Pontosan így látom én is. Jelenleg én továbbra is azt tudom mondani, amit mondtam eddig is: Meg lehet nézni hogy az a korszerű technika nyugatról mennyit kóstál! A Cseh UH-1 csomag(amit akkor a legfrissebb ide írt hírek szerint még sem rendeltek be) BRUTÁL drága volt! Ott van valóban minden mi szem szájnak ingere, csak több helinél, darabra kb. 50 millás darabár jött ki. Nekünk ennyi erre most nem volt.Egy Blackhawk csupaszon semmivel sem jobb, mint egy nagyjavított mihu.
Jó lenne tudni, hogy a PZL által gyártott gépekhez mit és mennyiért kapnánk. És azt az ajánlatot kellene összevetni, nem a mihu felújítással, hanem teszem azt a H145 beszerzéssel. Tudom, hogy a két heli nem egy kategória, de legalább két komplett ajánlatot láthatnánk új gépek beszerzésére.
Egyelőre ott tartunk, hogy nem vagyunk orosz befolyás alatt, sőt jelenleg az USA érdekeit szolgáljuk ki maximálisan, mikor az amerikai hadsereg számára biztosítjuk reptereinket, közlekedési hálózatunkat, katonáinkat. Ennek ellenére ők ellenkeznek a 20+ éves technika átadására.
Én a tisztességes verseny híve vagyok.
Több ajánlat kellene , amiket tisztességesen össze lehetne vetni. De sajnos ez nem lehetséges, pont az amerikai befolyás miatt. Ők nem érdekeltek a tisztességes versenyben, s ezt pontosan az olyan lózungokkal palástolják, mint amiket te is pufogtatsz itt amikor az orosz érdekszferáról írsz.
Ennyi.