[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
295
800
93
Csak azok a sorosok alkalmasak voltak katonának, a tartalékosok jelentős része meg nem annyira alkalmas.
Sztem igen is meg nem is
Szellemi oldalról nem èrtek egyet, egèszsègügyi oldalról meg igazad van.
A tapasztalatom alapján a fiatalok 70-80%a a pluszpontokèrt meg a kreditèrt jelentkezik, a 40+osok meg hazafias okokèrt (elsőre üzletit akartam írni de á az nem lehet)....

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 657
88 859
113
Sztem igen is meg nem is
Szellemi oldalról nem èrtek egyet, egèszsègügyi oldalról meg igazad van.
A tapasztalatom alapján a fiatalok 70-80%a a pluszpontokèrt meg a kreditèrt jelentkezik, a 40+osok meg hazafias okokèrt (elsőre üzletit akartam írni de á az nem lehet)....
Szellemi oldalról a sorkatonával szemben 8 általános volt az elvárás. Igazaból a szerződéses legénységi állománytól is 8 általános az elvárás.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 991
4 173
113
Szellemi oldalról a sorkatonával szemben 8 általános volt az elvárás. Igazaból a szerződéses legénységi állománytól is 8 általános az elvárás.
5 első, 3 második?
Minden izélgetés nélkül, de az össz előnyt letudnám anyniban, hogy nem volt - ismert - krónikus betegségük a sorosoknak.
És ha elkezdjük feszengetni a "soft" dolgokat, mint pl motiváció... Na, inkább Dezső tartalékos honvéd, aki a plusz felvételi pontokért vállalja, mint Lali honvéd, akit szigorúan csak fegyver nélkül lehet beosztani őrségbe, mert bár Lali honvéd esetleg alszik, de az ördög nem.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 657
88 859
113
5 első, 3 második?
Minden izélgetés nélkül, de az össz előnyt letudnám anyniban, hogy nem volt - ismert - krónikus betegségük a sorosoknak.
És ha elkezdjük feszengetni a "soft" dolgokat, mint pl motiváció... Na, inkább Dezső tartalékos honvéd, aki a plusz felvételi pontokért vállalja, mint Lali honvéd, akit szigorúan csak fegyver nélkül lehet beosztani őrségbe, mert bár Lali honvéd esetleg alszik, de az ördög nem.
Nekem nem kell elmagyaráznod a soros haderő hátrányait, mert én minőseg párti vagyok nem mennyiségpárt, de a sorkatonaság az mennyiségről szól.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 991
4 173
113
Nekem nem kell elmagyaráznod a soros haderő hátrányait, mert én minőseg párti vagyok nem mennyiségpárt, de a sorkatonaság az mennyiségről szól.
Stimmt, de így nem értem álláspontodat - most akkor ki alkalmas katonának akkor? A sorosok vagy a tarcsisok?

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
295
800
93
A tartalekosok jelentős része a könnyített tartalékos orvosi miatt alkalmas csak.
Saját magamból -őszintèn-kiindulva, sajnos igazad van.
De.
Ugyancsak a saját pèldámból kiindulva azèrt a tartalèkosokat lehet használni olyan feladatra is ami 20+ èv gyakorlat után (pógári tapasztalat) igencsak hasznos lehet a honvèdelem számára.
Gondolok itt konkrét műszaki tudásra amire nem kell a hivatalos állományt (zèró tudás) basztatni.
Nem arra gondolok hogy lövöldözni (ezt a toborzás során elmondják 20szor, majd amikor elmondod nekik hgy elèg sokat puffogtattál civilben akkor átnèznek rajtad), hanem a technikai problémák megoldásában hasznosítani a saját tudásod.
Nekem ez qrvára teccik. Eddig.
Csicskagyász őrvezetőkènt amikor hivogatnak az őrnagyok meg alezredesek hogy segíts nekik, nem szègyen senkinek, ellenben pont hasznos lehetsz valami alapeszmènek.
Itt lenne lènyege a tartalèkosoknak.
Sztem
De lehet beteg a fejem.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 261
16 541
113
Saját magamból -őszintèn-kiindulva, sajnos igazad van.
De.
Ugyancsak a saját pèldámból kiindulva azèrt a tartalèkosokat lehet használni olyan feladatra is ami 20+ èv gyakorlat után (pógári tapasztalat) igencsak hasznos lehet a honvèdelem számára.
Gondolok itt konkrét műszaki tudásra amire nem kell a hivatalos állományt (zèró tudás) basztatni.
Nem arra gondolok hogy lövöldözni (ezt a toborzás során elmondják 20szor, majd amikor elmondod nekik hgy elèg sokat puffogtattál civilben akkor átnèznek rajtad), hanem a technikai problémák megoldásában hasznosítani a saját tudásod.
Nekem ez qrvára teccik. Eddig.
Csicskagyász őrvezetőkènt amikor hivogatnak az őrnagyok meg alezredesek hogy segíts nekik, nem szègyen senkinek, ellenben pont hasznos lehetsz valami alapeszmènek.
Itt lenne lènyege a tartalèkosoknak.
Sztem
De lehet beteg a fejem.
Ebben teljesen igazad van.

De teljesen más egy bèkeidős,gyakorlatos leterheltsèg.

Más egy külszolgálatos(nem mindíg)

Ès más egy háborús.

Èn láttam tartalèkosokat árvízen pár nap után, nem tulságosan túlterhelve majd "meghalni" a kimerültsègtől.

Míg a hivatásos/szerződèses állomany akit sokkal jobban terheltek, klasszisokkal jobban bírta.

• Tetszik
Reactions: Lupus80

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
295
800
93
Ebben teljesen igazad van.

De teljesen más egy bèkeidős,gyakorlatos leterheltsèg.

Más egy külszolgálatos(nem mindíg)

Ès más egy háborús.

Èn láttam tartalèkosokat árvízen pár nap után, nem tulságosan túlterhelve majd "meghalni" a kimerültsègtől.

Míg a hivatásos/szerződèses állomany akit sokkal jobban terheltek, klasszisokkal jobban bírta.
Ezt kellene egy feljebbvalónak reálisan kezelnie.
Mindenkit arra kell használni amire a legjobb...(hasznosabb).
Telve a f@sza a legtöbb "nemelsővonalbelinek" a PR akciókkal sztem. Pedig alapvetően a tartalèkos rèsznek a tehermentesítèsre kellene fókuszálni illetve a másodharmadnegyedvonalbeli feladatokra, amivel segítenèk a harcoló egysègeket. Amióta jobban bele látok, az a vèlemènyem, hogy rohattul le van maradva a logisztika ès olyan mintha direkt lenne. Nálam mèg mindig 1 harcos -3 kiszolgáló lenne a hasznos felállás. De amikor PR osztagosokkal (26256jelölt) kell rohangálni...
Qrvára nem röhögök azokon a hivatásosokon akik a lövèszetet próbálják oktatni. Önmagam is egy kalap szar, de esküszöm foshatnákom van amikor rohangálnak mellettem a kollègák. A 15èves lányom fènyèvekre van nèhány bajtártstól. Na ezek kellenènek olyan pozikba amik segítik és támogatják a harcoló alakulatokat.
Mert ezekben legalább benne van nèmi hazaszeretet, összefogás, blablabla. Ebben hiszek. 45+al....