Affrancba.Lehet az összesen 1-es van
Lebuktunk..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Affrancba.Lehet az összesen 1-es van
Ebben van ráció, csak brutális munka lehet többszáz méteres, ha nem kilométeres alagutat létrehozni.
Gondolom, nem pár tízméteres távon lőnek be egy gépágyút...
Még jó hogy a rendszámuk különbözik, különben összekeverhetnétek őket...Affrancba.
Lebuktunk..
Szerintem, hogy Hiuzból egy vagy három van, nem egy óriási esemény, nem releváns mennyiség. Majd ha már legalább egy századnyi lesz tesztelésre, mert utána még lesz hibajavítás, átépítés, stb. véleményem szerint, mert jobb helyeken a csapatpróbák után vannak ilyen tevékenységet. (Azért nevezik csapatprobának) akkor érdemes okosságokat elemezni. Néha úgy látom, hogy mint mások a hármas-hatos ikreket, úgy számoljuk a prototípusokat. A számuk gyorsítja a próbákat. Ennyi. Örüljünk neki, de ez nem képesség, Az még a 2023-ban lévő közepes dandárban sem lesz.
1/100Pontosan hány darab az az egy század?
Pisti elmúlt 2 évben 25x írtam le.Szerintem, hogy Hiuzból egy vagy három van, nem egy óriási esemény, nem releváns mennyiség. Majd ha már legalább egy századnyi lesz tesztelésre, mert utána még lesz hibajavítás, átépítés, stb. véleményem szerint, mert jobb helyeken a csapatpróbák után vannak ilyen tevékenységet. (Azért nevezik csapatprobának) akkor érdemes okosságokat elemezni. Néha úgy látom, hogy mint mások a hármas-hatos ikreket, úgy számoljuk a prototípusokat. A számuk gyorsítja a próbákat. Ennyi. Örüljünk neki, de ez nem képesség, Az még a 2023-ban lévő közepes dandárban sem lesz.
Egy kis hülye kérdés: Ki a fene kérte a 2023-as évre a közepes dandárt elavult felszereléssel? A NATO nem. Önkéntes a felajánlás. Nekünk meg egy zászlóalj harccsoport volt felajánlásunk mióta NATO tagok vagyunk. Persze merjünk nagyokat álmodni... Egy felszerelt akár régi eszközökkel ellátott dandár a jelenlegi honvédség szinte teljes harcoló állományát tenné ki feltöltve, és megerősítő alegységekkel hozzárendelve.Pisti elmúlt 2 évben 25x írtam le.
A 23-as felajánlott dandár még a régi technikára épül. Sose volt szó másról.
A felajánlàs maga a 23-as évre vonatkozik csak.
Amin mivel lessz aktív vèdelem, calószínű nem 4 nap alatt pusztulna el mind.Ukrajnába, és a manőverező harcok idején annyi páncélozott eszköz puszult el cca 4 nap alatt, mint a Zrinyiben megrendelt nehézdandár teljes technikája. Ez így korrekt.
Az a csempe nem sokat ér (hk)ágyúk és gá-k,meg aknák,tüzérség ellen.Amin mivel lessz aktív vèdelem, calószínű nem 4 nap alatt pusztulna el mind.
Nem vèletlenül azzal rendeltük.
Ez így korrekt.
A ruszkik vesztesègeinek jelentős rèszèt páncèltörő rakèták okozták.Az a csempe nem sokat ér (hk)ágyúk és gá-k,meg aknák,tüzérség ellen.
Ukrajna szerintem továbbra is azt bizonyitja,hogy továbbra is a tüzérség a csatatér királya.A ruszkik vesztesègeinek jelentős rèszèt páncèltörő rakèták okozták.
Az ellen azèrt èrnek.
De attól mèg a páncèltörő rakèták is nagy vesztesègeket okoztak.Ukrajna szerintem továbbra is azt bizonyitja,hogy továbbra is a tüzérség a csatatér királya.
Szerintem az a csempe több oldalról támadó ATGM-ek ellen, amelyek mondjuk még tandemfejesek is nem óvják meg a járművet, ami fontos, hogy megóvják az azonnali haláltól a személyzetet és a szállított katonákat, akik kvázi igy is sokkos állapotba kerülnek..De attól mèg a páncèltörő rakèták is nagy vesztesègeket okoztak.
Amit lehet mèrsèkelni aktív vèdelemmel.
Biztosan tisztában vagy vele, hogy hogyan működik a Strikeshield?Szerintem az a csempe több oldalról támadó ATGM-ek ellen, amelyek mondjuk még tandemfejesek is nem óvják meg a járművet, ami fontos, hogy megóvják az azonnali haláltól a személyzetet és a szállított katonákat, akik kvázi igy is sokkos állapotba kerülnek..
A fontos azonban, hogy müködjön. A másik pedig, hogy a KF-41-ből ameddig nincs elég, addig nem közepes dandárt kellett volna ajánlani a NATO-nak, hanem békefentartónak többet ciprusra, meg katonai rendőröket fene tudja hova stb. Mert jelenleg eddig ér a takarónk..
Igen ismerem. Ua. soha nem láttam video-t, hogy egyszerre több irányból ATGM-el támadták volna, vagy egy oldalról ua. indítottak volna rá több rakétát.. Szvsz, minden aktív eszközzel felszerelt eszköz kilőhető (talán a jövőben a lézerrel lehet iszonyú gyorsan megsemmisítani majd rakétát és lövedéket, de ahhoz meg iszonyú energiatermelés és pontosan fokuszálás kéne ami jelenleg nincs meg MBT nagyságban..Biztosan tisztában vagy vele, hogy hogyan működik a Strikeshield?
Csak mert ennek pont az a lényege, hogy több irányból egy időben nem túltölthető. Ráadásul a tandem fejnek sincs jelentősége, mert az a lényege, hogy nem jut el a fenyegetés a páncélig. Tehát nincs jelentősége, hogy tandem vagy szimpla fejes az ATGM...
Pedig én is megosztottam itt. Szépen fogja az "RPG salvo-t"...szóval ez pipa. Ellentétben a többi rendszerrel...soha nem láttam video-t, hogy egyszerre több irányból ATGM-el támadták volna, vagy egy oldalról ua. indítottak volna rá több rakétát.
Ezek szerint mégsem.Igen ismerem.
Igen de itt volt korábban vita a felülről érkező pl. Javelin ellen mennyit is ér ez a rendszer! Erre lennek kíváncsi! De egy videón sincs, hogy egy modern ATGM-el meglőtték volna!Ezek szerint mégsem.
Minden egyes "csempe" saját érzékelővel rendelkezik, mint ahogy saját ellentevékenység töltettel is. Mi több a Lynxen egy csempén egyszerre több szenzor-töltet páros is van.
Tehát még az sem igazán megoldás ellene, hogy ugyan azt a csempét meglövöd többször.
Ráadásul egy mozgásban lévő jármű esetén ugyan azt a pontot 2x eltalálni, azért elég kemény.
Tanulmányozd:
Ha valamit nem értesz, akkor szólj, és elmagyarázom/zuk.
Teljesen lényegtelen, hogy mivel lövöd. Elvileg mindenre reagál. A kérdés inkább az, hogy egy KE nyíllövedékre hogyan reagál, mert ugye ott nagyobb a beérkezési sebesség, úgyhogy kérdés, hogy azt ki tudja-e billenteni.Igen de itt volt korábban vita a felülről érkező pl. Javelin ellen mennyit is ér ez a rendszer! Erre lennek kíváncsi! De egy videón sincs, hogy egy modern ATGM-el meglőtték volna!