[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

Ez is megérne egy bővebb elemzést, hogy mennyit is ér valójában az a közelharci kiképzés, amit a honvédségnél tartanak.

Nem lenne az olyan hosszú. 1-2 szóba bele lehet azt sűríteni. ;)

Nem akartam annyival összefoglalni, hogy "sz*r". Még a végén a fejemre olvassák, hogy folyton csak siránkozni tudok.
Igaz, minimális az esélye annak, hogy a katonának közelharcba kell bocsájtkozni az ellenséggel.
De ha csak ezt vesszük figyelembe, akkor annak is minimális az esélye, hogy egy katonának harcba kell bocsátkoznia.
Szerintem elvárható volna az értelmes és a való életben (harctéren) alkalmazható katonai közelharc képzés minden lövész számára.
Nem harcművészet, nem küzdősport, mégha merít is annak az eszközkészletéből.
Azokat azért hozták létre, hogy kölcsönösen elfogadott és alkalmazott szabályok szerint, biztonságosan gyakorolható legyen a fizikai erőszak.
A katonai közelharcnak nem erre kell felkészítenie.
Én 15 évet kyokushin karatéztam, de nagyon bántam, hogy nem kaptunk használható közelharc képzést a katonaságnál.
Alma és körte a kettő.

Isten nyugoztalja Furkó Kálmánt, de ő sem tudott megfelelően elvonatkoztatni a küzdősporttól. Amennyit használt ezzel a magyar sport életnek, annyit ártott vele a közelharc képzés fejlődésének. :/

Meg hát az NKE-n folyton megverik a katonákat a rendőr hallgatók.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Részben egyetértek.
Főleg a tartalékosoknál. Ott nagyon idő sincs rá. Max bemutató jelleggel.

De a határon és külszolgalatban akár elő is fordulhat, hogy valami kis közelharc tudást bevessen az ember. Mégha ott sem sűrűn.
intézkedés teknika az komolyabban van oktatva. (ott is van földrevitel) csak ugye nem a kézzel gyilkolásos dolog

295589410_5425510490825995_928686709336436066_n.jpg
295653182_5425512497492461_4969876557397315113_n.jpg

• Tetszik
Reactions: endre and Centurio
„Szívügyem a honvédelmi nevelés!”

Már harmadik alkalommal tart honvédelmi tábort Nyíradonyban az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred szervezésében Perge János százados. A táborparancsnokkal többek között programokról, kitűzött célokról és természetesen a fiatalokról is beszélgettünk...

• Tetszik
Reactions: szuvorov
csak itthagyom

• Tetszik
Reactions: zsolti
nemtudom már ki tette szóvá a multkor a közelharcot így már megfelelőbb?? ő jó lessz a környékbeli tartalékosoknak vagy maradjon csak a fiataloknál?

Együttműködési megállapodást kötött a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.), valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) augusztus 11-én, csütörtökön, Budapesten.

A honvédelem ügye iránt elkötelezett szervezetek a társadalmi felelősségvállalás jegyében kívánnak együttműködni a jövőben, az Önkéntes Tartalékos Rendszer, valamint a Magyar Honvédség népszerűsítésében. A HM EI Zrt. elsősorban anyagi, technikai feltételek biztosításával segíti a kitűzött célok elérését, valamint támogatni kívánja a szövetség honvédelmi programjainak megvalósulását is. A Matasz toborzó tevékenységet biztosít saját rendezvényein a részvénytársaság részére, minden szakterületre vonatkozóan. A megállapodás továbbá azt is magába foglalja, hogy a szövetség az önkéntes tartalékos szolgálati formákra vonatkozó toborzási tevékenységgel is támogatja a HM EI Zrt.-t, mindezek mellett szervezeti egységeinek programjaival hozzájárul az önkéntes tartalékos katonák szabadidős tevékenységéhez.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Régi, de jó. Lengyel tartalékos toborzó videó:

Ilyenek jöhetnének itthon is.