érettségi nélkül tuti nem lettek altisztek. (nekem megvan az altiszti tanfolyam de nem fejeztem be az érettségit és nem is vagyok altiszt.)Ma voltam egy meg nem nevezett településen kikép. folytatáson (ÖTT). Meglepve konstatáltam, hogy az egy éven keresztüli folyamatos kifogások mondogatása után, hogy miért nincs kiképzés meg semmi, láttam az állományunk egyes női tagjai valami okból kifolyólag mind szkv-ből őrmesterek lettek. Mindegy hogy 8 osztályt végeztél vagy 10 éve munkanélküli vagy, én meg egy hajszálnyira a diplomától meg nézek hogy ez így mi.
Több megfigyelés alapján, az az altiszt, aki az előléptetéseket intézi, annak szokott adni, aki vele jóban van vagy esetleg egy településen laknak vele stb.
Kicsit kurvára morálrombóló az ilyen. Csak legalább próbálnának néha komolyan viselkedni az ÖTT.-ben. Borzasztó mik mennek ott néha. Tapasztalat.
azt ugye tudod hogy lehet azért nem kaptál még gerendát mert várják hogy befejezd a diplomád. mert nem léptethet elő senki csak úgy ha nem vállalaz szolgálatokat... jobban fogalmazva ha most megkaptad vólna a fötörzset és nem vóltál annyit behívva az elkövetkező 3 évbe és nem végezted el az alap altiszti tanfolyamot sem (ami 3 hónap) az elkövetkezendő 3 évbe nem lennél pl tiszté előléptetve.
tehát ha most altszt ennél meg kellene erősítened az altisztit (tehát 3 hónap kiképzés nem kellene egybe lenyomnod) majd bizonyos idő szolgálat (fegyveres határ) majd megkapnád a tisztit ahol újra minimum 3 hónaot kellene járnod kiképzésre...
így meg valszeg kifogod hagyni az altisztit vele a 2-3 határt a 3 hónapos alap altiszti tanfolyamot. és diploma után megkapod a tisztit és eléglesz azt megerősítened a kb 3 hónapos alap tartalékos tiszti képzéssel. (melyik kavar be kevésbé az életedbe így hajszállal a diploma elött) ?
mert ha megfelel az 1. variáció el tudják intézni biztosan csak az neked lessz kicsit zsúfolt suli melett diploma elött.