Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy érzem félre tetszik érteni a Nemzeti Park fogalmát. Most képzeld magad elé azt, hogy a Yellowstone NP. bármelyik részéből lőteret csinálna az USA.Magyarországon csak a Kiskunságon és a Hortobágyon, a nemzeti parkok területeit -ideiglenesen- felhasználva lehetne megfelelő tüzérségi és légierős lőteret rögtönözni.
Úgy érzem félre tetszik érteni a Nemzeti Park fogalmát. Most képzeld magad elé azt, hogy a Yellowstone NP. bármelyik részéből lőteret csinálna az USA.
Csak azért, mert egyesek számára kevésbé látványos a hazai táj, ettől a funkció azonos. Ennél nem is tudom milyet ötletet keveset hallottam.
Ráditávírász voltam, a tábori nehézvezetékes Uralnak 100lityi/100 km terepen volt, még kérdés?-XDDDDDDDDDNem sok az a 240 liter / 100km fogyasztás???? Elírás?
Benzinből? vagy az már gázolajos volt?Ráditávírász voltam, a tábori nehézvezetékes Uralnak 100lityi/100 km terepen volt, még kérdés?-XDDDDDDDDD
Akkor csak a rothadó kapitalisták használták a diesel olajat, hova gondolsz-XDBenzinből? vagy az már gázolajos volt?
Ráditávírász voltam, a tábori nehézvezetékes Uralnak 100lityi/100 km terepen volt, még kérdés?-XDDDDDDDDD
Oroszországban akkor ez még nem volt egészséges. Majdhogynem a benzin is megfagyott.Akkor csak a rothadó kapitalisták használták a diesel olajat, hova gondolsz-XD
A lőterek kvázi védett területek. Évi néhány hét felfordulásért cserébe ott full nyugi van.Úgy érzem félre tetszik érteni a Nemzeti Park fogalmát. Most képzeld magad elé azt, hogy a Yellowstone NP. bármelyik részéből lőteret csinálna az USA.
Csak azért, mert egyesek számára kevésbé látványos a hazai táj, ettől a funkció azonos. Ennél nem is tudom milyenebb ötletet keveset hallottam.
Látom nem érted. A nemzeti parkok azok látogatható területek. Lehet túrázni, stb.A lőterek kvázi védett területek. Évi néhány hét felfordulásért cserébe ott full nyugi van.
Látom nem érted. A nemzeti parkok azok látogatható területek. Lehet túrázni, stb.
Egy lőtéren ez hol lehetséges?
Ez pont olyan eszement ötlet, mint a tiszás ökörséged volt.
A Natura 2000 besorolás tudtommal teljesen mást jelent. Már amennyire kapcsolatba kerültem ezzel érintőlegesen engedélyezés kapcsán.Szinte az összes lő és gyakorló terünk NATUR 2000-es terület és egy jó részükre be is lehet menni,csak akkor vannak lezárva ha ott gyakorlat vagy lövészet van.
Bár ettől még nem nemzeti parkok(csak tájvédelmi körzetek) amik ugye kiemelt turisztikai helyek.
A Várpalota - Bakonykúti gyakorló és lőteret sok civil használja. A jobb földutakon civil autók jönnek mennek. Azonkívül motorosok, drón reptetők, túrázók. Még egy kilátó is van a közelben.Azzal kapcsolatban erős kétségeim vannak, hogy olyan területre bárkit beengednek, ahol mondjuk ágyúkkal lövöldözgetnek. Oszt, ha nem találnak meg befulladt gránátokat és valaki felrobban, akkor IJ...?
A Natura 2000 besorolás tudtommal teljesen mást jelent. Már amennyire kapcsolatba kerültem ezzel érintőlegesen engedélyezés kapcsán.
Azzal kapcsolatban erős kétségeim vannak, hogy olyan területre bárkit beengednek, ahol mondjuk ágyúkkal lövöldözgetnek. Oszt, ha nem találnak meg befulladt gránátokat és valaki felrobban, akkor IJ...?
Dudinak annyiban van igaza, hogy a Natura2000 területek intenzív mezőgazadasági termelésbe be nem vonható területek és a lőterek, gyakorlóterek is ilyenek. A hasonlóság annyiban áll meg, mint hogy a traktor is meg a katicabogár is piros.
(mellesleg mindkét területen legeltetnek - sokszor feketén - pl esetleg agrár környezetgazdálkodást [AKG] folytatnak, viszont a Natura2000 területeken az AKG intenzitásának alacsony szintje miatt kiegészítő EU támogatás jár)
Szóval lehet, hogy van lőtér Natura2000 területen, de nem tudom milyen intenzitású rombolás megengedett.
Lehet, hogy 7.62-vel telelőheted a domboldalt, de 155mm-el már nem engedik mindenhol, mert szétkapná az élőhelyeket meg az élővilágban nagy pusztítást végezne.
R142 kezelő voltam, a GAZ66 is benyelte a 25-öt aszfalton, az UAZ is a 20-at, a történelem ismétli önmagát szert tettem egy kínai robogóra, amiben elektromos volt a szivató, ami hő hatására elzárta a fuvókát, ebben az esetben nem-XD UAZ színtjén volt a fogyasztás, inkább elajándékoztam a katonatársamnak, boldogítsa őt-XDValami 7.7l V8 karbis benzin motor volt benne,locsolókocsi verzióját ismerem látásból,gyök kettővel haladva vizet locsolva,alapjáraton volt valami 50l/h a normálya,mondjuk olyan hangja volt, mint egy Shelby Cobrának.