Már korábban is mondtam, hogy úgy hallottam, hogy a T-72-k beolvasztásáról szó sincs. Kapnak optikát meg ERÁ-t aztán szevasz.Ha ez atombomba, a T-72 modernizálás akkor mi lenne?
Mondjuk a Btr engem is meglepett.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már korábban is mondtam, hogy úgy hallottam, hogy a T-72-k beolvasztásáról szó sincs. Kapnak optikát meg ERÁ-t aztán szevasz.Ha ez atombomba, a T-72 modernizálás akkor mi lenne?
5 évvel a felújítás bejelentése és 3 évvel a gépek újra rendszerbe állása után eddig azon gondolkoztak hogy kitől vegyenek hozzá rakétákat?a btr a 72 a mihu a forumon kohovólt ugy vólt. de a valóságba nem úgy vólt akkor se.
csak azt hittétek el.
azt most megvagytok lepődve hogy nem a fórum véleménye hozza a döntéseket
Itt nincs pálfordulás. Volt egy nyitva hagyott opció. Most meg élnek vele...Spec számomra is érthetetlwn ez pálfordulás.
Ami a legzavaróbb ha ebben van ilyen fordulat, bárhol, bármiben lehet.
Az előbb a kolléga már jelezte, hogy ez marhaság, mert ez is pénzbe fog kerülni.Lehet hogy szóltak, hogy "k. nagy a költségvetési hiány, nem jók a számok, szóval tessék kicsit lassítani"...
A nagy választási osztogatás várható hogy valahol visszaüt...
Az ilyen kommenteket mellőzd!Itt nincs pálfordulás. Volt egy nyitva hagyott opció. Most meg élnek vele...
Az előbb a kolléga már jelezte, hogy ez marhaság, mert ez is pénzbe fog kerülni.
Nem használod a fejed.
Ha jól értettem a mi Hindjeink sárkány élettartama az orosz gyártó szerint sem hosszabbítható - szóval necces lesz őket életben tartani. Pláne harmadik fél által javítgatva...Meglátjuk mi lesz ebből.A MiHU-k maradása nem valami helyett lesz, hanem a már megrendelt 36 gép mellé.
Illetve lehet valami helyett, de elsősorban az csak valami fancy drón helyett lehet.
A felújítást én mindig is egy érthető, és indokolható húzásnak tartottam - a fórumon tapasztalható hatalmas véleményellenszél ellenére.
Erről a hosszbbításról még nem mondanék véleményt. Ha kap rendes fegyverzetet, calamint egy kis modernizációt, akkor bőven megérős...
@blogen most kivételesen jól beszélt (bocsi)!
A cseheknek mondjuk be is tolhatnánk némi ellentételezésnek.
Ők megveszik a Lynx-et, cserébe mi továbbüzemeltetjük a fiatal Mi-35-öseiket. Az egész csomagot meg a LOM Prahanál nagyjavíttatjuk, valamint kötünk velük egy 7-10 éves szerviz szerződést. És még elvisszük a maradék fegyverzetet is.
Ok, csak kombinálok, de szerintem ha csináljuk, akkor csináljuk nagyban!
Nem, egyszerűen a gyár nem "tarja utána a hátát", ha lejárt az eredetileg meghatározott élettartama.Az ilyen kommenteket mellőzd!
Itt mindenki csak kombinál és többnyire mindegyiknek van alapja
Ha jól értettem a mi Hindjeink sárkány élettartama az orosz gyártó szerint sem hosszabbítható - szóval necces lesz őket életben tartani. Pláne harmadik fél által javítgatva...Meglátjuk mi lesz ebből.
AmenA T-72-l kapcsolatban nem fog változni a kommunikáció....
Igen, 2023-től. Max 24-27-ig fog repülni néhány példány belőlük. Hét darab már most is le van állítva az eredeti tizenhétből. Ha tovább üzemeltetnénk a harci-helikopter képességet mihura alapozva, akkor a cseh gépek jelentenék a realitást ehhez. Ezeket a lényegében vadonat új gépeket érdemes lenne korszerűsíteni, komoly önvédelmi rendszerekkel ellátni, SPIKE-ot integrálni rájuk.Ha jól látom, akkor a cseheknél 15 db van még szolgálatban. Mindet leadják?
Ha belegondolsz, az volt a terv, hogy a Mihuk ki lesznek vonva! Ezzel kapcsolatban nem a fórum tévedett, hanem a döntéshozók változtattak! Különben már régen integrálták volna rájuk az irányított/nem irányított fegyvereket!igazából nincs semmi újdonság a mihu sztoriba csak meg let cáfolva a forumon beállított kép...(az átadás után hónapokig ment a vita lessz e fegyver hozzá vagy sem. ahogy az üzemidejével kapcsolatban is.) az hogy a fórum rossz végkövetkeztetésekre jutott akkor. és késobb kötötte az ebet a karohóz nem jelenti azt hogy igaz is vólt valaha is ebbe a témába....
remélem most akkor sok leragadt szem fl lett nyítva hogy valóban nem csak annyi a terv.
Én pont amiatt nem biztos, hogy az oroszokkal csináltatnám, mert elég drágán dolgoztak, másrészt nem tudom, hogy a gyári "garancia" - így a vállalt élettartam után -, hogy hosszabbodna. Akkor meg nagyjából mindegy...Ha belegondolsz, az volt a terv, hogy a Mihuk ki lesznek vonva! Ezzel kapcsolatban nem a fórum tévedett, hanem a döntéshozók változtattak! Különben már régen integrálták volna rájuk az irányított/nem irányított fegyvereket!
A felújítás meg szerintem nem véletlenül jött fel most, a Putyin-Orbán találkozókor. Ez az oroszokkal le lehet zsírozva. Ha nem kavar be az orosz-ukrán viszály, szerintem megint náluk lesznek nagyjavítva a gépek.
A fegyverintegráció már más lapra tartozik. Azt már a nagyjavítás elött is megcsinálhatják, máshol!
Egyébként szerintem nem a magyar Mihuk a legöregebbek, amik használatban vannak, és a repült órájuk sem lehet túl sok. Főleg a P változatoké.
Az már más lapra tartozik, hogy a sárkányszerkezet milyen állapotban volt, amikor hosszú idő után előkaparták a letárolt gépeket.
Mindenesetre nincs minden kőbe vésve, ha úgy ítélik meg az oroszok, hogy van még bennük tartalék!
Náluk is, és Nyugaton is volt már példa rá, hogy szerkezeti átvizsgálás után extra üzemidőt, repült órát biztosítottak repülőgépeknek, helikoptereknek!
Hat a szakmabeliek itt irtak sokszor velemenyt,hogy a BTR technologia szempontjabol elavult is + sok mernoki tevut van benne, de azert ugy jott le, hogy hatorszagba "rendeszeti" feladatokra "szodaval elmegy" kategoria... Aztan most majd kapok itt a fejemre De az itt elhangzottak alapjan valami ilyen jovot szannak nekik... meglatjuk...Már korábban is mondtam, hogy úgy hallottam, hogy a T-72-k beolvasztásáról szó sincs. Kapnak optikát meg ERÁ-t aztán szevasz.
Mondjuk a Btr engem is meglepett.
2 éve lengyelek is terveztek felújítást, korszerűsítést. Ráadásul még az öreg D-változatból is.Én pont amiatt nem biztos, hogy az oroszokkal csináltatnám, mert elég drágán dolgoztak, másrészt nem tudom, hogy a gyári "garancia" - így a vállalt élettartam után -, hogy hosszabbodna. Akkor meg nagyjából mindegy...
Én pont amiatt nem biztos, hogy az oroszokkal csináltatnám, mert elég drágán dolgoztak, másrészt nem tudom, hogy a gyári "garancia" - így a vállalt élettartam után -, hogy hosszabbodna. Akkor meg nagyjából mindegy...
Szerintem lengyel leszHa nem akarjuk vagy nem lehet az oroszokkal csináltatni a következő nagyjavítást 2025-2026-ban, akkor kivel lehetne üzletelni? Ki felé lehetne ez egy gesztus? Mert annyira nem nagy pénz azért. V4? (cseh, szlovák, lengyel is lehet) Esetleg valamelyik volt szovjet tagköztársaság?
Ha nem akarjuk vagy nem lehet az oroszokkal csináltatni a következő nagyjavítást 2025-2026-ban, akkor kivel lehetne üzletelni? Ki felé lehetne ez egy gesztus? Mert annyira nem nagy pénz azért. V4? (cseh, szlovák, lengyel is lehet) Esetleg valamelyik volt szovjet tagköztársaság?
Az Oroszokon kívül mindenki gyártóművi engedély és licensz nélkül dolgozik.Ha nem akarjuk vagy nem lehet az oroszokkal csináltatni a következő nagyjavítást 2025-2026-ban, akkor kivel lehetne üzletelni? Ki felé lehetne ez egy gesztus? Mert annyira nem nagy pénz azért. V4? (cseh, szlovák, lengyel is lehet) Esetleg valamelyik volt szovjet tagköztársaság?
Én az oroszokat sem zárom ki, ha rendeződik vmelyest a donyecki helyzet.Ha nem akarjuk vagy nem lehet az oroszokkal csináltatni a következő nagyjavítást 2025-2026-ban, akkor kivel lehetne üzletelni? Ki felé lehetne ez egy gesztus? Mert annyira nem nagy pénz azért. V4? (cseh, szlovák, lengyel is lehet) Esetleg valamelyik volt szovjet tagköztársaság?
Ha nem akarjuk vagy nem lehet az oroszokkal csináltatni a következő nagyjavítást 2025-2026-ban, akkor kivel lehetne üzletelni? Ki felé lehetne ez egy gesztus? Mert annyira nem nagy pénz azért. V4? (cseh, szlovák, lengyel is lehet) Esetleg valamelyik volt szovjet tagköztársaság?
Mondom, hogy a LOM Praha!Az Oroszokon kívül mindenki gyártóművi engedély és licensz nélkül dolgozik.
Erre az Oroszok is háklisak.
Múltkor a Bulgárokkal rúgták össze a port mert azok a Lengyelekkel akkarták a Mig-29 gépeiket javíttatni.
Ha az Oroszokon kívül hagyunk bárki mást a Mi-24 hez nyúlni akkor:
- a következő OV - Putyin találkozó lehet hogy kevésbé lesz szívélyes
- onnantól kezdve garantált hogy semmilyen alkatrészt nem fogunk kapni Orosz o.ból a helikhez...
- a magyar katonai légügyi hatóságnak fel lesz adva a lecke hogy milyen alapon engedje repülni a gépeket...
Az azeriek is?Az Oroszokon kívül mindenki gyártóművi engedély és licensz nélkül dolgozik.
Erre az Oroszok is háklisak.
Múltkor a Bulgárokkal rúgták össze a port mert azok a Lengyelekkel akkarták a Mig-29 gépeiket javíttatni.
Ha az Oroszokon kívül hagyunk bárki mást a Mi-24 hez nyúlni akkor:
- a következő OV - Putyin találkozó lehet hogy kevésbé lesz szívélyes
- onnantól kezdve garantált hogy semmilyen alkatrészt nem fogunk kapni Orosz o.ból a helikhez...
- a magyar katonai légügyi hatóságnak fel lesz adva a lecke hogy milyen alapon engedje repülni a gépeket...
Mi van az Azeriekkel?Az azeriek is?