[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 599
20 436
113
Nagyon várják a C type katonákat :D

Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 343
9 675
113
Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.
Persze, egyértelmű. Kezd olyan égés lenni mint a határvadász 4400-as létszám amiből összejött 1000-1200 fő. De az arc az megvolt a rendőr vezetőknél. Most a katonák jönnek. Ott is van ám beképzeltség. Hát...nem jön össze. Pedig mindent bevetnek, bűnözőket, vadászokat, most már C-ket.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 922
12 742
113
Nagyon várják a C type katonákat :D

Ezért kellett az, hogy bizonyos b.cs.-vel még felvesznek.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 420
83 577
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Szomorú
Reactions: J.G.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
905
2 594
93
És ez mekkora harcértéket képvisel? Milyen képességet biztosít a haza védelmében?
"Szeretem, megvédem!" - aztán mivel, kérem szépen?
Na ez az. Ha azzal számolunk, hogy 21 területvédelmi zászlóalj van épp feltöltés alatt akkor az igényelne némi siettséget a technikai beszerzések terén.
Ha egy lövészzászlóalj páncélozott harcjármű igénye kb 70db, akkor 21 zászlóaljra az 1470 db jármű. Lehetetlen mennyiség a jelenlegi rajz alapján, magyarul a katonák adott esetben "csupaszon" kell hogy harcoljanak :(

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 420
83 577
113
Tartalékos alapfelkészítés Csobánkán...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 420
83 577
113
Közel 130 tartalékos és szerződéses katona vett részt éleslövészeten a hajdúhadházi lőtéren. A tartalékosok számára a lövészettel ért véget a június 10-én megkezdett egységes alapkiképzés...

66af5ebc0faa8569892446.jpg

• Tetszik
Reactions: Venom85 and borisz

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
828
2 208
93
Összeszedtem a 7 területvédelmi ezred 21 zászlóaljának, helyőrségének a listáját hogy meglegyen. Ha valaki már összeszedte akkor bocsi.

MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Székesfehérvár)
  • 12. Területvédelmi Zászlóalj (Komárom-Esztergom vármegye, Tatabánya)
  • 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér vármegye, Székesfehérvár)
  • 69. Területvédelmi Zászlóalj (Tolna vármegye, Szekszárd)

MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Győr)
  • 19. Területvédelmi Zászlóalj (Győr-Moson-Sopron vármegye, Győr)
  • 31. Területvédelmi Zászlóalj (Veszprém vármegye, Várpalota)
  • 83. Területvédelmi Zászlóalj (Vas vármegye, Szombathely)
Üdv!

Én a 6. TVE-ben voltam a 31. TVZ-ben. Igaz, tavaly leszereltem. Azóta átrakták őket a 7.-be?

• Tetszik
Reactions: Crusader

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
828
2 208
93
Felemás. Amikor elindult az egész, nagy lelkesedés. Pk+helyettese emberileg, szakmailag ott volt, meg a kiképzők is. Csipet-csapat már vegyesebb volt, hogy úgy mondjam. Lementek a modulok, közben koszorúzások, lövészverseny, Erzsébet tábor; épületharcászat egész jó volt. Egy-két hadgyakorlat - ott persze, mint segéderők (kapuőrség, rosszfiú NPC-k, stb). Aztán kezdődött az erózió. Pk+helyettes levesbe, szerencsére utód is teljesen korrekt volt. Egyetemisták lekoptak ("fiatal voltam és kellett a kredit"), sokan a kezdeti vonultak közül is leszereltek ezért-azért. De rosszabb volt a csak alibiből (pénzért) még ott lévők magas száma... a végén úgy kellett már összekönyörgni az embereket, ha volt valami. A járási századpk+helyettese //akkor még úgy volt, hogy járásonként 100 embernek kéne összejönni; kb. voltunk vagy 8-an,10-en a járásból az 5 év alatt// ÖMT-s volt, kb 1x találkoztunk vele. Az elején még szó volt saját bázisról, vagy épületről, Land Roverről, felszerelésről, saját gyakorlatokról, stb. Semmi nem lett belőle. A modulok után szó volt szakosodásról, ebből sem lett semmi, leállt a kiképzés, szinten tartás sem volt. Aztán jött a határhelyzet, mennyé oda 4 hétre, a munkáltatód majd örül neki. Vagy jelentkezz át szerződésesnek. Apám beteg lett, nem sokkal utána lejárt az 5 évem, úgyhogy leszereltem, bár kapacitáltak, hogy írjak alá még 5 évet. Ha gebasz lesz, úgyis tudják, hol lakom.
Pozitívum: azért sokat tanultam, (meg szereztem barátokat), szóval ha lesz valami, nem teljesen fogalmatlanul állok majd a harctéren; ennyit megért a dolog.