Felgyújthattak egy faházat Csepelen. Az utcában korábban több ház is kiégett, információink szerint hetente többször riasztják oda a tűzoltókat, mert egy család gyújtogatással intézi el a vitáit. Székkutason pedig egy családi ház égett ki, az ott élő férfit súlyos égési sérülésekkel vittek...
tenyek.hu
Kigyulladt, és teljes terjedelmében ég egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres faház Csepelen, a Klapka utcában. Az épület mellett mintegy ötszáz négyzetméteren az avar is lángol.A fővárosi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltják a tüzet. Egy...
21.kerulet.ittlakunk.hu
A közvetlen telekszomszédom házát és embermagasságú szeméthalmát láthatjuk itt. Avagy ilyen az, amikor a híradóból tudja meg az ember, hogy menni kell a telekre, mert lehet, hogy már nincs meg. De szerencsére az eső miatt nem terjedt át hozzánk, csakhogy ez nem vígasz, mert az egyik sittes cigány gyújtogatja fel a másikat.
Én csak azzal tudtam korábban elejét venni a környékbeli parcellák víkendházainak további feltörésének, hogy mikor az egyiknél épp a kertemből láttam, hogy megy a lakatfeszegetés, átszóltam, hogy épp úton van a tulaj.
Ez még nem hatott, ezért azt is hozzátettem, hogy amúgy abban a házban vágtak már le kötélről valakit, aki állítólag hetekig ott himbálózott, mire rátaláltak.
Ez bevált, mert az ilyen halottas dolgoktól félnek.
Az egész környéket ellepték a vidékről felvándorolt bőrtönviselt szerencsétlen cigányok, akik egymást se kímélik. Mind sittes, drogfüggő, nyomorult.
Most azt panaszolták el nekem, hogy ez a gyújtogató valami Niki, az egyik cigány volt szeretője, aki a herbáltól bekattant és most gyújtogat.
Tavaly nyáron valóban volt ott egy roma csaj, aki fényes nappal a kert közepére szart, öröm volt látni.
Mivel 2001 elején a mi nagy kerti faházunkat is felgyújtották, mivel nem tudtak betörni, így már nem tartok lent semmi értékeset. Így is bemásztak és megpróbálták elvonszolni az egyik megmaradt nagy rozsdás vaslemezt, amivel már én se tudtam mit kezdeni. Átvonszolták a kerítésem lenyomva a szomszéd telekre, végül otthagyták. Majd egy hétre rá nekem panaszkodtak, hogy milyen kurva nehéz volt.
A szeméthalmot már háromszor feljelentettem, de a hatóság nem tud tenni semmit. A közteresek a rendőrökre, a rendőrök a közteresekre mutogatnak.
A Katasztrófavédelemnek hivatalból lépnie kéne az ügyben, de ők szintén nem tesznek semmit.
A Vízművek nem tudott lemenni a dunaparti 1000mm-es nagyvezetékéhez, amit most cseréltek a Duna medre alatt. De végül valahogy megoldották, így a munkaterületük egy része legalább megtisztult.
Az a baj, hogy Csepelen valahogy se a környezetvédelem, se a rendőrség nem valami acélos. Az egész kerület egy egybefüggő szeméthalom.
De a legjobb, hogy pár éve egyszer úgy jártam, hogy hallom, valaki puskával lövöldözik a környéken. Erre egyszer csak felbukkan egy rendőrautó. Megkérdi a rendőr tőlem, hogy hallottam-e lövéseket, mert valakitől bejelentést kaptak. Mondom igen, valaki biztosan a fácánokra vadászik. És visszakérdezett a rendőr, hogy ezt itt szerintem lehet-e?
Mondtam nekik, hogy mivel ez XXI. kerület, belterület, itt biztos, hogy nem lehet lövöldözni! Ja, oké, akkor körbenézünk...
A rendőr tőlem kérdezi meg, hogy hol lehet lövöldözni és hol nem?!
Ez itt pedig egy minden részletében tipikus csepeli történet:
A sofőr is elismerte, hogy túl gyorsan ment.
index.hu
Nem az idén barnultak száguldoznak a lakótelep melletti putrivilágban, amit nyakig ellep a felhalmozott szemét, kisodródnak, megdobódnak a szeméthegyen, berongyolnak a házba, majd szétszaladnak.