[HUN] ProTAR F4J (Rotors and Cams)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
786
1 916
93
Itt valami komoky zavart érzek az Erőben. :cool:

A Meteor valami 4-5 mach, a Kubra nem emlékszem, de szerintem a fele lehet...?:confused:
Viszont nem értem, miért kellene 'kovetnie', amikor mindig elé szokás lőni egy interceptorral...?o_O
Az hagyján, de miért és egyáltalán hogyan lodoznenek egy BVR legiharc raketara foldi légvédelmi raketaval...?:eek:
Meteor 3MA célgép. Végig erre gondoltam, a zavar a fejedben keletkezett. :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 248
63 383
113
Amikor anno megvásárlásra került a Mistral azokhoz ajánlották erősen a franciák a Protar-hoz kísértetisesen hasonló Meggitt Banshee célrepülők beszerzését,tréningezni. ( Meg is Vettük,de kurva drága )
Egy ki van állítva a győri csapatmúzeumban:
347593887_671165875057430_3357258136578560040_n.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 460
28 673
113
Egy brit katonai drónt találtak Szocsi vizein

⚡️A Meggitt BTT-3 Banshee repülőgéptípus UAV-ját a hajó legénysége vette észre, amely a Szocsi - Novorosszijszk útvonalat követte, körülbelül három tengeri mérföldre (több mint 5,5 km) a parttól Zubovaya Schel falu közelében.

⚡️Az ügynökök gyorsan megérkeztek a helyszínre, kivettek egy 2,5 méteres szárnyfesztávolságú trófea drónt, és elküldték vizsgálatra.

⚡️Ismeretes, hogy a BTT-3 Banshee-t az 1980-as években fejlesztették ki légvédelmi rendszerek kiképzésére. Átalakítható felderítővé vagy akár csapásmérő drónná.

Nem azér de ez nagyon hasonlít erre a magyar cuccra, még az indítója is. A 80-as években fejlesztették a ködös albionban
 

Hummen23

Well-Known Member
2023. április 11.
604
1 926
93
Ez nem tartott soká.
Kicsit túlkalkuláltam.

A pro tar céldrón méretében a hero 400 és 900 közé esik.

Protar:
60 kg, max magasság 6000 m, sebessége 500 km/óra, kommunikációs hatótávolsága 75 km, üzemideje 1 óra, sugárhajtású.

Hero 400:
40 kg, ebből a harci rész 10 kg, kommunikációs hatótávolsága 60 kg, üzemideje 2 óra, meghajtása elektromos, légcsavar.

Hero 900:
90 kg, ebnől a harci rész 25 kg, kommunikációs hatótávolsága 150 km, üzemideje 2 óra, meghajtása belső égésű motor, légcsavar.

A két technológiát ötvözve kaphatunk a hero-nál gyorsabb, 15-20 kg harci résszel szerelt, 100-150 km (vagy nagyobb) hatótávolságú, ew ellen jól védett fegyvert.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 248
63 383
113
"Örömmel jelentjük, hogy elértük a ProTAR F4J légvédelmi célrepülő rendszerünk 100. felszállását!

Egy hatalmas mérföldkő ez a cégünk számára, és büszkén ünnepeljük ezt az eredményt. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az elért eredményhez és segített minket az úton. A ProTAR F4J rendszerünk kiválóan teljesített minden teszten és feladaton, és biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is magas színvonalon fog szolgálni minden légvédelmi igényt."
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 109
7 306
113
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 248
63 383
113