A 3-mas sem alapjàban tud gépjárműindítást csak pluszpénzért kérhető.Majd hiszek neked akkor, ha egy magyar felségjelű gépjárműplatformról látok egy indítást.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A 3-mas sem alapjàban tud gépjárműindítást csak pluszpénzért kérhető.Majd hiszek neked akkor, ha egy magyar felségjelű gépjárműplatformról látok egy indítást.
Lehet - én ennek is örülük. Legalább elindult a szállítás: remélhetőleg nyár végére jön pár éles is...Ettől függetlenül ez a szimulációs rendszer része lesz még csak szerintem
Ó, valóban!?A 3-mas sem alapjàban tud gépjárműindítást csak pluszpénzért kérhető.
A legfontosabb különbség, hogy AMRAAM-ER indítani - tök mindegy hogy járműről vagy földről.Tehát a legfontosabb megkülönböztető jellege (a NASAMS 2-höz képest), hogy gépjárműplatformról lehessen indítani, az külön plusz pénzbe kerül a NASAMS 3 alapcsomagjához képes!!!
Amúgy eddig én úgy tudtam, hogy a rakéták és a teljesen nyílt architectúra a tovàbbi rakétákhoz különbözteti meg.Ó, valóban!?
Akkor már értem!
Tehát a legfontosabb megkülönböztető jellege (a NASAMS 2-höz képest), hogy gépjárműplatformról lehessen indítani, az külön plusz pénzbe kerül a NASAMS 3 alapcsomagjához képes!!!
Mibe fogadjunk, hogy nem vettük meg, merthogy pénzbe kerül???
Rájöttem már@Bálint
Ez fájl nevet én adtam neki amikor lementettem!
Litvánok is hármast vettek furcsa lenne ha mi csak kettest vennénk az ER-el...Azért Nasams2 mert az az 1 indító valójában 2!
Ha jól megnézed van mögötte még egy! Szóval 2 Nasams indító….
Hogy hányas!? Nos civódjatok! Jópofa olvasni… Gondolom amire szerződést kötöttünk…. Ha 3-ra akkor az! Arról volt szó nekünk gyártják….
Dehogy, mas a szoftver es fejlettebb az azonositas, szenzorok stb is (bar ez ugye konfigtol is fugg.)A legfontosabb különbség, hogy AMRAAM-ER indítani - tök mindegy hogy járműről vagy földről.
Max. 10 perc letelepíteni vagy felvenni az indítót...
Kinek mi a legfontosabb különbség az szubjektív. Szerintem a megnövelt hattávolságú rakéta a legfontosabb képesség növekedés a 3-as szériában. Emellett sok más i változott fejlődött benne.Dehogy, mas a szoftver es fejlettebb az azonositas, szenzorok stb is (bar ez ugye konfigtol is fugg.)
Remélem mindenki elolvasta a cikket is, aminek ez az utolsó mondata:Basszus! Az egy NASAMS indító!!!
Igen, vélhetően ez csak a beltéri gyakorló változat, de legalább jönnek már a NASAMS elemei és ez a lényeg!Remélem mindenki elolvasta a cikket is, aminek ez az utolsó mondata:
"...valamint közösen megtekintették a kialakítás alatt álló NASAMS szimulációs és kiképző központot is."
Szóval ez lehet két olyan indító is akár, ami a szimulációs központba kerül. Hasonlóan mint Tatán, a PzH tornyokkal. De a teherautó az biztosan újdonság.
Miért ne lenne jó neki is az új "magyar tarka"? Tök jól rejt a fotók alapján - én egész megbarátkoztam vele.SzVSz ez a zöld ideális lenne a teljes NASAMS rendszernek, kár lenne a magyar tereptarkára festeni. A győrieknek egyébként is príma álcahálóik vannak és minden eszközüket olyanok alá rejtik terepen, nagyon helyesen.
A sárga foltok messziről elárulnák...Miért ne lenne jó neki is az új "magyar tarka"? Tök jól rejt a fotók alapján - én egész megbarátkoztam vele.
OFFA sárga foltok messziről elárulnák...
Azonnal venni Raytheon GhostEye MR-t sentinelek helyett...Kinek mi a legfontosabb különbség az szubjektív. Szerintem a megnövelt hattávolságú rakéta a legfontosabb képesség növekedés a 3-as szériában. Emellett sok más i változott fejlődött benne.
2015-2020 közötti fejlesztések: HML és IP kommunikáció (NASAMS-3)
- Tovább fejlesztett indítók (HML – High Mobility Launcher) – az indító konténerek hosszabbak, mint a korábbiak, hogy a AMRAAM-ER rakéta elférjen benne.
- Megerősített IP kommunikációs hálózat
- Új légvédelmi központ (ADC – New Air Defense Center)
- Javított VSHORAD integráció
2020-2025 közötti fejlesztések: többféle rakétát indítani képes indítók, új szenzorok és fegyverek
- AIM-9X Block II kis hatótávolságú rakéta integrációja - már megvalósult ez a fejlesztés[7]
- AMRAAM-ER közepes hatótávolságú rakéta integrációja - már megvalósult ez a fejlesztés[8]
- Többféle rakétát indítani képes indítók (Multi-Missile Canister Launcher Mk. 2) - már megvalósult ez a fejlesztés [9]
- Többféle rakéta alkalmazása egy indítón belül - már megvalósult ez a fejlesztés[9]
- Új AESA radar integrációja - a Raytheon GhostEye MR típusú radarja fogja váltani a Sentinel F1 radarokat a NASAMS rendszerben.[10]
- MTS-A elektro-optikai szenzor integrációja
- Tüzérségi lövedékek, rakéták, aknagránátok és drónok elleni fegyverzet integrációja (CRAM – CLMS effectors): 2022 márciusában a Raytheon bemutatta drónok elleni lézer-fegyverét: a High Energy Laser Weapon System (HELWS) rendszert.[11]
Szerintem erről már lecsúsztunk.Azonnal venni Raytheon GhostEye MR-t sentinelek helyett...