1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mil Mi-24 "Hind"

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Azert az eleg sarkitas, hogy nincs harcertekuk, de azt teljesen vilagosan megmutatta az ukran konfliktus bizony igen konnyu elerni, hogy meg se probalja valaki a forgoszarnyasait a levegobe emelni, hacsak nem szeretne veszteseglistara tenni azokat.
   
  gacsat likes this.
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Ne terelj, nem ezt kérdeztem. Te olyan fenyegetéseket soroltál fel a Mi-24-el szemben, ami csak akkor valódi ha már ma is rendelkezésre áll a három országnak. Azt még el tudom hinni, hogy a szerbek esetleg kapnak Pancirt ha eddig nincs is nekik, de hogy az ukránok és a románok kapjanak Pancirt a mai helyzetben, ez több mint sci-fi. Ezért kérdeztem hogy MA van-e már nekik, de erre nem válaszoltál.
   
  fip7, szegcsab, megazez and 5 others like this.
 3. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az ukrán és román eszközök rendelkezésre állnak. Szóval, hagyd a fasságot, vagy nálad a képzelet birodalmába tartozik a román Gepard meg az ukrán Tunguszka?
   
 4. emel

  emel Well-Known Member

  Pancirról volt szó, te írtad ezt nem én találtam ki. Csak azért voltam (túl?) bátor kérdezni, mert a viki nem ismeri se a román, se az ukrán Pancirt, gondoltam neked van róluk fotó valahonnan. De ha nálad még kérdezni is fasság ...?!!
   
  vilmoci likes this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ukrajna reálisan nem a mi ligánk, sosem volt az. A Gepard vs harci helikopter meg azért nem ugyan az a scenario, mint mondjuk egy Pancir/de még akár Tunguszka vs harci helikopter sem!
   
 6. Sivatagiróka

  Sivatagiróka Well-Known Member

  Blogen én nem tudom te ezt hogyan képzeled , de képzeld a Magyar hadvezetés is ezzel tisztában van, nem előre fogja küldeni mi-24 ket,
  Továbbá az is cél volt hogy fent tartsanak egy képességet és azok a piloták akik most beültek és repülnek, ne az ALDI-ba legyenek pénztárosok.
  Szóval kérlek a 0 harc értékü dumádat a spanjaidnak tartogasd akik istenként csodálják a haditechnikai szakértelmed.
  Pont az alezredes mondja JTAC rávilágítással milyen könnyü volt este célre löni, de már hangoztatad véleményed mindenki ismeri és köszi elég volt.
   
  anonim999, fip7, SilvioD and 5 others like this.
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen, szerb Pancirról. A funkcionális analfabétizmus a magyar lakosság többségét érinti valamilyen mértékben.

  tonyo: "Kinek van a környéken Tunguskája? Meg bármilyen modernebb csapatlégvédelme?"

  blogen: "Románoknak, ukránoknak és a szerbeknek meg jön a Pancir. Tehát mindenkinek."

  Itt van két tényállítás: "románoknak, ukránoknak" [van modern csapatlégvédelmük] és egy megjegyzés, hogy: "a szerbeknek meg jön a Pancir" tehát egy harmadik játékosnál meg folyamatban van a beszerzése. Sok olvasással tudod gyakorolni a számodra bonyolultabb szövegek megértését!
   
 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Mire tartanak fenn képességet, ha nincs beszerzendő harci helikopter? Mindig visszatérünk ide: az adóforintok hűtlen kezeléséhez. És milyen képességet tartunk fenn, hidegháborús, muzeális bohóckodás ez a képesség? Hiszen korszerű harcihelikopter képességet nem tud a nagyjavított mihu, így semmivel nem tud hozzájárulni egy esetleges jövőbeni harcihelikopter képességhez, amit a mihun szerzett tudás ellenében lehet majd csak kiépíteni.
   
 9. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  No no. Az ukránok nem mi ligánk. A roman csapatlégvédelem igen hogy van. Kérdés milyen hatékonysággal tudják majd kihasználni? Mert egy dolog a technika. Más dolog hogy a kiképzés, felkészítés rá. Meg egyébként se hinném hogy várhatóan kedvük lenne egy kisebb csetepatéhoz. Egyébként szerintem azt a csapatlégvédelmet úgy darálná be egy komolyabb erő mint a mákot a daráló.
  Szerbek. Várjuk már ki a végétt. Még azt se tudhatjuk hogy azokat a 35 et megkapják e egyáltalán az oroszoktól. A Pancir. Hát ha nem szánják meg őket az oroszok és valami igen baráti árron nem számolják fel nekik. Akkor esetleg lesz Pancir náluk? Akkor se gondolom hogy ők is háborúzgatnának a környéken. Örülnek annak is hogy lik van a hátsójukon.
  Nem abból kell kiindulni hogy kinnek milye van. Hanem milyen hatérre van hozzá. Főleg ember, forrás. Továbbá akarnak e egyáltalan háborúzgatni? Már nem a 90 es évek vannak.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Forrást kaphatnánk erre.
  Egyébként a Pancír még mindig nem csapatlégvédelem, tehát első körben az is kérdéses, hogy ha lenne is nekik, akkor mire használnák...

  Milyen eszközökre gondolsz konkrétan?
   
 11. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ukrajna:
  [​IMG]
  [​IMG]


  Romania:
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Te Pancírokról regéltél...
   
  fip7, borisz and Sivatagiróka like this.
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Hol?
   
 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Romulánoknak szerintem se lesz,szerbeknek talán,hogy az ukiknak van Tunguzkájuk,arrol meg nem is tudtam.De nem is annyira fontos,mert mint Blogen irta,van más.Osa,Buk,Mindenféle MANPAD.Ami álványra rakva még veszélyesebb is,mint vállon.Szegény Mihujainknak meg nincs inditásjelzője,és az infracsabda max a Sztrela2M ellen véd.
  És ami még lényegesebb.A gép nem képes nodern hálózatos hadviselésre,Sem a fegyverzete,sem a hirrendszere nem alkalmas rá.Pl nem fogadhatja egy dron élőképét.Nem tudja meglesni a képernyőn a harcászati helyzetet-mert nincs képernyője.Nem tud messziről,fedezékböl harcolni,mert nincs hozzá fegyverzete.Fedezékböl,és északa messziről akorsem fog tudni,ha lesz hozzá Sturm.Radugának nincs északai célcsatornája,és vezetősugaras a rendszer.Északa mindenképpen kell neki a célmegjellés,mert az a pár száz méter,amig a pilota ellát,és amien minőségben,vicc ehez.Meg kell keresnie a céljelet,és kzel kell repülni,hogy ágyúzhasonés NiRezhessen.Márha lesz mire.Mert amit a pilóta lát az éjjelláton,azt bárki kiszúrhatja.Nehiggyük már azt,hogy másnak nem lehet bagolynézzője....Visszaköveti a jelet,fogja a gránát/aknavetőjét,és az előretolt megfigyelőnk hősi halált hol.Közben tbk-zik a csapatlégvédelmiseknek,hogy ne aludjatok már!Pörögjn az a lokátor!Megfestettek,valami jönni fog.Mihunak meg indulhat a gyászinduló.
  Ne higgyük,hogy az ellen csakis egy mezitlábas hüle lehet,aki arra szerződött,hogy kényelmesen szétkőhesük.Ő is élni akar,sőt,győzni akar.És ezért meg is fog tenni mindent
   
 15. Sivatagiróka

  Sivatagiróka Well-Known Member

  Celebra, Blogen egymásra talált :D :D Segíts már hálozati harcmodor mester , mi a fenét kezdesz a GEPARD aidal , mikor hálozati harcmodorral egy drone előre küldve 60 km kicsontozlak a tüzérséggel , és utána jöhet a nem élvonalbeli mi-24 és cafatokra lövi tr-85 besugárzás jelzővel együtt.
  Miért ? Miért ? hiszi azt valaki hogy hadszintéren mindig egy helyen van kocentrálva minden technika és pont ahol Mi-24 jönnek ott lesz az összes gepárd vagy gepárd kilöhetetlen lenne esetleg gripenről egy radargyilkos rakétával.
  Nem hülye a magyar hadvezetét hogy Mi-24 seket előre küldené , tudva hogy az ellenség rendelkezik ilyen fegyverekkel. Persze veszélyes MI-24 nek, de háború veszélyes dolog.
   
  fip7, borisz, honved and 2 others like this.
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  Csak a szerbeknél mondta a pancírt, csak nem tett vesszőt :D
  De amúgy itt velük értek egyet. Ez így még elég karcsú, hogy jónak lehessen hívni.
   
  Pocok75 likes this.
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én már elvesztettem a fonalat. A szomorú igazság az, hogy nincs erős elolvasni sokszor azt a sok, sokszor meredek dolgot, amit összehordanak itten és máshol sokan.
   
 18. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ki nem ismeri magát,sem az ellenséget-mindig vesziteni fog
  Ki ismeri magát,de nem ismeri az ellenséget-hol veszit,hol győz
  Ki ismeri magát,és ismeri az ellenséget-mindig győzni fog
  Persze csak akkor,ha jol fel is készül a harcra.
  Aha.Ha nem vetjük be,akkor minek van?Mert szép?
  Képzeld,a csapatlégvédelem általában ott szokott lenni,ahol a csapatok.Mert ha otthon maradna,akkor honi légvédelemnek hivnák....
  Hogyne lőnénk szét tüzérséggel?!?Mert persze az ellennek nincs tüzérsége,se felderitése,nem álcázza magát(sőt,még postán előre el is küldi,mikor hol lesz,hogy szétágyúzhassuk.
  Megbocsás-de a hüleség baha a nyomorúságot
   
 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Teszünk vesszőt "és" elé? :rolleyes:
   
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Légvédelem hatástalanítása drónraj támadással
  https://www.uasvision.com/2018/06/28/suppressing-air-defenses-by-uav-swarm-attack/
  https://www.uasvision.com/wp-content/uploads/2018/06/UAV-swarms.jpg
  Tüzérséget is lehet használni (rakéta) és a különleges egységeket is be lehet vetni az erre a célra fejlesztett légibombákról már nem is beszélve a légvédelem leküzdésére. Kidolgoznak egy harceljárásmódot a helikopteres harcászatra és oda pedig nagyon is jól jön majd a MI 24 a 30 mm es gépágyújával összedolgozva az új gépekkel. Tankelhárító rakétákat pedig tudnak venni hozzá ha akarnak a cseheknek is van Shturm a szlovákoknak is azerieknek is de ha megerőltetik magukat rá tudják pakolni az új antitank rakétát is ami majd beszerzésre kerül
  Kéretik egy kicsit nagyobb bizodalommal lenni a katonai vezetésben, hogy nem csak tökelütött idióták garázdálkodnak ott.
   

Ezen oldal megosztása