Felemás. Amikor elindult az egész, nagy lelkesedés. Pk+helyettese emberileg, szakmailag ott volt, meg a kiképzők is. Csipet-csapat már vegyesebb volt, hogy úgy mondjam. Lementek a modulok, közben koszorúzások, lövészverseny, Erzsébet tábor; épületharcászat egész jó volt. Egy-két hadgyakorlat - ott persze, mint segéderők (kapuőrség, rosszfiú NPC-k, stb). Aztán kezdődött az erózió. Pk+helyettes levesbe, szerencsére utód is teljesen korrekt volt. Egyetemisták lekoptak ("fiatal voltam és kellett a kredit"), sokan a kezdeti vonultak közül is leszereltek ezért-azért. De rosszabb volt a csak alibiből (pénzért) még ott lévők magas száma... a végén úgy kellett már összekönyörgni az embereket, ha volt valami. A járási századpk+helyettese //akkor még úgy volt, hogy járásonként 100 embernek kéne összejönni; kb. voltunk vagy 8-an,10-en a járásból az 5 év alatt// ÖMT-s volt, kb 1x találkoztunk vele. Az elején még szó volt saját bázisról, vagy épületről, Land Roverről, felszerelésről, saját gyakorlatokról, stb. Semmi nem lett belőle. A modulok után szó volt szakosodásról, ebből sem lett semmi, leállt a kiképzés, szinten tartás sem volt. Aztán jött a határhelyzet, mennyé oda 4 hétre, a munkáltatód majd örül neki. Vagy jelentkezz át szerződésesnek. Apám beteg lett, nem sokkal utána lejárt az 5 évem, úgyhogy leszereltem, bár kapacitáltak, hogy írjak alá még 5 évet. Ha gebasz lesz, úgyis tudják, hol lakom.
Pozitívum: azért sokat tanultam, (meg szereztem barátokat), szóval ha lesz valami, nem teljesen fogalmatlanul állok majd a harctéren; ennyit megért a dolog.