Leadtam a jelentkezésimet, ha majd érdekel valakit leírom a tapasztalataimat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sok olyan sztorit hallok hogy 15-16 évesen elkaptak fuvezesert bekerült a rendszerbe ergo egyenruhás már nem lehet stb stb.https://honvedelem.hu/hirek/roma-fiatalok-a-magyar-honvedseg-tartalekosai-kozott.html?type=video
Lehet ezért akarják engedélyezni, hogy büntetett előéletűek is szolgálhassanak...Az tény, hogy sok magával semmit kezdeni nem tudó fiatal van köztük...a kitörési lehetőség adott.
A finánc beszéljen belőled!Sok olyan sztorit hallok hogy 15-16 évesen elkaptak fuvezesert bekerült a rendszerbe ergo egyenruhás már nem lehet stb stb.
Persze azért olyat ne engedjünk aki olyat követett el, de simán mehetnek első sorban tűzharcba pl az adócsalók
Aki meg csempészett mehet a határra szigorúan csak zöld határra mert már tudja a járást vagy a felderítők hoz talán meg egy kis fusira is jut idő munka időben
Aki lopott raktarosnak
A piroman tűzoltónak Kecskemétre
A gondatlan szerelő akit elítéltek mert nem rakta vissza a féket meg Szolnokra h145m et szerelmi
Van itt potenciál uraim![]()
Szia,Sok olyan sztorit hallok hogy 15-16 évesen elkaptak fuvezesert bekerült a rendszerbe ergo egyenruhás már nem lehet stb stb.
A Magyar Honvédségnél jelenleg 6 hónap a szerződéses állományba jelentkezők próbaideje, ez július 01-től 4 hónapra fog csökkenni.1 éves próba idő után vki lehet katona? Mert amennyi embert kérdeztem annyi választ kaptam! Csak kíváncsiság kedvéért! Mert mindenki csak próbaidőről beszél
Lehet keveri más szervel mert rendőrségnél régen 1 év volt nálunk Nav-nal máig 1 év a próba időA Magyar Honvédségnél jelenleg 6 hónap a szerződéses állományba jelentkezők próbaideje, ez július 01-től 4 hónapra fog csökkenni.
1 éves próba idő soha nem is volt. Nem tudom kitől van ennyire fals infód. Javaslom menj be egy toborzóirodába (minden vármegye székhelyen van, a fővárosban több is) és ott minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaphatsz, vagy ha nincs erre időd, mert messze van tőled javaslom a www.iranyasereg.hu oldalt, ahol regisztrációt követően felteheted a kérdéseidet.
Július 1. Től már csak.4 hónap. Eddig 6 volt.1 éves próba idő után vki lehet katona? Mert amennyi embert kérdeztem annyi választ kaptam! Csak kíváncsiság kedvéért! Mert mindenki csak próbaidőről beszél
Visszaolvastam sok hozzászólást.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre azért bár...
45 leszek, van család, nagySUV, nyaralás, megtakarítás, munka, stb...
Végre visszanyertem 20éves korom versenysúlyát, elkezdtem edzeni és úszni újra. Beszélek angolul jól, picit németül (elfelejtettem), kevéske spanyol. Gyerekek kezdenek kirepülni.
Megbeszéltem asszonnyal, jelentkezek tartalékosnak, ha kellek. Nem a pénz miatt, hanem mert 19évesen a zrínyire felvételiztem elsőre....
Hülyeség lesz? Megfelelek vajon a felvételin? Hagggyam a picsuba?
Nyugodtan fikázzatok, kíváncsi vagyok mit gondoltok.
a kitörési lehetőség adott.
büntetési?Az egy éves probaidőt nem mint szolgálati időnként kérdezem hanem büntetésire értettem
Erre gondolsz?Az egy éves probaidőt nem mint szolgálati időnként kérdezem hanem büntetésire értettem
Sok olyan sztorit hallok hogy 15-16 évesen elkaptak fuvezesert bekerült a rendszerbe ergo egyenruhás már nem lehet stb stb.
Persze azért olyat ne engedjünk aki olyat követett el, de simán mehetnek első sorban tűzharcba pl az adócsalók
Aki meg csempészett mehet a határra szigorúan csak zöld határra mert már tudja a járást vagy a felderítők hoz talán meg egy kis fusira is jut idő munka időben
Aki lopott raktarosnak
A piroman tűzoltónak Kecskemétre
A gondatlan szerelő akit elítéltek mert nem rakta vissza a féket meg Szolnokra h145m et szerelmi
Van itt potenciál uraim![]()
1 éves próba idő után vki lehet katona? Mert amennyi embert kérdeztem annyi választ kaptam! Csak kíváncsiság kedvéért! Mert mindenki csak próbaidőről beszél
Egyértelmű hogy arra megy a történet hogy a kis stiklik miatt meg ne ugorjon az egyenruha lehetősége.Feltételezem, a jogalkotói szándék valami olyasmi lehetett, hogy egy kisebb stikli a múltból még beleférjen. Ha megnézed újra, akkor pl folyamatban lévő eljárás továbbra is kizáró ok.
Bár legtöbbeknek egyből a "kocsmai verekedés" jut eszébe, de egy csomó mindenből összejöhet egy bcs., ha nem figyel az ember, vagy ha kicsit duhaj, és nincs szerencséje. Tudok olyanról, de őszintén fogalmam sincs már, hogy ki, hogy valamelyik magyar-román meccsen eldobott egy félig teli műanyag poharat, a pohár eltalált egy rendőrt, azt ripsz-ropsz hivatalos személy elleni erőszak. Valószínűleg egy ilyennel nem veszik fel az embert.
Egyébként a félkegyelmű Novák Előd kezdet valamelyik nap ordenáré nagy bűnözőzésbe, holott földi halandó az ő dolgaiért is kapott volna már egy-egy felfüggesztettet legalább.
Ja, azt meg nem árt tudni, hogy miután a nyomozati szakaszt a Rendőrség lezárta, és továbbküldi az ügyet, az ügyész simán visszaküldheti azt átcímkézve. így mondjuk egy garázdaság vétségéből lehet bűncselekmény. Az ügyészek meg egy igen furcsa viszonyban vannak a valósággal.
Majd az alkalmazásból úgyis kiderül. rossz esetben összefüggésben állhat ezzel a "roma fiatalok" nevű dologgal.
Szerintem itt minden válaszoló félreértett téged. Nem a felvétel utáni próbaidő a kérdés, hanem a próbára bocsátásról, illetve, azon idő leteltére gondolsz, nem?
Ez mintha benne lenne a jogszabálytervezetben. Egyébként egy csomó dolog idővel eltűnik az erkölcsiből egy idő után. Gondolom ezen akartak gyorsítani, hogy néhányan kicsivel előbb szerelhessenek fel.
Szia,Erre gondolsz?
65. § (1) A bíróság a vétség, valamint a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a büntetés kiszabását próbaidőre elhalaszthatja, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja intézkedés alkalmazásával is elérhető.
Ettől még maximum segédbányásznak szabadna alkalmazni recsken. Ne már. Aki annyira hülye, hogy fűvel lebukik, az nem alkalmas állami szolgálatra.Szia,
Szerintem akit elkaptak 15-16 evesen fuvezesert, annal szoba sem kerul, hogy buntetett eloeletu lenne (ertsd: meg ha 2 ev felfuggesztett szabadsagvesztest kapna 16 evesen, akkor is 18 eves korara megszunik a buntetett eloelete, es nyilvan ennel kevesebbet kap).
Ettől még maximum segédbányásznak szabadna alkalmazni recsken. Ne már. Aki annyira hülye, hogy fűvel lebukik, az nem alkalmas állami szolgálatra.
Nekünk azt mondták alkalmasságin, hogy vizeletvizsgálattal 3 hónap vérrel pedig fél év +.Hónapig is kimutatja a vérvétel.
Nálunk volt 6-ból 4 ember bukott.Ettől még maximum segédbányásznak szabadna alkalmazni recsken. Ne már. Aki annyira hülye, hogy fűvel lebukik, az nem alkalmas állami szolgálatra.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..