[HUN] Rába Magyar Vagon- és Gépgyár / Rába Járműipari Holding Nyrt.

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 951
123 553
113
miért?

miért?

igen, de elmélet és gyakorlat között naagy nagy különbség van huszár :D

ebbe meg inkább ne menjünk bele ;)
Mert a tüzér osztály csak a dandár tűztámogatását oldja meg. Szóval kéne lövész dandáronként saját osztály és még azon felül egy önálló "hadosztály" közvetlen tüzéralakulat.
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 810
6 886
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
igen, de elmélet és gyakorlat között naagy nagy különbség van huszár
Pont ezt vezettem le neki, mert ő a 45-öt szimplán felszorozta a tíz évvel.
Nyilvánvalóan, ha ránkborul egész Közép-kelet Európa összes tenderének Lynxes megrendelése, akkor sem fog még az első 2-3 évben sem az elméleti maximumán termelni a Lynx gyár.
ebbe meg inkább ne menjünk bele
Ezt sem értem. Minek mennénk bele. Az új üzem gyártási kapacitásait ennyiben (45 gép/év) határozták meg aláíráskor. Ez nekem is picit soknak tűnik, különösen, ha tudjuk, hogy a KMW és a RM külön-külön kb. 30-30 PUMA-t gyárt évente a BW-nek. Ott persze biztos tudnának többet, de ott sincs rá nagyobb igény. Abban nem mondott nagy hülyeséget Palkovics, hogy a hazai igényeket kb. 10 évig fogják gyártani. Ha jól emlékszem a nyilvános infók szerint 2029-re kell elkészülnie az eddig megrendelt csomagnak.
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 810
6 886
113
Hát az egész mh maga a hadosztály.
jajj :p :D :D
Pont ezt vezettem le neki, mert ő a 45-öt szimplán felszorozta a tíz évvel.
Nyilvánvalóan, ha ránkborul egész Közép-kelet Európa összes tenderének Lynxes megrendelése, akkor sem fog még az első 2-3 évben sem az elméleti maximumán termelni a Lynx gyár
persze hogy nem, kell idő még felpörög, csak arra céloztam hogy a 45db/év elméleti határ
Egy alakulaton belül ugyan arra a feladatra kétféle alvázon 155mm-t tartani logisztikai öngól.
nem feltétlen, kriss már megírta miért, de ki mondta hogy én 155 milisről beszélek ? :D
Az új üzem gyártási kapacitásait ennyiben (45 gép/év) határozták meg aláíráskor.
igen
Ez nekem is picit soknak tűnik, különösen, ha tudjuk, hogy a KMW és a RM külön-külön kb. 30-30 PUMA-t gyárt évente a BW-nek.
Nem olyan sok az, BW-ből ne indulj ki mert ott habár most nőtt a költségvetés de attól még mindig kevés, legalábbis több német politikus és ami a legfontosabb , a katonák szerint is, de már ott is elindult egy folyamat
Ott persze biztos tudnának többet, de ott sincs rá nagyobb igény.
inkább pénz
. Abban nem mondott nagy hülyeséget Palkovics, hogy a hazai igényeket kb. 10 évig fogják gyártani. Ha jól emlékszem a nyilvános infók szerint 2029-re kell elkészülnie az eddig megrendelt csomagnak.
igen, de azt nem mondta Palkovics hogy 10 éven át folyamatosan CSAK és kizárólag idehazára fogunk gyártani, szóval abból kiindúlni hogy akkor 10x45 és annyi Lynx lesz idehaza hülyeség, elvben 10 év alatt kb 450 vasat tudnak legyártani, ami valóságban szerintem kicsit kevesebb mert 1-2-3 év amíg rendesen felfut a gyártás, erre mondtam hogy ne menjünk bele a tényleges kapacitásba mert csak akarat kérdése hogy mennyit akarnak gyártani, most 45db/év-re állítják be, utána gondolom rendelés függvénye
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 810
6 886
113
Miért, hányas löveget tennél egy öttengelyes teherautóra?
Szerk: Esetleg Sorozatvetőre gondolsz?
Sorozatvetőre biza :D Szerintem (igen tudom, álmodozzak még...) minden dandárnak kéne egy vegyes tüzér csoport , 24 pzh-val/kerekes 155-össel +legalább még 16-24db olyan sorozatvetővel mint mondjuk az MLRS , MARS, RM70 vagy Astros II , a lényeg hogy képes legyen ATACMS indítására
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 711
76 733
113
Köszi a kérdéseket!

1. A Rába ügyre pontot tehetünk lesz harcjármű gyártás és felújítás is!!! Kivel, mi nyitott, de @Pogány kapott egy biztató like-ot a norvég Leopardokra!!
Van olyanra már példa, hogy egy harci eszköz nagyjavítását harmadik fél végzi? Nem a rendszeresítő országban, nem a gyártó országban, hanem a gyártó cég egy harmadik országban?
 
K

kamm

Guest
Sorozatvetőre biza :D Szerintem (igen tudom, álmodozzak még...) minden dandárnak kéne egy vegyes tüzér csoport , 24 pzh-val/kerekes 155-össel +legalább még 16-24db olyan sorozatvetővel mint mondjuk az MLRS , MARS, RM70 vagy Astros II , a lényeg hogy képes legyen ATACMS indítására
Ez pontosan az a nemet minta, amit mindig emlegetek. :)
 
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 867
35 254
113
igazából a világ leopard készletének java max 10 év és modernizálásrakerül (legalábbis eldöntött dolog lessz a modernizáciü). ehhez a jelenlegi kapacitások nem elégségesek.