1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] McDonell Douglas/Boeing C-17 Globemaster III "Bic Mac"

Diskurzus a(z) 'Szállító repülőgépek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  The Strategic Airlift Capability (SAC) celebrates 10 years of operations.

   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Exercise Mobility Guardian 19: USAF Air Mobility Command’s premier, large scale mobility exercise, and The HAW participates for the first time.
  Mobility Guardian aims to validate the Mobility Air Force’s readiness and ability to support Joint Forces and integrate with international partners. It is hosted by the 92nd Air Refueling Wing at Fairchild Air Force Base, Washington, USA. More than 26 nations, 60 aircraft and 2,500 personnel participates in mobility operations to exercise rapid global mobility.

  Yesterday the Heavy Airlift Wing completed the first ever Airdrop mission without US crew members in the front pilot seats in the history of the SAC program.
  There was a US instructor pilot as part of the crew, but this was the first time the front pilot seats and loadmaster postions were all manned by personnel from the other 11 nations."
   
  arcas and rudi like this.
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member
  (Mennyi néző volt...)
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Szeptember 9., Today, Boeing, our home station aircraft maintenance contractor is doing the first ever C-17 Engine change at Pápa Air Base"


  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  rudi, arcas, fishbed and 3 others like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 6. arcas

  arcas Well-Known Member

  Fincsi szakmai dolgok:

  "A HAW számára évente 3165 repült órát irányoztak elő és rögzítették a repült órák felosztását. A legnagyobb felhasználó az Egyesült Államok lett a maga 32 százalékával. Utána Svédország következik 17,4 százalékkal, Hollandia 15,8-cal és Norvégia 12,6-tal. A románok 6, a lengyelek 4,7 a bolgárok 2,1 a szlovének 1,9 mi magyarok 1,6 míg Észtország, Finnország és Litvánia egyaránt 1,4 százaléknyi szeletet tudhat magáénak a repidő-tortából."

  "2013 fontos eseménye volt az is, hogy nem csak a 10 000. repült órát érték el, hanem első ízben teljesítették a SAC megalakulásakor megcélzott 3165 éves repült óraszámot."

  "2016-tól kezdődően a C-17-es hajózók kötelező szimulátoros gyakorlatát a tengerentúlról áthozták Nagy-Britanniába, miután már Farnboroughban is rendelkezésre állt a Boeing saját szimulátora. (2021-től erre sem lesz szükség; a tervek szerint akkor áll üzembe a SAC saját szimulátora Pápán.)"

  "Az új műszaki komplexumnak köszönhetően 2017 májusa óta állandóan Pápán van egy cseredarab a 11 millió dolláros Pratt and Whitney F117-es hajtóműből, így egy hajtóműcsere elvileg 24 órán belül elvégezhető. (Szeptember 9-én került sor az első olyan hajtóműcserére, amelyet Pápán végeztek el.) A világban nagyjából ötven tartalékhajtómű van telepítve a C-17-esekhez, Európában csak néhány. Ezek egyike a pápai, amelyet bármelyik C-17-es üzemeltető lekérhet, de rövid úton pótolnia kell."

  "A C-17-esek karbantartását, előkészítését és kiszolgálását ma már túlnyomó részben volt kecskeméti, pápai és szolnoki repülőműszakiak végzik és a közelmúltig egy magyar pilóta is repült a HAW-nál." :( - ugye mondtam...
   
  Loken, KoviUbi, nyugger and 7 others like this.
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  fishbed likes this.
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Svédország is tagja a SAC programnak...

  [​IMG]

  "RM12 Engines on it's way to overhaul to Sweden from Thailand"
   
  vilmoci and fishbed like this.
 9. arcas

  arcas Well-Known Member

  Meglepi:
  [​IMG]
   
  Python, fonak9, svajcibeka and 6 others like this.
 10. borisz

  borisz Well-Known Member

  [​IMG]
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én megmondtam ;)
   
  molnibalage likes this.
 13. migfun

  migfun Well-Known Member

  Jól láttam, az egyik C-17 Ferihegyen parkol az I. terminál után kicsivel? Csak benéztem az útról, de mintha...
   
 14. ZsoltHun

  ZsoltHun New Member

  Igen, és legalább két Black Hawk is szintén ott áll. A köd miatt sajna nem láttam kié a Big Mac.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]


  "In 2020 we are participating in DefenderEurope through linked exercises. One objective for our aircrews will be aerial delivery. Defender2020 is the largest deployment of a combat-credible force from United States to Europe in more than 25 years. This exercise is a prime example of showing collective capabilities: 12 Nations 1 Team - Heavy Airlift Wing."
   
  fishbed, arcas, Gaudi and 1 other person like this.
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Every year of our aircraft is towed into our hangar 2 times, so that Boeing Hungary team can perform Home Station Check on them.
  These checks are mandatory and indispensable to maintain an impeccable technical standard."

  #12Nations1Team: Strategic Airlift Capability   
  fishbed, arcas, emel and 2 others like this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Norvégia is tagja a SAC-nak. Egyszerre 3 Bell B412 fér be a pápai C-17-esbe...

   
  vilmoci, fishbed, arcas and 2 others like this.
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Pápa Város Hivatalos Oldala. 2020 Március 20.

  "A Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredének parancsnoka, az amerikai James Sparrow ezredes arról egyeztetett Unger Tamással, Pápa város alpolgármesterével, hogy a város és a szervezet milyen különleges intézkedéseket vezetett be a világjárvány megjelenésével.

  Sparrow parancsnok úr elmondta, hogy március 13. óta vannak különleges óvintézkedések érvényben az ezrednél.

  "A legfontosabb számomra az állományom, családjaik és a pápai emberek biztonsága és egészsége", hangsúlyozta a parancsnok.

  "Minden egyes missziónkat alaposan megvizsgáljuk végrehajtás előtt. Rendkívül szigorú, a magyar előírásoknak megfelelő, egészségügyi szabályoknak kell megfelelnünk minden felszállás előtt és leszállás után.

  Folyamatosan tájékoztatjuk magyarul nem beszélő dolgozóinkat és családjaikat a változásokról és Magyarország előírásairól.

  Közösségünk a pápai közösség szerves része, itt éli mindennapjait, csakúgy mint a pápaiak. A külföldi közösség tagjaira ugyanazok az előírások és szabályok vonatkoznak, mint bárki másra az országban.

  Mindannyiunk közös érdeke, hogy a járvány mielőbb véget érjen és visszatérhessünk a megszokott kerékvágásba. Ennek érdekében szervezetünk minden segítséget megad a magyar hatóságoknak."
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

Ezen oldal megosztása