[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Nekem az elmúlt öt évben kb. 20 alkalommal kellett hasonló szituban rendőrt hívnom.
Nagyon vegyesek a tapasztalataim.

A legjobb, amikor készenlétiseket küld a központ, mert az ő intézkedési stílusuk eleve elég feszes, kemény, agresszív.
Pl. pár hete egy lépcsőházban balhézó piás archoz eleve úgy mentek föl (szintén hárman), hogy nem váltak szét a lépcsőházban, mondván, nem ismerik a tagot, lehet veszélyes is - tehát együtt maradnak. Aztán emberünkkel kapásból úgy indítottak, hogy ráparancsoltak, ugorjon ki a zsebéből és mutassa a két tenyerét - majd ezután kiabáltak rá, hogy igazolja magát - hárman, három oldalról, lazán, de ugrásra készen. Úgy vettem észre, szinte várják, hogy mikor mehetenek rá a páciensre, kb. mint a vérebek - és az ilyen zűrös arcokhoz ez kell, öröm nézni ezt a mentalitást!

rendorok_20200525.jpg


A kerületiek az esetek zömében inkább fáradtan, unottan ("Mi van már megint...?") vonulnak ki, és bár ők is szakszerűen elvégzik a munkájukat (Köszönet érte!), de az ő kezükben sokszor lazul meg a gyeplő, pl. a delikvens elkezd alkudozni, hogy oké, megy már, csak kihozna még egy doboz cigit, fölvenné a kabátkáját, megenné a kis vacsoráját, netán lezuhanyozna, esetleg megnézné még a Columbo-t... Volt már, hogy ilyen szarakodások miatt fél órán is túlnyúlt egy sima "kib@szom, mint macskát sz@rni" processzus...

A KMB-k pedig (gondolom, hogy részben komoly leterheltségük, részben pedig az eleve meglévő helyismeretük miatt) néha egész meredek helyzeteket is bevállalnak, pl. egymaguk bemennek civilben egy lakásba, hogy a 15 fős kiscsaládból kimazsolázzák a körözött bűnözőt. És ha ismerik a célszemélyt meg a köreit, ha tudnak velük bánni, ha értik a nyelvüket, akkor ezt tényleg különösebb kockázat nélkül meg is tehetik.

Szerintem az újbudai eset éppen azért üthetett ki ennyire balul, mert a rendőrök ismerték a tagot, lehet, hogy már intézkedtek is vele szemben sikeresen, gond nélkül, ezért nem voltak eléggé résen. "Vadállatnak tűnik, de csak a hangja nagy. Tényleg nem százas, de azért nem is életveszélyes. Ha mi nyugodtak vagyunk, ő sem fog bevadulni..." - tippre ilyen felütésekkel indulhatott a tragédia...

Ez az állatidomár önbizalma. Jó dolog, és tényleg működik, sokszor még a koromfekete dzsumbujban is, de csak és kizárólag akkor, ha már van egy legalább minimálisan 1.) bizalmi viszony, és 2.) ha a delikvens józan, tiszta tudatállapotú személy.
Aki kalapácsolt lóbálva démonok után üvöltözik, az nem ilyen!
violent-threatening-silhouette-of-man-wielding-a-knife-behind-frosted-glass-window.jpg


Őrültekkel és drogosokkal életveszélyes dolog a humánusabb megoldásokkal való kísérletezés!
Zavart tudatállapotú, drog hatása alatt álló, pszichiátriai beteg figurákkal, pláne, ha agresszívan viselkednek, pláne, ha veszélyes eszköz is előkerül(he)t, csakis a legkeményebb, legfeszesebb, leghatározottabb stílusban szabad intézkedni, bármelyik pillanatban a legrosszabbra készülve! Az ilyeneknél nem működik az, hogy "Ne ingereljük jobban!" Az ilyeneket le kell darálni, gyorsan és kíméletlenül, ha testi erővel nem megy, akkor gumibottal, sokkolóval, gázzal, célzott lövésekkel.
Csevegni max. akkor, ha már a hason fekszik, hátrabilincselt kézzel.
Nem baj, ha megsérül, majd tutujgatja a börtönpszichológus.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 708
15 479
113
Egy ilyen 50 kg os 20 éves kislány 2020 ban egy ugyan ilyet megoldott jobban, mint itt a három rutinos mázsás férfi nem! Az a kislány belehúzta a fasz drogosba a tárat!
Igen, biztosan lett volna olyan eljárástechnika, amivel sokkal jobb esélyekkel indulnának a rendőrök egy ilyen helyzetben, ami akár életet is methetne. Én nem voltam rendész, nem tanultam eljárástechnikát, de egész nap nem tudtam kiverni a fejemből a történteket, és bennem az alábbiak fogalmazódtak meg. A rendészetet tanuló fórumozók véleményét megköszönöm.

1. Amit Vass Gábor is leírt, ha riasztanak egy felfegyverkezett delikvenshez, akkor a kiérkező rendőrök lőfegyverrel + taserrel a kézben szállnak ki az autóból.

2. Ha a felfegyverkezett egyén sorozatos felszólításra nem dobja el a fegyvert, és lépéseket tesz a rendőrök felé, azonnal tasert kell használni.
Ha a taser sikkerrel jár, akkor földön motozás, megbilincselés, nyilván lőfegyver + taser biztosítása mellett.
Ha a taser nem használ, akkor lőfegyverrel addig kell lőni amíg földre kerül és mozgásképtelenné nem válik.

3. Ha valakiről nem feltételeztük, hogy fegyver van nála, de a motozás során találtunk nála (kivéve gáz-riasztó fegyvert, mert az egy legális, emberélet kioltására alkalmatlan önvédelmi eszköz), akkor a járőrtárs(ak) lőfegyverrel + taserrel biztosítanak (amit közlünk is az egyénnel, és azt is, hogy innentől kezdve felfegyverkezett egyénnek van tekintve, ha megpróbál erőszakoskodni, vagy elszökni, akkor végső esetben lőfegyvert is van jogunk használni). Innetől kezdve azt feltételezzük, hogy lehet még nála fegyver, illetve a mai eset alapján sajnos azt is, hogy tőlünk is vissza tudja szerezni a sajátját (az elkobozott fegyverek kezelésén is változtatni kell!!!) :(
Szerintem ennél az esetnél ez életet mentet volna.

Ha sikerül megbilincselni, akkor a lőfegyvert el lehet tenni, és fegyvertelennek lehet nyilvánítani. Ha bilincsben erőszakoskodik/megszökik, akkor nem kell lőfegyvert használni, de nyilván valahogy be kell gyűjteni.

Ha nem sikerül megbilincselni, és a motozás közben erőszakoskodik, vagy megszökik, akkor a fentebb említettek szerint felfegyverkezett egyénként kell kezelni, mert nem tudhatjuk, hogy volt-e még nála valami. Először taser használata javasolt, ha az nem jön be, akkor lőfegyverrel addig kell lőni, amíg földre nem kerül. Ez lehet nem tetszik egyeseknek, de:
Az egyénnel közöltük, hogy felfegyverkezettnek van tekintve, akivel szemben a lőfegyver használata is jogszerű.
Nyilván ezt elismételjük, tudatosítjuk benne, illetve pszichológiai oknál fogva folyamatosan beszélünk hozzá, hogy a motozás és az intézkedés fizikai részéről elvonjuk a figyelmét, ezzel is kisebb esélyt adva az ellenállásnak. Egy normális agyi szinten álló ember 100%, hogy ezek után nem fog dulakodni/erőszakoskodni. Ha meg mégis, akkor ha egy ilyen embernél már eleve találtunk bármilyen fegyvert, az már önmagában közbiztonsági kockázatot hordoz.


Kíváncsian várom az véleményeiteket!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 516
44 811
113
Nekem az elmúlt öt évben kb. 20 alkalommal kellett hasonló szituban rendőrt hívnom.
Nagyon vegyesek a tapasztalataim.

A legjobb, amikor készenlétiseket küld a központ, mert az ő intézkedési stílusuk eleve elég feszes, kemény, agresszív.
Pl. pár hete egy lépcsőházban balhézó piás archoz eleve úgy mentek föl (szintén hárman), hogy nem váltak szét a lépcsőházban, mondván, nem ismerik a tagot, lehet veszélyes is - tehát együtt maradnak. Aztán emberünkkel kapásból úgy indítottak, hogy ráparancsoltak, ugorjon ki a zsebéből és mutassa a két tenyerét - majd ezután kiabáltak rá, hogy igazolja magát - hárman, három oldalról, lazán, de ugrásra készen. Úgy vettem észre, szinte várják, hogy mikor mehetenek rá a páciensre, kb. mint a vérebek - és az ilyen zűrös arcokhoz ez kell, öröm nézni ezt a mentalitást!

rendorok_20200525.jpg


A kerületiek az esetek zömében inkább fáradtan, unottan ("Mi van már megint...?") vonulnak ki, és bár ők is szakszerűen elvégzik a munkájukat (Köszönet érte!), de az ő kezükben sokszor lazul meg a gyeplő, pl. a delikvens elkezd alkudozni, hogy oké, megy már, csak kihozna még egy doboz cigit, fölvenné a kabátkáját, megenné a kis vacsoráját, netán lezuhanyozna, esetleg megnézné még a Columbo-t... Volt már, hogy ilyen szarakodások miatt fél órán is túlnyúlt egy sima "kib@szom, mint macskát sz@rni" processzus...

A KMB-k pedig (gondolom, hogy részben komoly leterheltségük, részben pedig az eleve meglévő helyismeretük miatt) néha egész meredek helyzeteket is bevállalnak, pl. egymaguk bemennek civilben egy lakásba, hogy a 15 fős kiscsaládból kimazsolázzák a körözött bűnözőt. És ha ismerik a célszemélyt meg a köreit, ha tudnak velük bánni, ha értik a nyelvüket, akkor ezt tényleg különösebb kockázat nélkül meg is tehetik.

Szerintem az újbudai eset éppen azért üthetett ki ennyire balul, mert a rendőrök ismerték a tagot, lehet, hogy már intézkedtek is vele szemben sikeresen, gond nélkül, ezért nem voltak eléggé résen. "Vadállatnak tűnik, de csak a hangja nagy. Tényleg nem százas, de azért nem is életveszélyes. Ha mi nyugodtak vagyunk, ő sem fog bevadulni..." - tippre ilyen felütésekkel indulhatott a tragédia...

Ez az állatidomár önbizalma. Jó dolog, és tényleg működik, sokszor még a koromfekete dzsumbujban is, de csak és kizárólag akkor, ha már van egy legalább minimálisan 1.) bizalmi viszony, és 2.) ha a delikvens józan, tiszta tudatállapotú személy.
Aki kalapácsolt lóbálva démonok után üvöltözik, az nem ilyen!
violent-threatening-silhouette-of-man-wielding-a-knife-behind-frosted-glass-window.jpg


Őrültekkel és drogosokkal életveszélyes dolog a humánusabb megoldásokkal való kísérletezés!
Zavart tudatállapotú, drog hatása alatt álló, pszichiátriai beteg figurákkal, pláne, ha agresszívan viselkednek, pláne, ha veszélyes eszköz is előkerül(he)t, csakis a legkeményebb, legfeszesebb, leghatározottabb stílusban szabad intézkedni, bármelyik pillanatban a legrosszabbra készülve! Az ilyeneknél nem működik az, hogy "Ne ingereljük jobban!" Az ilyeneket le kell darálni, gyorsan és kíméletlenül, ha testi erővel nem megy, akkor gumibottal, sokkolóval, gázzal, célzott lövésekkel.
Csevegni max. akkor, ha már a hason fekszik, hátrabilincselt kézzel.
Nem baj, ha megsérül, majd tutujgatja a börtönpszichológus.
Ennyi. Kapott állítólag Tasert, szart nem ért. A másik két rendőr valószínű azért maradt életben, mert eltört a kése a szurkálás közben. Láttam róla a helyszínelésnél a képet, kifordult 90 fokban a penge a markolatból.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 708
15 479
113
A fenti gondolataimhoz annyi, hogy szúrásálló mellény legyen minden intézkedőnek, minden járőrpárban pedig legalább 1 taser, de inkább mindenkinek 1.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and PFZ

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 708
15 479
113
Ennyi. Kapott állítólag Tasert, szart nem ért. A másik két rendőr valószínű azért maradt életben, mert eltört a kése a szurkálás közben. Láttam róla a helyszínelésnél a képet, kifordult 90 fokban a penge a markolatból.
Akkor ebből nagyon könnyen lehetett volna 3 halott rendőr és egy utcán késsel rohangáló közveszélyes bedrogozott állat... 2 méterre egy villamosmegállótól... Atyaég, ez az ügy egyre borzasztóbb... :(
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 077
9 046
113
Igen, biztosan lett volna olyan eljárástechnika, amivel sokkal jobb esélyekkel indulnának a rendőrök egy ilyen helyzetben, ami akár életet is methetne. Én nem voltam rendész, nem tanultam eljárástechnikát, de egész nap nem tudtam kiverni a fejemből a történteket, és bennem az alábbiak fogalmazódtak meg. A rendészetet tanuló fórumozók véleményét megköszönöm.

1. Amit Vass Gábor is leírt, ha riasztanak egy felfegyverkezett delikvenshez, akkor a kiérkező rendőrök lőfegyverrel + taserrel a kézben szállnak ki az autóból.

2. Ha a felfegyverkezett egyén sorozatos felszólításra nem dobja el a fegyvert, és lépéseket tesz a rendőrök felé, azonnal tasert kell használni.
Ha a taser sikkerrel jár, akkor földön motozás, megbilincselés, nyilván lőfegyver + taser biztosítása mellett.
Ha a taser nem használ, akkor lőfegyverrel addig kell lőni amíg földre kerül és mozgásképtelenné nem válik.

3. Ha valakiről nem feltételeztük, hogy fegyver van nála, de a motozás során találtunk nála (kivéve gáz-riasztó fegyvert, mert az egy legális, emberélet kioltására alkalmatlan önvédelmi eszköz), akkor a járőrtárs(ak) lőfegyverrel + taserrel biztosítanak (amit közlünk is az egyénnel, és azt is, hogy innentől kezdve felfegyverkezett egyénnek van tekintve, ha megpróbál erőszakoskodni, vagy elszökni, akkor végső esetben lőfegyvert is van jogunk használni). Innetől kezdve azt feltételezzük, hogy lehet még nála fegyver, illetve a mai eset alapján sajnos azt is, hogy tőlünk is vissza tudja szerezni a sajátját (az elkobozott fegyverek kezelésén is változtatni kell!!!) :(
Szerintem ennél az esetnél ez életet mentet volna.

Ha sikerül megbilincselni, akkor a lőfegyvert el lehet tenni, és fegyvertelennek lehet nyilvánítani. Ha bilincsben erőszakoskodik/megszökik, akkor nem kell lőfegyvert használni, de nyilván valahogy be kell gyűjteni.

Ha nem sikerül megbilincselni, és a motozás közben erőszakoskodik, vagy megszökik, akkor a fentebb említettek szerint felfegyverkezett egyénként kell kezelni, mert nem tudhatjuk, hogy volt-e még nála valami. Először taser használata javasolt, ha az nem jön be, akkor lőfegyverrel addig kell lőni, amíg földre nem kerül. Ez lehet nem tetszik egyeseknek, de:
Az egyénnel közöltük, hogy felfegyverkezettnek van tekintve, akivel szemben a lőfegyver használata is jogszerű.
Nyilván ezt elismételjük, tudatosítjuk benne, illetve pszichológiai oknál fogva folyamatosan beszélünk hozzá, hogy a motozás és az intézkedés fizikai részéről elvonjuk a figyelmét, ezzel is kisebb esélyt adva az ellenállásnak. Egy normális agyi szinten álló ember 100%, hogy ezek után nem fog dulakodni/erőszakoskodni. Ha meg mégis, akkor ha egy ilyen embernél már eleve találtunk bármilyen fegyvert, az már önmagában közbiztonsági kockázatot hordoz.


Kíváncsian várom az véleményeiteket!
Sajnos a valóságban nem ennyire logikus, kimért, megtervezett a folyamat. Ezért bár jó amit írsz, de ...
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 077
9 046
113

Állítólag Ő az...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 245
113
Bár kijött az esetről egy bővebb közlemény, de igazán nem lettünk tőle okosabbak. Elvileg bilincselés közben támadt valahogy a faszi a rendőrökre (ez már nekem homályos hogyan) egy 17 centis konyhakéssel, combon, karon, mellkason szúrva kettőjüket, míg szegény harmadikot szíven
Máshol is vannak problémák a letartóztatással. Dél-Afrika. Ja, nem:
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 375
8 562
113
Van pár belsős infóm, ha bárkit érdekel:

A fickó ismert volt a rendőrök előtt, 2 éve is volt vele baj, tudták hogy nagydarab/erős/barom - hőbörgő őrült drogos.

Hárman intézkedtek vele szemben első körben, 2 másik rendőr a szomszédokat kérdezte ki éppen.

Elsőre a sumák geci együttműködőnek bizonyult, felszólításra át is adta az amúgy nem kicsi, 17cm-es vadászkést, a később megölt rendőr el is tette. Intézkedés közben altatta a rendőröket, aztán hirtelen megvadult, birkózásos szitu alakult ki, a hősi halált halt rendőrtől visszavette a kését, őt kétszer szíven szúrta - a srác konkrétan ott meghalt az infóim szerint, nem a kórházban, totál fehér lett a vérveszteségtől, mint egy disznóvágás a helyszín - s a másik két rendőrt is megszúrta combon/hónalj környékén.

Kimenekült az utcára, ott a már elterjedt telefonos videón is látható, hogy a patkány még ordibált is, hogy gyilkosok/meg akarják ölni a rendőrök, hívjanak rendőrt!

Többszöri felszólításra, figyelmeztető lövésre sem állt meg, ahogy lehet látni a videón, csak comblövése után esik el 10m sprint után.

Ami pozitívum - számomra az egyetlen ebben a történetben - hogy marha gyorsan onnantól hogy beszóltak hogy rendőröket szúrt, ott lett vagy 30 rendőr a helyszínen.

Béke poraira a hősi halott Baumann Péter r. ftőrm. Úrnak!


Remélem ezt a férget ZÁROS HATÁRIDŐN belül a BV megoldja, mondjuk úgy, hogy felakasztva találják meg a cellájában egy reggel, búcsúlevéllel, ahol megbánt mindent, és bocsánatot kért Péter családjától...

If you know, what i mean...

Hát így még nehezebb a történet. Ha a rendőrök fegyverrel a kézben intézkedtek volna, akkor se nagyon változik sok minden, mert nem támadt a fickó és a kést is odaadta. Eljutottak addig a pontig, hogy lefegyverezték. Onnét kezdve el kellett volna kerülni, hogy bárki komolyabban megsérüljön. Ha meg a sötétség miatt lett kavarodás, az se igazán más, mert sötétben nyilván nem kezd el senki se lőni. Meg ha már összegabalyodtak a dulakodásban, akkor se. Persze lehet hogy az történt, hogy a kés átadása után hamar jött a sötétség és a fickó bekattanása, így túl gyorsan zajlottak az események, és ezért csúszott ki a kezükből az ügy.

Nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi idők mindkét áldozattal járó intézkedésénél drogos volt az illető. És én is hallottam már olyan esetről, hogy egy amúgy ismert drogos egyszer kicsit túltolta a balhét, mégha nem is fajult ilyen súlyos fokig. És gondolom sok, hírekben nem szereplő eset van, csak szerencsésebb kimenetellel. És a drog nem is igazán önmagában okoz gondot. Sok a mentális problémákkal küzdő ember az országban. Ezért is drogoznak. És ha az állapotuk találkozik a droggal, főleg huzamosabb ideig, akkor az el tud fajulni.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 173
4 978
113
Mondom ott az élő példa, 2020 karácsonyán, kitárazott a rendőrkislány a késes támadó dühöngőre, megmentve ezzel az amúgy majdnem két napig élet-halál közt lebegő többször megszúrt társát, meg magát is, de ment be lakásba is lőszer, stb.

Felmentették, nagyon helyesen!
Sőt a kedves lakók közül - akikhez becsapódott a lövedék- ha jól tudom be is perelték a rendőröket.

Na az ilyen kedves állampolgárokat az ügyvédjükkel együtt, beköltöztetném a Hős utcába had szokják a legkört és ha bajba kerülnek mert rájuk támad egy drogos akkor a diszpécser közli velük hogy nincs rendőr aki segítsen mert éppen a bírósági tárgyalására vár.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 516
44 811
113
Hát így még nehezebb a történet. Ha a rendőrök fegyverrel a kézben intézkedtek volna, akkor se nagyon változik sok minden, mert nem támadt a fickó és a kést is odaadta. Eljutottak addig a pontig, hogy lefegyverezték. Onnét kezdve el kellett volna kerülni, hogy bárki komolyabban megsérüljön. Ha meg a sötétség miatt lett kavarodás, az se igazán más, mert sötétben nyilván nem kezd el senki se lőni. Meg ha már összegabalyodtak a dulakodásban, akkor se. Persze lehet hogy az történt, hogy a kés átadása után hamar jött a sötétség és a fickó bekattanása, így túl gyorsan zajlottak az események, és ezért csúszott ki a kezükből az ügy.

Nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi idők mindkét áldozattal járó intézkedésénél drogos volt az illető. És én is hallottam már olyan esetről, hogy egy amúgy ismert drogos egyszer kicsit túltolta a balhét, mégha nem is fajult ilyen súlyos fokig. És gondolom sok, hírekben nem szereplő eset van, csak szerencsésebb kimenetellel. És a drog nem is igazán önmagában okoz gondot. Sok a mentális problémákkal küzdő ember az országban. Ezért is drogoznak. És ha az állapotuk találkozik a droggal, főleg huzamosabb ideig, akkor az el tud fajulni.
Ez a fasz paranoid skizofrén is, arra drogozik keményen. Teljesen elmeroggyant, ÉS még függő kemény drogos is. Mikor megébtedt a kórházban, az első dolga volt hogy bociszemekkel megpanaszolta a gyanúsítást, Ő ott se volt, nem is tudja miért van hozzábilincselve az ágyhoz!