Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ünnepnap ez a mai. Pont ahogy gondoltam: a kerekes önjáró 155-s tarackot is gyártani fogjuk. És remélhetőleg nem 24 darabot.Nehéz kitalálni, hogy melyik lenne a megfelelő topik, ha ilyen képek vannak...
Attól mert ki van állítva még közel sem 100%!Ünnepnap ez a mai. Pont ahogy gondoltam: a kerekes önjáró 155-s tarackot is gyártani fogjuk. És remélhetőleg nem 24 darabot.
Kellene belőle 24 db a Bocskainak... és újabb 24 db egy tüzérezredbe!Ünnepnap ez a mai. Pont ahogy gondoltam: a kerekes önjáró 155-s tarackot is gyártani fogjuk. És remélhetőleg nem 24 darabot.
3. a Skyrangert szinte biztos, hogy rendszeresíti a BW is és szintén sanszos a 155 mm-es kerekes önjáró tarack is német rendszeresítése.Papi mondott érdekeseket.
1. 3 hónap mulvabindul a gyártás
2.Elsőként Lynx. Másodikként??? Mert a 8x8 4x4 Kaposvárra volt tervezve...
3. A német kormánynak is szüksége van erre a beruházásra.
4. Várpalotai lőszergyár sínen.
Az együttműködés első célja egy beruházási program megvalósítása volt, ennek eredménye a Rheinmetall zalaegerszegi gyára, ahol „három hónap leforgása alatt megnyitjuk a világ legmodernebb katonai páncélos járművét készítő gyártósort”. Elsőként Lynx gyalogsági harcjárművek készülnek Zalaegerszegen – ismertette a német cég elnöke.
Úgy fogalmazott: a világ megváltozott az elmúlt három hétben, és arról a német kormánnyal is tárgyaltak, hogy „erre a beruházásra szükség van”. Armin Papperger hozzátette: más magyarországi programjaik között szerepel lőszergyár építése is, amivel szintén haladnak, „mert sokkal több lőszerre, robbanószerre van szükség”.
Nem jelentettek be semmi ilyesmit... épület átadás volt. Ami ki lett állítva, az a Rheinmetall "kiállítási csomagja", az utóbbi időben minden kiállításra ezeket viszik. Remélem, jól fordítottak németről magyarra és tényleg az hangzott el, hogy Zalaegerszegen fognak még a Lynx mellett más járművet is gyártani.Ünnepnap ez a mai. Pont ahogy gondoltam: a kerekes önjáró 155-s tarackot is gyártani fogjuk. És remélhetőleg nem 24 darabot.
Nekünk is kéne legalább 1 zl. Skyranger 30. Ez csak Győrött lenne vagy a dandárok is kapnának belőle?3. a Skyrangert szinte biztos, hogy rendszeresíti a BW is és szintén sanszos a 155 mm-es kerekes önjáró tarack is német rendszeresítése.
100-nak nem 100%, de:Attól mert ki van állítva még közel sem 100%!
Várjunk egy bő hetet ezzel szerintem!100-nak nem 100%, de:
"Úgy tudjuk, a döntéshozók tárgyalnak már ezeknek az eszközöknek a beszerzéséről és gyártásáról is, de végleges megállapodás még nem született. Különösen a 155 milliméteres, 10x10-es meghajtású önjáró löveg lehet érdekes, amely kiegészítheti a korábban beszerzett, jelenleg gyártás alatt álló Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackokat, illetve a tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzést is."
Igazad van, véletlen lehetett. Armin a HX3-al jött a gyáravatóra. Nem volt hol parkolni vele, mégiscsak nagyobb, mint egy Golf, úgyhogy beálltak vele a gyárcsarnokba, pont befért.Attól mert ki van állítva még közel sem 100%!
1. "Úgy tudjuk..." - a 100% nem így kezdődik...100-nak nem 100%, de:
"Úgy tudjuk, a döntéshozók tárgyalnak már ezeknek az eszközöknek a beszerzéséről és gyártásáról is, de végleges megállapodás még nem született. Különösen a 155 milliméteres, 10x10-es meghajtású önjáró löveg lehet érdekes, amely kiegészítheti a korábban beszerzett, jelenleg gyártás alatt álló Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackokat, illetve a tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzést is."
Azért Green Leader a portfolio-n elég tájékozott szokott lenni. Ennél egyértelműbben nyilván nem fogalmazhatott, de ha tudsz a sorok között olvasni azért bőven benne volt a lényeg.Nem jelentettek be semmi ilyesmit... épület átadás volt. Ami ki lett állítva, az a Rheinmetall "kiállítási csomagja", az utóbbi időben minden kiállításra ezeket viszik. Remélem, jól fordítottak németről magyarra és tényleg az hangzott el, hogy Zalaegerszegen fognak még a Lynx mellett más járművet is gyártani.
Nekik muszáj. Vigyázni kell a lopott holmira. Még a végén visszaveszi a jogos tulaj.A defenseromania minden egyes magyar történést szemléz.
Még egyedül az oroszra vannak így kihegyezve...
A Skyranger biztos hogy nem a Győriekhez menne, mert szervesen együtt kell mozogjon a nehéz dandárral.Nekünk is kéne legalább 1 zl. Skyranger 30. Ez csak Győrött lenne vagy a dandárok is kapnának belőle?
Milyen raketta lenne hozzá?
hát szerintem Bw bejelentés miatt megpöröghet ez a projekt is , ha addnak a németek fejlesztés pénzt gyorsabban kész lehet , bár szerintem ennél azt kell megoldani hogy könnyen lehessen modernizálni ...1. "Úgy tudjuk..." - a 100% nem így kezdődik...
2. Az átadás képein látható cucc egy makett: 2022 végére, 2023 elejére tervezik az első éleslövészetet. Egyelőre nincs is miről megállapodni, mert annyira gyerekcipőben jár még ez a fejlesztés. 2025-re lesz belőle talán késztermék...
HX3 önjáró löveg – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Ez a Halcon nem a dél-afrikai Denel-származék?A Skyranger biztos hogy nem a Győriekhez menne, mert szervesen együtt kell mozogjon a nehéz dandárral.
Győrbe majd az új NATO-MANTIS kerül szerintem, de azt még kutatjuk...
A rakéta jó kérdés: a maketten Mistral-Stinger kategóriát mutogatnak, de RAD a HALCON SkyKnightot emlegeti. Utóbbival az a baj hogy prospektuson és maketten kívül még senki nem látott belőle semmit. Picit szubjektív, de a rakétafejlesztésről nem az arabok ugranak be nekem valahogy...
Ezzel az a baj, hogy BW a konkurens KMW AGM-jét emlegette Boxer alapon. Az RCH 155 kész van, az RM meg még csak most fejlesztget.hát szerintem BM bejelentés miatt megpöröghet ez a projekt is , ha addnak a németek fejlesztés pénzt gyorsabban kész lehet , bár szerintem ennél azt kell megoldani hogy könnyen lehessen modernizálni ...
A HX3 egy tgk, készen van. Az elődjét a MAN 2 évtizede gyártja. A felépítmény, a löveg RM saját terméke, kész van. Integrálni kell a 2-t, ami azért nem egy NASA program. Évek óta zajlik a fejlesztés, biztos lehetsz benne, hogy nem kell éveket várni rá.2. Az átadás képein látható cucc egy makett: 2022 végére, 2023 elejére tervezik az első éleslövészetet. Egyelőre nincs is miről megállapodni, mert annyira gyerekcipőben jár még ez a fejlesztés. 2025-re lesz belőle talán késztermék
Igen, ez jó lehet.A HX3 egy tgk, készen van. Az elődjét a MAN 2 évtizede gyártja. A felépítmény, a löveg RM saját terméke, kész van. Integrálni kell a 2-t, ami azért nem egy NASA program. Évek óta zajlik a fejlesztés, biztos lehetsz benne, hogy nem kell éveket várni rá.