USA-ban akkor igazoltatnak, ha komoly oka van. ( Mármint amennyire tudom.) Nálunk meg azért egy szolgálatban összejön 20-30-40 igazoltatás is. Ha minden ellenőrzéskor rádiózás lenne, akkor lényegében nem lehetne forgalmazni. Régen, 10+ éve kellett forgalmaznom Budapesten, de pont az a csatorna ahol forgalmaztunk, annyira tele volt hogy néha percekig kellett várni, mire bele tudtunk szólni. Határon is volt ilyen probléma. Illetve a gondolatmenetet követve két alkalommal kellene forgalmazni. Intézkedés megkezdésekor és a befejezésekor is. Ha az ügyelet küldi valahova a közterületi szolgálatot, akkor nyilván van visszajelzés, de egy sima igazoltatásnál semmi.
Meg nem is a forgalmazásról beszéltem, hanem pl. arról hogy egy rakat olyan hely van vidéken, ahol mondjuk 20-30 km-es körzetben csak 1-1 KMB vagy max 1-1 járőrpár van. Mikor elkezd valaki sikoltozni a rádióban, hogy baj van, akkor lehet akár 15 perc is mire kiér valaki segíteni. És az a segítség ismét lehet hogy csak max 1 járőrpár lesz.
Még mindig ott tartunk, hogy rengeteg pénzt kellene beletolni a cégbe. Felsorolni is képtelenség, hogy mennyi minden kellene. Tizezer zsír új számítógép, egyéni mobil mindenkinek lekérdezési lehetőséggel, felszereléskor legalább egy normális lámpa mindenkinek, gumibot csere, bakancs csere, tabletek cseréje, igazából az informatikai részbe beleölni végtelen pénzt, kezdve igazi informatikusokkal, akik végre leprogramoznának egy normális, komplex felhasználó rendszert, amibe minden szar bele lenne integrálva. A sokkoló, a szúrásálló mellény, a lövedékálló mellény, az egyéb védőfelszerelések kérdését meg sem emlitem inkább.
Esetleg életpálya rendezés úgy komplexen. Csak hát kb 40 ezer embert kellene rendezni, és még én is azt mondom, hogy vannak most ennél fontosabb dolgok is amik viszik a pénzt, csak hát egyre inkább recseg-ropog a rendszer.
Arra meg nem látok rá a saját beosztásomból, hogy országos szinten a rendőrségi vezetés mennyire hatékonyan gazdálkodik a véges pénzügyi kerettel. Lehet hogy amúgy mágusok, és sokkal többet hoznak ki a kevésből, mint gondolnánk