[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Nagyobb baj lesz, ha még a kiírt minimálfeltételeket se követelik majd meg, hogy meglegyen a feltöltés, mert akkor aztán tényleg sok problémás kerül be közéjük. Nagyon reméljük a határsávnál messzebb sose jutnak és csak migránsokkal szemben alkalmazzák majd őket. Meg azoknak a tiszteknek is ki fog hullani ott a hajuk gyorsan, akik átkérik magukat hozzájuk!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Nos, a pletykák szerint (nem tudom) úgy számolták ki, hogy aki telefonon érdeklődött az egy, utána személyesen az kettő, ha jelentkezett hivatalosan az 3.
Én szkeptikus vagyok. 8 általánossal valaki felfogja, hogy a 400 az lehet és bruttó? Persze, még mindig több mint a leszakadó megyék fizuja, de aki nem találkozott még agresszív migrikkel, akik nem fogtak még szagot utánuk, akik nem ültek még hosszú órákat egy fa tövében éjjel, jobb esetben egy autóban a napon azoknak sok újdonságot tartogat a meló. Szóval én a 6 k-t 3-al osztom, és abból még a fele alkalmatlan lesz. Ámbátor a hírek szerint nem kaptak fegyver, csak sokkolót :D

90149748493fb2d291806ca21f7922bb_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 697
113
Háát az biztos, hogy lesz köztük "érdekes" ember, de nem baj még jobban lerúgják majd a morált a rendőrök és katonák között.

Nem hiszem hogy a munka közben megismert fekete afrikai vagy a pakisztáni informatikusokat, orvosokat nagyon zavarná, ha nem lehetne velük a kora reneszánsz költészetéről franciául értekezni.

A rendőrt/katonát pedig egyénként is felkészítik arra, hogy bármiko tudjon nyavajogni, vagy büdöscivilezni, szóval ebben nem lesz nagy változás.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
Nem hiszem hogy a munka közben megismert fekete afrikai vagy a pakisztáni informatikusokat, orvosokat nagyon zavarná, ha nem lehetne velük a kora reneszánsz költészetéről franciául értekezni.

A rendőrt/katonát pedig egyénként is felkészítik arra, hogy bármiko tudjon nyavajogni, vagy büdöscivilezni, szóval ebben nem lesz nagy változás.
Legjobban fasszopó, fillérszemű ügyvédezni szeretünk. A nyavajgás és büdös civilezés csak utána jön....
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Nem hiszem hogy a munka közben megismert fekete afrikai vagy a pakisztáni informatikusokat, orvosokat nagyon zavarná, ha nem lehetne velük a kora reneszánsz költészetéről franciául értekezni.

A rendőrt/katonát pedig egyénként is felkészítik arra, hogy bármiko tudjon nyavajogni, vagy büdöscivilezni, szóval ebben nem lesz nagy változás.
Hogy őszinte legyek nem is értem miről beszélsz. Nem tudom, hogy a rendőrségtől, honvédségtől hány fő lát el a határon szolgálatot,de gondolom nem 6000 ha már csak a váltásokat figyelembe vesszük. Nem tudom láttátok-e milyen embereket vettek fel, de a jelentős része nem olyan amit a rendőrség az facebook oldalára posztolt. Nagyon durván lenyomták a felvételi követelményeket.. csak, hogy legyen ember, lett 6000 .. na abból mennyi marad meg ezekkel a feltételekkel, amikor megtapasztalja milyen jól működő és gondoskodó a magyar állam.. vagy egy nagyobb vállalat mit nyújt. Plusz ugye ezeket az embereket ki kell képezni. Aztán valószínűleg az elején nem egyedül fognak járőrözni. A rendőröknek pl. biztos nem demotiváló, hogy a 8 általánossal rendelkező emberke ott díszeleg majd egyeneruhában általában olyan emberek akiket még 10 éve az RSZKI-k honlapján a jelentkezési egységcsomag közelébe sem engedtek volna.
 
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: endre and bel

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
. A rendőröknek pl. biztos nem demotiváló, hogy a 8 általánossal rendelkező emberke ott díszeleg majd egyeneruhában általában olyan emberek akiket még 10 éve az RSZKI-k honlapján a jelentkezési egységcsomag közelébe sem engedtek volna.
Szerintem ezek az emberek nem Rendőrség feliratú ruhában látnak majd el szolgálatot, nem hiszem hogy az intézkedési jogkörük túlnyúlna a határsávon . Az FBŐ sem rendőr. Eleve nem is hivatásos állományban lesznek, hanem 3 év szerződést irnak alá. Nem olvastam a szolgálat szabályzatukat (mar ha egyáltalán az kész van ) de ők pl tisztesi rendfokozatban lesznek a hirek szerint. A rendőrséghez csak az érettségizett részük jöhet át, és nekik is el kell végezni a modulokat. Az egyetlen demotiváló dolog az lenne, ha egy ilyen emberke annyit keresne mint egy frissen végzett őrmester járőr. Na akkor lenne köpködés, az biztos. Én úgy gondolom hogy szépen el lesznek szeparálva az állománytól. Mennek szépen a határra, ott veszik fel a fegyvert stb, ha valamit elcsesznek, akkor azt nem a rendőrök csinálták. Egy ami fájó talán. A "határvadász" nevet nem engedtem volna nekik odaadni. Ezzel sajnos erodálva lesz minden amit jelentett korábban. Ezt valóban sajnálom.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 677
32 321
113
Itt van más baj is a beszédkészségen kívül bőven...
őszintén? ahhoz hogy tartósan mafis legyen valaki . Annak mindenképp baja van ha vállalja... (de valakinek mafi specialistának is kell lennie.)
vannak helyek ahol más területeken pozitívnak számító képpeségek hátrányt jelentenek... a mafi az egy ilyen dolog.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 677
32 321
113
amúgy nem rossz a mafi ahogy észrevettem az elején szeretik olyan pecázós feelingje van. ebbe az időszakba az emberek már általába szereznek maguknak egy rovar ellenséget. (még nemtudják de a mafi már rabul ejtette őket.) ezzel a rovar ellenséggel általába nem bírnak gyakran dongó vagy légy formályában jelenik meg.
-- (az első 2őt általába beszokták mutatni az otthoniaknak a többiről mélyen halgatnak) --
3.-4. napon felbukkan a rovarellenség ellentéte a rovar cimbora/haver. (még nem tudja az érintett de a legjobb barátja lessz) néha nem rovar hanem madár képében jön el. vele el lehet beszélgetni nagyon jó fej :) ha megállnak a járőrök mindig eltünik nem lehet megmutatni... (kicsit félénk)
5.-6. nap egy döglött álat vagy egy fából drótból készült totem is csatlakozik a társaághoz. ez általába figyelmes de vannak surlódásaik a rovar/madár haverral...
7.8. nap általába rájön a szerencsétlen hogy a mafi rabul elytette és kivisz magával egy könyvet az ebédlőből. :D

ha mázlija van az illetőnek van egy kutya vagy egy macska és ez az élmény kimarad. az esetben a kutya macska a legjobb barát néha ellenség de mindig figyelmes társ (ha eltünik már hála az istennek hogy lelépett de ha meglátod hogy más simogatja titkon elkap a féltékenység amit távozásuk utál el is mondasz neki...)

Nem a mafira nem kell ész ... úgyis elveszted csak.

:D
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Szerintem ezek az emberek nem Rendőrség feliratú ruhában látnak majd el szolgálatot, nem hiszem hogy az intézkedési jogkörük túlnyúlna a határsávon . Az FBŐ sem rendőr. Eleve nem is hivatásos állományban lesznek, hanem 3 év szerződést irnak alá. Nem olvastam a szolgálat szabályzatukat (mar ha egyáltalán az kész van ) de ők pl tisztesi rendfokozatban lesznek a hirek szerint. A rendőrséghez csak az érettségizett részük jöhet át, és nekik is el kell végezni a modulokat. Az egyetlen demotiváló dolog az lenne, ha egy ilyen emberke annyit keresne mint egy frissen végzett őrmester járőr. Na akkor lenne köpködés, az biztos. Én úgy gondolom hogy szépen el lesznek szeparálva az állománytól. Mennek szépen a határra, ott veszik fel a fegyvert stb, ha valamit elcsesznek, akkor azt nem a rendőrök csinálták. Egy ami fájó talán. A "határvadász" nevet nem engedtem volna nekik odaadni. Ezzel sajnos erodálva lesz minden amit jelentett korábban. Ezt valóban sajnálom.
Hát nem tudom, ma több rendőrrel beszéltem ők pl. kinevetik az egészet. Viszont korábban páran elmondták, hogy mekkora szégyen, már magára az egyenruhás testületre is és igen, teli lesz a tökük, ha ilyen emberekkel kell együtt dolgozni, főleg ha hasonló béreket fognak kapni.. könnyebb feladatért. A korábbi határvadászoknál pedig igen ott lesz az elnevezéses dolog is.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 697
113
Azért az megnyugtató, hogy a lőkiképzés a muh thesthület méltón büszke hagyományaitól semmiben nem marad majd el: 6 lövés 6 méterre 60 másodperc alatt, ebből elég ha 4 talál. :D :D :D

2. melléklet a 23/2022. (VII. 29.) BM rendelethez
Vizsgalövészet
1. A vizsgalövészet tárgya: alaplőgyakorlat.
2. A vizsgalövészet célja: a fegyverkezelési jártasság és lőkészség felmérése időkorlátozás alatt álló tüzelési testhelyzetben, kétkezes fegyverfogással, „technikai tárcserével” végrehajtva.
3. A cél leírása: 1 db 2. sz. FBI céllap.
4. Céltávolság: 6 m.
5. Kiinduló helyzet: a lövő a céllal szemben áll. Töltött tár a fegyverben, fegyver tokban (szolgálati hordmód). Tartalék tár tártartóban elhelyezve.
6. Végrehajtás módja: a lövő indítójelre álló tüzelési testhelyzetben fegyverét előveszi, tűzkész állapotba helyezi (csőre tölt), majd kétkezes fegyverfogással 3 lövést ad le a 2. sz. FBI célra. Ezt követően „technikai” tárcserét hajt végre, és ismételten, álló tüzelési testhelyzetben, kétkezes fegyverfogással 3 lövést ad le a 2. sz. FBI célra.
7. Indító jel („Tűz!” jel): lövész időmérő hangjele.
8. Időkorlátozás: 60 másodperc. Az időkorláton túl leadott lövés nem minősül találatnak.
9. Tárazás: 2 tárba tárazva, táranként 3 db lőszer.
10. Lövésszám: 6 lövés.
11. Végrehajtások száma: 1 értékelt végrehajtás.
12. Lőszerszükséglet: 6 db (3-3 db lőszer két tárba tárazva).
13. Értékelés: a végrehajtás során leadott lövések (2×3) a 2. sz. FBI cél bármely részében - a „0” találati zóna kivételével - lévő találatok alapján 4-6 találat esetén megfelelt vagy 0-3 találat esetén nem megfelelt.
14. Nem megfelelt eredmény esetén a Lövészeti Szabályzatról szóló 44/2018. (VIII. 23.) ORFK utasítás, valamint a Módszertani Leírásban foglaltak az irányadók.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Azért az megnyugtató, hogy a lőkiképzés a muh thesthület méltón büszke hagyományaitól semmiben nem marad majd el: 6 lövés 6 méterre 60 másodperc alatt, ebből elég ha 4 talál. :D :D :D

2. melléklet a 23/2022. (VII. 29.) BM rendelethez
Vizsgalövészet
1. A vizsgalövészet tárgya: alaplőgyakorlat.
2. A vizsgalövészet célja: a fegyverkezelési jártasság és lőkészség felmérése időkorlátozás alatt álló tüzelési testhelyzetben, kétkezes fegyverfogással, „technikai tárcserével” végrehajtva.
3. A cél leírása: 1 db 2. sz. FBI céllap.
4. Céltávolság: 6 m.
5. Kiinduló helyzet: a lövő a céllal szemben áll. Töltött tár a fegyverben, fegyver tokban (szolgálati hordmód). Tartalék tár tártartóban elhelyezve.
6. Végrehajtás módja: a lövő indítójelre álló tüzelési testhelyzetben fegyverét előveszi, tűzkész állapotba helyezi (csőre tölt), majd kétkezes fegyverfogással 3 lövést ad le a 2. sz. FBI célra. Ezt követően „technikai” tárcserét hajt végre, és ismételten, álló tüzelési testhelyzetben, kétkezes fegyverfogással 3 lövést ad le a 2. sz. FBI célra.
7. Indító jel („Tűz!” jel): lövész időmérő hangjele.
8. Időkorlátozás: 60 másodperc. Az időkorláton túl leadott lövés nem minősül találatnak.
9. Tárazás: 2 tárba tárazva, táranként 3 db lőszer.
10. Lövésszám: 6 lövés.
11. Végrehajtások száma: 1 értékelt végrehajtás.
12. Lőszerszükséglet: 6 db (3-3 db lőszer két tárba tárazva).
13. Értékelés: a végrehajtás során leadott lövések (2×3) a 2. sz. FBI cél bármely részében - a „0” találati zóna kivételével - lévő találatok alapján 4-6 találat esetén megfelelt vagy 0-3 találat esetén nem megfelelt.
14. Nem megfelelt eredmény esetén a Lövészeti Szabályzatról szóló 44/2018. (VIII. 23.) ORFK utasítás, valamint a Módszertani Leírásban foglaltak az irányadók.

Nincs figyelmeztető lövés?:D:rolleyes:


Na jó ez viccnek sem rossz.o_O

Van aki nem megfelelőt lő?



Apropó. Tegnap láttam főiskolásokat akadálypályán.
(A + pontokat kritizálta valami főiskolai szervezet)
Kishölgy a palánkon nem nagyon tudott felmászni.
Sem a technikája sem izomereje nem volt hozzá.o_O
Megjegyzem helyes technikával sima gyakorlóva sok izomerő nem kell hozzá.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
"A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szerdán.
Azt írták: a büntetés-végrehajtás nemcsak a kerítéselemek gyártását és azok összeszerelését végzi fogvatartotti munkáltatással, de a biztonsági határzár karbantartásáért, a rongálások javításáért is ők felelősek."