mi csak pisztolyt és gépkarabélyt), pedig ugyanúgy 3 hónapos alapkiképzést végeztek mint én.