Pedig ismert európai gyártó. Tessék keresni.Szerinted mi van rajta?
Egyik ismertebb RCWS-re sem hasonlít a grafika...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pedig ismert európai gyártó. Tessék keresni.Szerinted mi van rajta?
Egyik ismertebb RCWS-re sem hasonlít a grafika...
Ok, megpróbálom levadászni!Pedig ismert európai gyártó. Tessék keresni.
deFNderPedig ismert európai gyártó. Tessék keresni.
Szerintem FN deFNderPedig ismert európai gyártó. Tessék keresni.
Már aggódtam hogy valami dzsunka lesz rajta...!Szerintem FN deFNder
Korábban azt nyilatkozták a SARP-ról, hogy le lesz cserélve, vagy legalábbis a többi járműre már hazai/nyugati rcws fog kerülni.Tuti hogy deFNder!
Érdekes, hogy nem a Natter lett aminek még a haza gyártása is szóba került, sem pedig a KMW saját FL200-asa. MSSA és a török ASELSAN mellé ez már harmadik RCWS amit megveszünk - ha a grafika az igazat mutatja.
A Leopard-ra is MSSA lenne a legidálisabb...
Valamilyen FN gyártást akarunk idehozni (igen, erről már volt szó), de Honvédségnek csak néhány ezer géppuskára van szüksége (talán 3-4 ezer gyalogságnak, 1-2 ezer járművekre - tartalékkal is számolva), ami miatt talán nem érte volna meg az FN-nek az ipari együttműködést. 4-5 száz RCWS talán már elég nagy üzlet nekik, hogy beruházzanak ide...Korábban azt nyilatkozták a SARP-ról, hogy le lesz cserélve, vagy legalábbis a többi járműre már hazai/nyugati rcws fog kerülni.
Valószínűleg egységes lesz, talán ez kerül majd a hiúzokra és minden másra is.
Korábban már képbe került az FN Herstal, mint potenciális magyarországi gyártó, talán erről volt szó.
Emlékeztek a "browning prototípus"-ra?
Hát nem.
Azt hittem csak valami làtvànyterves el***às és standard FLW kéccà lesz rajta, de akkor így màr tiszta vala.deFNder
Fegyverzet |
|
Vízszintes irányzás | 360 fok |
Függőleges irányzás | -40°; +70° |
Magasság | 630 mm (Leopard 2A7 toronytető magassága: 3,03 m, deFNderrel a teljes magasság: 3,66 m) |
Tömeg | kb. 200 kg (lőszerrel) |
Lőszerkészlet | 300 db 12,7mm NATO 600 db 7,62mm NATO |
Jellemzők |
|
Forrás |
deFNder® Medium - FN HERSTALRemotely operated weapon station with day & night capability and many optional features for FN® M2HB or FN® M3 fast firing .50 cal. machine guns.
fnherstal.com
|
Feltűnt bárkinek is, hogy kiegészítő páncélzat van a tetőn?
Feltűnt bárkinek is, hogy kiegészítő páncélzat van a tetőn?
De mintha az oldalra szerelt aktív védelem is látszódna.
Igen, én örömmel konstatàltam, de ez vàrható is volt.Feltűnt bárkinek is, hogy kiegészítő páncélzat van a tetőn?
Kurva jól néz ki ez a torony! Jól tele van aggatva mindennel!Igen, én örömmel konstatàltam, de ez vàrható is volt.
deFNder demó videó - M3-as géppuska 1100-as tűzereje brutális. Talán még drónok, loitering ammok ellen is hatásos lehet...FN Herstal deFNder Medium
Fegyverzet
- FN MAG ®
- FN® M2HB-QCB
- FN ® M3R
Vízszintes irányzás 360 fok Függőleges irányzás -40°; +70° Magasság 630 mm (Leopard 2A7 toronytető magassága: 3,03 m, deFNderrel a teljes magasság: 3,66 m) Tömeg kb. 200 kg (lőszerrel) Lőszerkészlet 300 db 12,7mm NATO
600 db 7,62mm NATOJellemzők
- Nappali és éjszaki kamerarendszer és lézertávmérő
- Teljesen stabilizált
- Automatikus célkövetés és képstabilizáció
- Automatikus ballisztikai számítás (előretartás)
- Lövésszámláló és fix sorozat beállításának lehetősége
- Összekapcsolható más rendszerekkel, érzékelőkkel, BMS-sel (vélhetően párhúzamosítható a Leopard 3 parancsnoki optikájával: "killer-killer képesség")
- Manuális tüzelés lehetősége tartalék megoldásként
- Páncélozott ("Ballistic protection")
- Gyűjti a lőszerhüvelyeket és heveder tagokat
- Ködgránátvetőkkel is felszerelhető
- Öntesztelő rendszer ("Built-in test")
- "Az egyetlen rendszer ami hivatalosan kvalifikálva van a FN géppuskáihoz"
- "Az egyetlen rendszer ami kezelni képes a M3R géppuska nagy tűzsebességét." (1100 lövés/ perc)
Forrás deFNder® Medium - FN HERSTAL
Remotely operated weapon station with day & night capability and many optional features for FN® M2HB or FN® M3 fast firing .50 cal. machine guns.fnherstal.com
A blog/facebook oldal üzemeltetöje jó arc, simàn adott képet a cikkemhez.Városligeti A4
Mikor "megkutattam" a deFNder témát, akkor láttam egy interjút egy FN csávóval egy kiállításon aki állította hogy az ő rendszerük olcsóbb, mint a versenytársaké és "csak az övék garantálja a hibátlan együttműködést az FN fegyvereivel" - "erre garanciát vállalnak".A KMW harckocsijához miért nem a saját KMW rcws-t választottuk?
Ennyivel jobb vagy olcsóbb az FN?
Esetleg gyártás befigyel?
deFNder Medium | Natter 12.7 | |
---|---|---|
Hordozható fegyverzet | 7,62x51 mm űrméretben: 12,7x99 mm űrméretben:
| 7,62x51 mm űrméretben:
|
Magasság | ≈ 630 mm | ≈ 870 mm |
Hosszúság | nincs adat | ≈ 1770 mm |
Szélesség | nincs adat | ≈ 970 mm |
Üres tömeg | nincs adat | ≈ 136 kg |
Tömeg fegyverrel | nincs adat | ≈ 174 kg |