Hát köszi! Bíztam benned!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát köszi! Bíztam benned!
Szépek a képek! Ám had kérdezzem meg mint tudatlan, hogy a csővégből kiáramló gázok, lángokat nem-e lehetne-e lerövidíteni! Arra gondolok hogy nem -e feltűnő pld. este, éjszaka ha lő a harckocsi?egy linket raktam oda, ami mutat jó sok képet az lövészetről
A súrlódás növelésével kapcsolatban talán épp ezt említettem én is az amúgy is jelentős önsúly miatt.Nos nem kell növelni a súrlódási együtthatót a 70t bőven elegendő! Mivel rögzítő éket kell használni! Az Oroszok már kitalálták!
Mutatom!
- Tehát a támasztóéknek van egy tüskéje ami rögzíti a támasztóéket a rakfelülethez!
- A leszorító sodrony pedig csak azt akadályozza meg hogy a támasztó éken ne tudjon még véletlen se átlépni a jármű! Illetve ne tudjon belengni! A csavarkötés fontos, mivel az stabilizálja a két sodronyt!
- Mi a rosseb kerül ezen 200 millióba?A fékezésre meg ne hivatkozzatok, mert arra a vasutasok azt fogják mondani hogy nem talicska a vonat!! Azaz van fékút mire megáll a szerelvény.
2000t/100km/h Fékútja 800-1000m! (Fusd csak le). (Ez a reklám helye). (Úgyhogy nyugodtan lehet eléje állni s a sínekre hajtani, akkor is átmegy a szerelvény az útátjárón)!
Ha oxigénnel is dúsítani akarnád az égést, gondolj bele, hogy milyen plusz műszaki kívánalmai lennének a tárolásának és betáplálásának, illetve hogy maga a kiváltott reakció milyen extrémen jelentkezne! Ha csak 1%-kal növeled a légköri oxigénszinthez képest a tartalmat, az egy tűzviharban jelentkezik a most egyszerű égéshez képest, ez egy nagy égési sebességű indítóanyagnál olyan terhelést jelenthetne az ágyúszerkezetre, ami szerintem egyből szétvinné a harckocsit a faszba.Szépek a képek! Ám had kérdezzem meg mint tudatlan, hogy a csővégből kiáramló gázok, lángokat nem-e lehetne-e lerövidíteni! Arra gondolok hogy nem -e feltűnő pld. este, éjszaka ha lő a harckocsi?
Nappal meg ugye a füst ami keletkezik! Egy két képen mint egy rossz gyárkémény úgy fűstől!
A füst atomfelhőként jelenik meg s kojtól a cső még egy darabig!
- Arra gondolok: Biztos láttál már lánghegesztőt amikor begyújtják, s kijön egy hosszú láng ami kojtól!
Ám ha adunk neki oxigént, mindjárt lerövidül a láng hossza.
- Szóval ez csak egy gondolatindító lenne!
Anno kerdeztem mar ezt. Akkor azt magyaraztak, hogy ha szamottevo gond lenne tudnanak olyan lovedeket fejleszteni mint a haditengereszetnel. Ha jol emlekszem oket hoztak fel, hogy ott van langmentes keverek. Voltak rola kepeket is.Szépek a képek! Ám had kérdezzem meg mint tudatlan, hogy a csővégből kiáramló gázok, lángokat nem-e lehetne-e lerövidíteni! Arra gondolok hogy nem -e feltűnő pld. este, éjszaka ha lő a harckocsi?
Nappal meg ugye a füst ami keletkezik! Egy két képen mint egy rossz gyárkémény úgy fűstől!
- Arra gondolok: Biztos láttál már lánghegesztőt amikor begyújtják, s kijön egy hosszú láng ami kojtól!
Ekkora löveg torkolattüzét rejtegetni kivitelezhetetlen és értelmetlen is. A harckocsi nem épp lopakodó eszköz, főleg nem egy szakasz vagy század harckocsi, és nagyon főleg a XXI. század harcterén ahol mindent állandóan szemmel tartanak a drónok. A "füst" ebben az esetben túlnyomórészt szállópor, amit a lövés lökéshulláma repít a levegőbe.Szépek a képek! Ám had kérdezzem meg mint tudatlan, hogy a csővégből kiáramló gázok, lángokat nem-e lehetne-e lerövidíteni! Arra gondolok hogy nem -e feltűnő pld. este, éjszaka ha lő a harckocsi?
A tömeg mindegy. A surlódási együtthstó számít.A súrlódás növelésével kapcsolatban talán épp ezt említettem én is az amúgy is jelentős önsúly miatt.
Tudnál ilyen szállítási képeket keresni a magyar Leopardok szállításáról is, ahol az általad felsorolt eszközök látszanak?Nos nem kell növelni a súrlódási együtthatót a 70t bőven elegendő! Mivel rögzítő éket kell használni! Az Oroszok már kitalálták!
Mutatom!
- Tehát a támasztóéknek van egy tüskéje ami rögzíti a támasztóéket a rakfelülethez!
- A leszorító sodrony pedig csak azt akadályozza meg hogy a támasztó éken ne tudjon még véletlen se átlépni a jármű! Illetve ne tudjon belengni! A csavarkötés fontos, mivel az stabilizálja a két sodronyt!
Ha jól értelmeztem, a szabvány szerint 0,8 G (=8 m/s2) lassulásra kell számolni a vizszintes erőhatást a rögzítőláncok meghatározásához.- Mi a rosseb kerül ezen 200 millióba?A fékezésre meg ne hivatkozzatok, mert arra a vasutasok azt fogják mondani hogy nem talicska a vonat!! Azaz van fékút mire megáll a szerelvény.
2000t/100km/h Fékútja 800-1000m! (Fusd csak le). (Ez a reklám helye). (Úgyhogy nyugodtan lehet eléje állni s a sínekre hajtani, akkor is átmegy a szerelvény az útátjárón)!
Belépés a Facebookra
Ha belépsz a Facebookra, elkezdhetsz tartalmakat megosztani és megkeresni a barátaidat, a családtagjaidat, az ismerőseidet.www.facebook.com
Szia, teljesen igazad van, csak nem ez volt a téma, hanem hogy az előfeszítési erő, melyet a rögzítő eszköz fejt ki a harcjárműre, mennyiben módosítja a súrlódási együtthatót. Abban értettünk egyet, hogy 70 tonna önsúly esetében, nem lesz számottevő.A tömeg mindegy. A surlódási együtthstó számít.
A megcsúszás akkor történik meg, a ha a gyorsulásból eredő erő nagyobb, mint a surlódásból eredő erő.
gyorsulás: Fa=mxa
surlódás: Fs= μxmxg
Az m-el lehet egyszerűsíteni, csak az a-gyorsulás és a μ-surlódási együttható változó. g a gravitáció, mondjuk állandó.
Bocs, nem akarlak fárasztani.
Szia! Bocs, akkor nem olvastam eléggé vissza.Szia, teljesen igazad van, csak nem ez volt a téma, hanem hogy az előfeszítési erő, melyet a rögzítő eszköz fejt ki a harcjárműre, mennyiben módosítja a súrlódási együtthatót. Abban értettünk egyet, hogy 70 tonna önsúly esetében, nem lesz számottevő.
Viszont a felületre ható nyomóerőt igen, szerintem csak rosszúl kérdezte. Egyébként nagyon korrektül leírtad korábban.Szia! Bocs, akkor nem olvastam eléggé vissza.
Az előfeszítő erő a surlódási együtthatót nem változtatja.
Sziasztok,Új generációs éleslövészet a nagymacskákkal
Először hajtottak végre kiképzési célú lőgyakorlatot a Leopard 2A7HU harckocsikkal a szomódi lőtéren. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóaljának tizenhat gyári képzésen részt vett katonája álló helyzetben, valamint előre- és hátramenetben mozgás közben...honvedelem.hu
Rendszerbeállító éleslövészet.Sziasztok,
Nagyon jok ezek a felvetelek!
Mintha korabban arrol let volna szo, hogy ezek a Leo2-A7HU-k olyan modern eszkozok, hogy ezekkel sem allo helyzetbol, sem rovid megallasbol nem lonek, mert ilyet csak az elavult T-72-essel kell gyakorolni.
Nem volt ilyenről szó.Sziasztok,
Nagyon jok ezek a felvetelek!
Mintha korabban arrol let volna szo, hogy ezek a Leo2-A7HU-k olyan modern eszkozok, hogy ezekkel sem allo helyzetbol, sem rovid megallasbol nem lonek, mert ilyet csak az elavult T-72-essel kell gyakorolni.
De volt. álltólag a számítógép pontosabb, ha mozog a harckocsi.Nem volt ilyenről szó.
Ez nem rémlik, de akkor nem kell álló helyzetből gyakorolni? Hagyjuk már...De volt. álltólag a számítógép pontosabb, ha mozog a harckocsi.
Nem azt, mondta, hogy álló helyzetből nem kell gyakorolni, hanem azt, hogy menet közben pontosabban lő a Leo2A7HU....Ez nem rémlik, de akkor nem kell álló helyzetből gyakorolni? Hagyjuk már...
Mintha korabban arrol let volna szo, hogy ezek a Leo2-A7HU-k olyan modern eszkozok, hogy ezekkel sem allo helyzetbol, sem rovid megallasbol nem lonek, mert ilyet csak az elavult T-72-essel kell gyakorolni.Nem azt, mondta, hogy álló helyzetből nem kell gyakorolni, hanem azt, hogy menet közben pontosabban lő a Leo2A7HU....