[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 146
19 038
113
Nagyon várják a C type katonákat :D

Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 332
9 672
113
Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.
Persze, egyértelmű. Kezd olyan égés lenni mint a határvadász 4400-as létszám amiből összejött 1000-1200 fő. De az arc az megvolt a rendőr vezetőknél. Most a katonák jönnek. Ott is van ám beképzeltség. Hát...nem jön össze. Pedig mindent bevetnek, bűnözőket, vadászokat, most már C-ket.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 491
11 628
113
Nagyon várják a C type katonákat :D

Ezért kellett az, hogy bizonyos b.cs.-vel még felvesznek.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
801
2 229
93
És ez mekkora harcértéket képvisel? Milyen képességet biztosít a haza védelmében?
"Szeretem, megvédem!" - aztán mivel, kérem szépen?
Na ez az. Ha azzal számolunk, hogy 21 területvédelmi zászlóalj van épp feltöltés alatt akkor az igényelne némi siettséget a technikai beszerzések terén.
Ha egy lövészzászlóalj páncélozott harcjármű igénye kb 70db, akkor 21 zászlóaljra az 1470 db jármű. Lehetetlen mennyiség a jelenlegi rajz alapján, magyarul a katonák adott esetben "csupaszon" kell hogy harcoljanak :(
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 148
77 465
113
Közel 130 tartalékos és szerződéses katona vett részt éleslövészeten a hajdúhadházi lőtéren. A tartalékosok számára a lövészettel ért véget a június 10-én megkezdett egységes alapkiképzés...

66af5ebc0faa8569892446.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and borisz

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
795
2 073
93
Összeszedtem a 7 területvédelmi ezred 21 zászlóaljának, helyőrségének a listáját hogy meglegyen. Ha valaki már összeszedte akkor bocsi.



MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Székesfehérvár)
  • 12. Területvédelmi Zászlóalj (Komárom-Esztergom vármegye, Tatabánya)
  • 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér vármegye, Székesfehérvár)
  • 69. Területvédelmi Zászlóalj (Tolna vármegye, Szekszárd)

MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Győr)
  • 19. Területvédelmi Zászlóalj (Győr-Moson-Sopron vármegye, Győr)
  • 31. Területvédelmi Zászlóalj (Veszprém vármegye, Várpalota)
  • 83. Területvédelmi Zászlóalj (Vas vármegye, Szombathely)
Üdv!

Én a 6. TVE-ben voltam a 31. TVZ-ben. Igaz, tavaly leszereltem. Azóta átrakták őket a 7.-be?
 
  • Tetszik
Reactions: Crusader

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
795
2 073
93
Felemás. Amikor elindult az egész, nagy lelkesedés. Pk+helyettese emberileg, szakmailag ott volt, meg a kiképzők is. Csipet-csapat már vegyesebb volt, hogy úgy mondjam. Lementek a modulok, közben koszorúzások, lövészverseny, Erzsébet tábor; épületharcászat egész jó volt. Egy-két hadgyakorlat - ott persze, mint segéderők (kapuőrség, rosszfiú NPC-k, stb). Aztán kezdődött az erózió. Pk+helyettes levesbe, szerencsére utód is teljesen korrekt volt. Egyetemisták lekoptak ("fiatal voltam és kellett a kredit"), sokan a kezdeti vonultak közül is leszereltek ezért-azért. De rosszabb volt a csak alibiből (pénzért) még ott lévők magas száma... a végén úgy kellett már összekönyörgni az embereket, ha volt valami. A járási századpk+helyettese //akkor még úgy volt, hogy járásonként 100 embernek kéne összejönni; kb. voltunk vagy 8-an,10-en a járásból az 5 év alatt// ÖMT-s volt, kb 1x találkoztunk vele. Az elején még szó volt saját bázisról, vagy épületről, Land Roverről, felszerelésről, saját gyakorlatokról, stb. Semmi nem lett belőle. A modulok után szó volt szakosodásról, ebből sem lett semmi, leállt a kiképzés, szinten tartás sem volt. Aztán jött a határhelyzet, mennyé oda 4 hétre, a munkáltatód majd örül neki. Vagy jelentkezz át szerződésesnek. Apám beteg lett, nem sokkal utána lejárt az 5 évem, úgyhogy leszereltem, bár kapacitáltak, hogy írjak alá még 5 évet. Ha gebasz lesz, úgyis tudják, hol lakom.
Pozitívum: azért sokat tanultam, (meg szereztem barátokat), szóval ha lesz valami, nem teljesen fogalmatlanul állok majd a harctéren; ennyit megért a dolog.