És mit csinálsz a Mihuval parastvakitó repülésen kivűl?Mikor az ukrán Buk 20km-ről röhögve leszedi.....
Mire a resturáció elkészült,a vadi új Mókus/Kismadár/Hirundó/Koala is simán elkészült volna.
Huszárom,romlasz.
Magam részéről különben az AW109/119/169 tipusok között válogattam volna.
Angol Gazelle az,mi tényleg dron váltású lett,mert azokat felderitő/megfigyelő-tüzérségi megfigyelőgépekként voltak rendszeresitve.
És megint nem egy átfogó képet nézel,csak külön-külön néhány szeletet.Oktató-futár feladatköröket példul hogyan váltod ki dronnal?Mőkus is képes 4-5 katona szállitására.Stb
Azért ez költői túlzás. A Buk 20km-ről legfeljebb tenger felett lőné le.
De a Mi-24 az én szememben egy elavult valami.
Tehetsz rá MAWS-ot és minden mást,
de maga az alapkonstrukció teljes tévút.
A jenkik Vietnámból tökéletesen leszűrték azt, hogy a felfegyverzett UH-1-gyel lehet bohóckodni,
csak nem érdemes.
Na, erre a koncepcióra aztán sikerült felhúzni a Mi-24-net, aminek szétválasztása alapvető evolúciós lépés volt. Szerintem.
Az esetek 99%-ban vagy még többször üres a deszant tér. Cserébe a gép nehezebb, nagyobb, emiatt erősebb hajtómű kellett.
Drágább, optikailag és AAA-nek is nagyobb célpont.
Ez kb. olyan, mintha az átlagember a városba kisteherautót venne személygépkocsi helyett, mert "jól jöhet a tehertér", amit aztán 99%-ban, nem használ semmire. Mennyire néznének az emberre hülyén? Mégis, a Mi24-nél ezt képesek erényként feltüntetni. Beszarás.
Az egyben harci heli és szállító szerintem tévút, és nem nagyon tud meghatni egyesek nosztalgiája, meg a "de Afganisztánban bizonyított" dumája.
Ott az felfegyverzett Mi-8 is "bizonyított".
Azt megnézném komoly légvédelem ellen mit vitézkedett volna a Mi-8/17 felfegyverezne, amikor akkora, mint egy ház. A AAA meg a szája szélét nyaldossa.
A Mi-24 megítélése is egy olyan konfliktuson alapul, ahol komoly légvédelem nem volt és mivel ott egész jól teljesített, húúúúúúúúúúú, meg ha.
Amikor az első félkomoly MANPAD megjelenésével azért elég szépen lövögették le őket. Nem Flakpanzer, meg Roland Marder meg Crotale vagy Chaparralok voltak ott. Szutyok optikai irányzású AAA, zsákmányolt Sztrela-2 meg egy markonyi FIM-92A.
Kicsit, mint az A-10 glóriája. Azt az első félkomoly csapatlégvédelem halomra mészárolta volna őket, csak ezt egyeseknek fáj belátni, ahogy láthattuk az A-10 videó kapcsán.
Ennyit ér az alacsonyan repülés 30+ éves Igla ellen.
Nappal ma egy harci helit, ami nekünk van öngyilkossággal határos bevetni ahol ilyenek vannak.
Aki ma MAWS és DIRCM nélkül képzel el helit, az teljesen ostoba.
Ha engem kérdeznek a klasszikus LOS ATGM-mel operáló helinek egy félkomoly légvédelem ellen is reszeltek.
Mi dollártízmillókat költöttünk egy olyan helire, ami a félkomoly harctéren is gyakorlatilag bevethetetlen. Éjjellátóval nem rendelkező ellenfél ellen lett volna esetleg használható élesben a heli. Amit ma a sarki boltban kapni erős túlzással. A MANPAD mellé meg jön, ahonnan jön, mert lövöldözték azokat is COIN-ban az utóbbi 20 évben.