[HUN] NASAMS

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 022
36 416
113
Érdekes, hogy az Amraam-er engedélynél C7/C8-at írnak, remélem végül nem 60 darab lett összesen a kettőből
Nincs jelentősége a C7/C8 jelzésnek ebből a szempontból. A C8 nem az ER verziót jelöli, hanem az aktuális AMRAAM verziót (irányítás, szoftver), ami a nagyobb ESSM rakétahajtóműre építenek.

A kormányhoz "elég jól bekötött" Magyar Nemzet 120+60 rakétáról ír, ami reális mennyiség egy 6 üteges rendszerhez. Nem véletlen vettek hattal osztható mennyiséget : minden üteghez lesz: 20 "sima AMRAAM" és 10 AMRAAM-ER. Az ukrán háború tapaszalatai alapján kellene még egyszer ekkora mennyiség legalább, bár az újabb 700-800 millió dolcsi lenne, ami k. sok pénz - pláne most. Tömeges dróntámadásra nem tudom mi lehet a jó válasz, de biztos nem a 2-4 millió dolláros AMRAAM-ok ellövöldözése pár nap alatt...
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 022
36 416
113
Basszus! Az egy NASAMS indító!!! :)

nasams-hun.jpg
 
K

kamm

Guest
Hat ez nem hangzik tul biztatoan a jelenlegit illetoen:

Cpl. Jordan A. Wierzbicki, an Army air defense battle management system operator with the 56th Air Defense Artillery Regiment is enthusiastic about the A4 improvements.

“The difference between the Sentinel A3 and A4 is like night and day,” he said. “The A4’s enhanced capabilities will greatly benefit all [short range air defense artillery] units in the Army.”

Spec. Daemon K. Vann, another Army air defense battle management system operator with the 56th Air Defense Artillery Regiment appreciates the ease of set-up and movement of the A4.

“A major advantage of the Sentinel A4 is the streamlined set up that allows ease of emplacement and march order,” he said. “When in a combat environment, the ability to quickly emplace or march order can save lives.”

Spc. Zachary D. Ott, an Army air defense battle management system operator with the 56th understands the technological advantages of the A4.

“Bigger, better, and newer,” he said. “The A4’s capabilities are a big step up compared to the A3’s capability.”

The Sentinel A4 is expected to meet the operational requirements and address Sentinel A3 obsolescence issues to enhance future growth potential while improving existing Sentinel capability against cruise missiles, unmanned aerial systems, rotary wing, and fixed wing threats.


A magyar rendeles vegul melyiket tartalmazza vajon...?
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 424
120 887
113
Én minden hozzá intézett kérdésem után bevetem a csodalámpást, de csak ritkán működik. Hátha a te módszered jobb, rövidesen kiderül! :)
Ja kijövök tükörből éjszaka és elragadom a túlvilágra.

Amúgy a cikkben amiből a kép is van a szimulációs rendszerről beszél, nem csak valami imitációs indító az?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 415
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 959
113
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 424
120 887
113
Hűha, na és akkor mi van ?!
Ez erősen NASAMS 2-nek tűnik, ahogy én ezt előre megmondtam, de ti csak a saját vágyvezérelt gondolatvilágotokban merültök el.
Ismét egy középszerű megoldás, aranyáron, liberálfasiszta ellenségeinktől.
Még mindig nasams 3-mat vettünk.

De az vicc bazzeg, hogy te a lefóliàzott kockàból meg tudod mondani..
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 022
36 416
113
Hűha, na és akkor mi van ?!
Ez erősen NASAMS 2-nek tűnik, ahogy én ezt előre megmondtam, de ti csak a saját vágyvezérelt gondolatvilágotokban merültök el.
Ismét egy középszerű megoldás, aranyáron, liberálfasiszta ellenségeinktől.
Erről a lefóliázott cuccról hogy a francba mondod meg hogy 2 vagy 3??? :D

Amúgy meg 3-ast vettünk - a 2-es nem tudja indítani a AMRAAM-ER. Szerinted dísznek vettük azokat a rakétákat? :p
Amúgy meg nincs is gyártásban már a NASAMS-2 vagy 6-8 éve - nem is tudnának olyat rendelni.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül