Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mint írtam nekem abban a témában nem osztottak lapokat. Nem tudom mennyi lehet a kezdő bér.Akkor inkább honvéd.![]()
nemtudom egész héten csobánkán vóltam ennyi infóval nem rendelkezem... vannak kontaktjaink sokan vagyunk sok az infó elsőkézből. tudjuk hogy megyünk le és tudjuk hogy miért (tudás / tapasztalat átadás...) De a prioritás számunkra a kiképzésünk és tartalékos rendszer jövőjével kapcsolatos tervek egy (ránkeső) részének " végrehajtása" szűrésbe résztvevő katonával viszont többel is beszéltem at utobbi időbe... abból mondhatni naprakéssz vagyok.Szerintem azt már leírták párszor a rendőröktöl jönnek az altisztek/tisztek.
Ez első körben önkéntes alapon, vagy vezènylèssel?
Váltva, vagy állandó beó?
Hát azt írták, hogy a hétezerből 700-an jelentkeztek tényszerűenabból a 7000 fő nagyrésze megjelent a szűrő állomásokon egy részük az eün esett ki jókora részük a felmérővizsgán (tesztet kelett csinálniuk) a mardékból vólt lemorzsolódás a fizikain. a rendőrök szűrik a jelentkezőket.
nemtudom mit írtak a héten semmilyen hírt nem olvastam (1 az hogy egyenruhát viselve nem netezek 2 ha akartam is vólna csobánkán vóltam...a katlanba)Hát azt írták, hogy a hétezerből 700-an jelentkeztek tényszerűen
Hàt azt a szàmot hozta le a legtöbb újság, hogy a 7000 ( valamelyik meg 10000et mondott) érdeklődő volt de aki jelentkezett és el is ment az 700nemtudom mit írtak a héten semmilyen hírt nem olvastam (1 az hogy egyenruhát viselve nem netezek 2 ha akartam is vólna csobánkán vóltam...a katlanba)
csak kalocsán több mint 100 embert szűrővizsgáztak (1 alkalommal biztos de ez még vasárnap infó kalocsáról vólt tervezve 2. kör.) a többi helyről annyit tuok hogy SOK és Rengeteget kiszűrtek.
Mintha az RTL-en 854-et mondtak volna, de nem biztos, csak fél füllel hallgattam.Hàt azt a szàmot hozta le a legtöbb újság, hogy a 7000 ( valamelyik meg 10000et mondott) érdeklődő volt de aki jelentkezett és el is ment az 700
De ez sajtó szóval mennyire igaz az kérdéses
A témához és az emberhiányhoz szólva.
Már párszor leírtam, de hátha okulnak belőle a szakemberek.
A saját példám. A megye 3. legerősebb gimijének tanulója voltam. Akkoriban vért izzadtam közepes átlagért. A főiskolát ehhez képest nevetve végeztem el, sokkal, de sokkal keményebben tanultam a gimis évek alatt. Előtte, az ált. suli végén jelentkeztem Szolnokra, katonai suliba. Természetesen kiszórtak. A fősuli közben úgy alakult, hogy el tudtam menni (önként) sorállományú katonaidő kitöltésre. Elég jó kondiba kerültem és nem volt problémám vele. A fősuli után az első dolgom az volt, hogy jelentkeztem a hadkiegbe, hogy szívesen lennék katona (fizikailag toppon voltam, IQ-ba se voltam az alja), de nem kellettem akkor se. Második keserű csalódás. Pont ezért jó 10 évig elkerültem a sereget. 4 éve kb gondoltam megpróbálom a ÖTT-öt. Ide már felvettek, de a melóm miatt nincs annyi szabadidőm, hogy el tudjam végezni a modulokat. Kérdeztem, hogy 2 diplomával, BM-es tapasztalattal, volt sorállományúként, drónpilóta képesítéssel tudnak valami komolyabbat ajánlani mint amit most. Hát nem. Menjek el szerződésesnek és kezdek az a alján. Na jó, ez így komolytalan. Szóval azon agyalok, hogy leszerelek az ÖTT-ből is.
Na jo, az ilyeneket olvasva NEM HISZEM EL, hogy nem szandekos szabotazsrol van szo. Mi az, hogy hatul ul es igy nem hallja a tananyagot, es igy megbukik??? Ilyen nincs, csak ha AKARJAK, hogy igy legyen.az eggyik helyen vólt tarcsis toborzó is és az pl szőrnyülködött hogy mi a fsz... nagydarabb jó idegzetű és testfelépítésű srácok tömkelege bukott meg a teszteken... csak balfék vólt és nem próbálta betoborozni őket... (álítólag elég nehéz vólt a teszt főleg annak akik hárúl ülltek és nem halották rendesen az oktatást amiből hallomás megjegyzés alapján kelett egy állítólag nem könnyű tesztet megírni (nem könnyű olyantól akinek nem teljesen új a dolog... most egy full civil kb annyit ért belőlle hogy izééééé...)
A Telex volt a hir eredeti gazdája, többi vette át onnan.Hàt azt a szàmot hozta le a legtöbb újság, hogy a 7000 ( valamelyik meg 10000et mondott) érdeklődő volt de aki jelentkezett és el is ment az 700
De ez sajtó szóval mennyire igaz az kérdéses
Igen. Hát....nem tudom mi lesz ennek a vége, de semmi jó. Az első hullámban szoktak a legtöbben jelentkezni, utána csökken a kedv.De 11000 ből.
A rendörsegre hivatkoztak.
Szerintem kicsit sok kémfilmet nézel.Na jo, az ilyeneket olvasva NEM HISZEM EL, hogy nem szandekos szabotazsrol van szo. Mi az, hogy hatul ul es igy nem hallja a tananyagot, es igy megbukik??? Ilyen nincs, csak ha AKARJAK, hogy igy legyen.
Mondok egy konkret peldat tolunk: sracnak alaposan, tobbszor el lett mondva, hogy ures gyomorral menjen korhazba az egeszszegugyi vizsgalatokra/vervetelre. A srac meg is ertette, ures gyomorral ment. De ettol ugye logikus modon ehes volt. A korhaz mellet van egy McDonalds. A srac logikusan cselekedett: mivel ehes volt, a McDonalds meg ugye pont utba esett ezert jol bekajalt ott, majd sorban allt az egeszsegugyi vizsgalatokon. Persze az eredmenyei nem lettek jok. Mikor kiderult, hogy miert, uj idopont es most mar atment. Es vegul egy ennyire NEM zseni srac, minden teszten alkalmasnak bizonyult es most katona.
Masik: srac miutan minden teszten (pszicho, pszichiater, egeszsegugy, fizikai, szemelyes beszelgetes a parancsnokkal, kerdoivek,...) atment es unnepelyesen kozoltek vele, hogy akkor o most mar katona es a WOT (teruletvedelmi sereg) allomanyanak a tagja, akkor MEGKERDEZTE, HOGY MI AZ A WOT!
Es ti azt irjatok, hogy nalatok meg 70 vagy akarmennyi % kiesik. Akkor ezek szerint a magyarok tobbsege hulyebb mint ez a ket fenti srac, vagy csak a roman/akarmelyik titkoszlolgalat fizet par hadkiegesnek, hogy NE legyen annyi katona Magyarorszagon. Na vajon melyik a valoszinubb?
Nem is olyan szörnyű a felhozatal, mint vártam.Képes riport, főleg a képek miatt linkelem:
![]()
Rendőr szeretne lenni, úgyhogy beállt határvadásznak
Orbán Viktor az új kormány megalakuláskor jelentette be, hogy 2200 új határvadászt szándékoznak kiképezni. Kedden Nyírbátoron tartottak ünnepélyes képzésindító eseményt a megyei jelölteknek. Megnéztük.444.hu
De 11000 ből.
A rendörsegre hivatkoztak.