Igen, direkt fogalmaztam szélsőségesen. Vannak ilyen vélemények is, de nem itt.
De itt is akad szerintem.
Neked nyomtak már kést a nyakadhoz, és raboltak ki? Budapest, Ferenciek tere. Éjjel. Minek mentem oda. De megtörtént Gödöllőn kertvárosban is velem... Minek mentem oda. Munkaidőben, tinédzserként 4 "katonakorú férfi" közelébe, ahogy afganisztánban mondják.
Neked szúrták már szíved egy osztálytársad, aki élsportolóból csoda, hogy túlélő lett? Budapest, Szentlélek tér. Minek ment oda? Amikor még csak körülállták, rendőrt hívott egy szemtanú, és azt kapta a diszpécsrtől, amíg nem folyt vér,, nem mehetnek. Hát egy perccel később a rohammentőt indíthatta...
Neked verték meg a családtagjaid ok nélkül (oké, egy ok volt, ő volt a legkisebb), és aláztták meg az iskolában csoportosan, és utána büntették meg a szemtanúk vallomása ellenére az áldozatot, mert a cigókat támogatni kell? (MDF-es politikus iskolaigazgatónő intézkedése...).
Neked vágták ki a családod szőlőjét egy télen, és tüzelték el? (Pest megyei falu)
Neked a caládod egy barátjának a házát bontották meg, és lopták el a kazánját, amíg kórházban volt az egyedül élő idős asszony? (Pest megyei falu)
Nem hullajtanék több könnyet a cigányokért, mint az ukránokért... vagy a libsikért, akik ezt teremtették nekünk. Még akkor is, ha ártatlan, vagy arra nem érdemesek is áldozatul esnének. Mert ez az állapot lassan visszafordíthatalan kór a társadalmunk testén, és mi magunk tápláljuk. És ha nem értesz egyet, akkor te is az ellenségem vagy.
De etessük a rendőrgyilkost élete végéig, meg kapjon esetleg mér kártérítést is... mert ez a világunk.