Igen tudom, hogy az Ejder (Sárkány) Yalcint és az NMS Yörök (Nomád) páncélozott járműveket valószínűleg több mint 200 darabos darabszámban szereztük be.Szerinted úgy, hogy török MRAP-eket veszünk lesz bármiféle Komondor (ami amúgy is szar?)
Nem csak a BRDM-2 helyett ( huszon valahány darabszámban) mint ahogy, régebben írta itt egy aktív katona...
A Sárkánynál majd Magyarországon gyártott Allison váltó lesz beépítve és remélem itt lesz valami szervízbázis is kiépítve a Nurol Makinával szerződve.
De nem is MRAP kategóriára - RDO-3221, RDO-3121, RDO-3921 - gondoltam a Komondornál.
Hanem az RDO-4336 cserefelépítményes Komondorra, mert ehhez már van vízszállító-erdőtüzes (ez a BM HEROS Zrt. fejlesztése), műszaki mentő felépítmény. És úgy tudom, hogy ez a fajta alapjármű rendelkezik szabványos szerelvénytartó lappal, amire felszerelhető hómaró, tolólap vagy hidraulikus működtetést igénylő berendezés is.
Próbálkozunk, próbálkozunk....
A hazai háttéripart kezdetben megteremteni, valahol el kell kezdeni.
Hidd el nem véletlenül toljuk ebbe a pénzt, aztán meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Mindenesetre az első megrendelések már megvannak az állami szervek által és szerintem így is lesz a későbbiekben.
De ha a Gamma Zrt. kötne egy szerződést a Rábával akkor néznénk egyet.