Egy NASAMS üteg lesz Budapest környékére telepítve.
Egy NASAMS üteg lesz Budapest környékére telepítve.
Anno nem hiaba raktak odaKíváncsi vagyok hogy onnan lefedie teljes Budapestet!
Kíváncsi vagyok hogy onnan lefedie teljes Budapestet!
Isaszeg MN104/1 a Budapest legvedelmet ellátó gyűrű része volt 1960-1991 között - lásd A 104. honi légvédelmi rakétaezred. Az akkori technikával (Dvina és Volhov) csak BP keleti részét tudta oltalmazni.Anno nem hiaba raktak oda
Van egy ilysn volt bazis ahol en paintball/airsoft jatekokat vezettem kurvajohely![]()
Kene hogy legyen mert mind a ketto erősen lepusztult.Isaszeg MN104/1 a Budapest legvedelmet ellátó gyűrű része volt 1960-1991 között - lásd A 104. honi légvédelmi rakétaezred. Az akkori technikával (Dvina és Volhov) csak BP keleti részét tudta oltalmazni.
A földrajzi adottságok miatt most sem tudna lefedni sztem az egész fővárost. Ugyanakkor logikus lépés a kelet felől érkező esetleges támadás ellen.
Ami nekem felmerült, lesz-e, van-e infrastrukturális fejlesztés?
Nem onnét kell lefednie: csak ott fognak lakni meg gyakorlatozni.Kíváncsi vagyok hogy onnan lefedie teljes Budapestet!
Feltételezem itt békeidőről valami emelt védelmi szintre váltásra gondolsz, mert hát, egy hétköznapi "éles helyzet" Szikla - SAMOC - FDC láncon megköveteli a tűzkész inditókat. Akkor széttelepülni, tárazni, és tűzkész állapotra hangolni rohadtul nincs idő.Ha éles helyzet van akkor gyorsan széttelepülnek.
Miből gondolod hogy ez már nem maga a kitelpülés? Lehet hogy csak egy Sentinel radart, két indítót feltettek Isaszeg és Pécel között egy dombtetőn bekerített területre, őrbódékkal és kamerarendszerrel, a teherautók és a többiek meg elmentek a legközelebbi HM létesítménybe ahol a váltás tud enni, aludni?Nem onnét kell lefednie: csak ott fognak lakni meg gyakorlatozni.
Ha éles helyzet van akkor gyorsan széttelepülnek. Egy indító max 25 km-re települhet a másiktól és 4 indító van egy ütegben. Szóval egy Budapest keleti (pesti) felét egy üteg elégé szellősen de úgy ahogy lefedi. (M0 autópálya hossza M3-tól az M5-ösig 77 km hosszú)
Csak Budapest légvédelmére kellene 3-4 üteg, nekünk meg összesen van 6 db. Meg kellene duplázni legalább...
Mert ez így nagyon kevés Budapest légvédelmére...Miből gondolod hogy ez már nem maga a kitelpülés? Lehet hogy csak egy Sentinel radart, két indítót feltettek Isaszeg és Pécel között egy dombtetőn bekerített területre, őrbódékkal és kamerarendszerrel, a teherautók és a többiek meg elmentek a legközelebbi HM létesítménybe ahol a váltás tud enni, aludni?
Ennyi van, ezt kell beosztani.Mert ez így nagyon kevés Budapest légvédelmére...
Mert ez így nagyon kevés Budapest légvédelmére...
Igen. Annak mondjuk több értelme van...Amúgy a tokaji kitelepülés meg van még?
A NASAMS egy fejlett föld-levegő légvédelmi rakétarendszer, saját felderítő rendszerrel, tűzvezető rendszerrel rendelkezik, illetve vannak tűz alegységei, amelyek indítani tudják a légvédelmi rakétákat” – mondta az altábornagy. Ezeket az eszközöket telepítették a két katonai objektumba.Ha szükség van rá, ezekkel a légvédelmi rakétákkal meg tudjuk semmisíteni a légi célokat.
A Veszprémi Műveleti Vezetési és Irányítási Központon keresztül fogjuk irányítani ezeket a tüzelőegységeket” – mondta Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az InfoRádióban.Az eszközök nem csak az ország légvédelmét erősítik, hanem a NATO egységes lég- és rakétavédelmi rendszerébe is bekapcsolódnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..