Meg kell fizetni a munkáját,és lehetőséget kell biztositani (elsősorban oktatással,más piacképes tudás megszerzésére),hogy ha kikopik a melóbol,máshol folytathassa az életét-melóval.
Nincs megfizetve a munkája, a javának nincs piacképes tudása. Még valami eget rengető véleményed?
Ezen kéne változtatni,és megalkotni azt a rendszert,amiben van jó fizetés,és van jó felnőtképzési rendszer.
Sajnálom fiuk,de sem én,sem a társadalom nem fogja elfogadni,hogy 50 évesen elmenjetek nyugdijba,miközben az átlagember számára nincs meg ez a lehetőség-akármilyen veszélyes és kemény munkát dolgozik is.Meg kell(ene) becsülni a munkátokat,és a becsületes szolgálattal eltöltött éveket honorálni kell.De azt nem fogja elfogadni a társadalom,hogy az átlagember lassan akármilyen kemény és veszélyes munkában lassan 70éves koráig dolgozhat,és ha nem birja mehet az utcára,addig a rendőr/katona meg elsődleges munkábol kikopva,de azért még életerősen nyugdijba mehet.
Azt sem fogadom el,hogy mert a társadalmat szolgálja,és kockáztatja az életét a többiekért.Spec én voltam sorkatona,ingyen,állampolgári kötelességből szolgáltam.És ha háború lett volna,mentem volna a frontra.Spec voltam is a határon a jugó háború alatt-és nem kérdezték,akarok e menni.Végül mi nem keveredtünk bele,csak néztük ahogy a túlparton lövik egymást.Továbbra is van sorkatonai kötelezettség,bármikor elrendelhetik a sorozást-és mehetnek a behivott emberek a frontra.Ami azt illeti,az általam propagált sorköteles Nemzetörség konkrétan újra életbe léptetné a sorozást-és egyuttal továbbszolgáló munkakört kinálna a Honvédségből kikopó embereknek.Osztrák,német,holland rendőrség is meg tudja oldani a kérdést.
A társadalom és én is el tudná fogadni az 55éves nyugdijkorhatárt a rendőröknek,katonáknak,30év szolgálattal talán még az 50et is.-ha az átlagember is elmehetne 60 évesen.
Nem egy egyszerű probléma,de melyik az?Valahogy meg kell találni rá a megoldást.