T
Törölt tag 467
Guest
Jobb megközelítés. Itt már nem arról beszélünk, hogy minden, ami idetelepül az egyben magyar megrendelést is jelent, mert messze nincs így.Vagy bárki más, akinek exportálni lehet (pl. Bundeswehr)?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jobb megközelítés. Itt már nem arról beszélünk, hogy minden, ami idetelepül az egyben magyar megrendelést is jelent, mert messze nincs így.Vagy bárki más, akinek exportálni lehet (pl. Bundeswehr)?
Pont mai cikk:Most amit írok,az igazából a fejlesztési irányokba is mehetne,mert mind a két helyen aktuális.
És kapcsolatban van a pár nappal ezelőtti " csatározásokkal " is.
A mostani írásommal nem az a célom hogy vitát gerjesszek,csupán arra kérlek benneteket hogy mint kívül álló ha ennyi dolog egy irányba mutat,ti mit gondolnátok!? Ennyi információ összefésülése után!
Tehát kronológiailag időrendi sorrendben mi történt :
1 : Az egész fejlesztésekért felelős garnitúra ki megy az RM-központba,és ott egy powerpoint-os kiselőadás keretében több oldalon taglalják nekik a HEL (High-Energy Laser) programot is. ( Többek között ) Ez a bejátszott vidiből is látszik...!
2 : Aztán Maróth és Palkovics aláír a helyszínen egy kutatási fejlesztési megállapodást.
3 : Maróth Gáspár az aláírást követően elmondta: a Rheinmetall legújabb, forradalmian új technológiákra épülő, gumikerekes harcjárművének tervei készülhetnek el Magyarországon. ( Ezért gondolom azt többek között,más fejleményeket is figyelembe véve, miért nem a Boxer jön,mert azt már nem kell tervezgetni,az már egy kész konstrukció )
4 : Hétfőn meg Papperger és egy egyész RM kompánia Szegedre utazik a lézerközpontba... No komment.
Az én véleményem az,hogy tetszik vagy nem,meg kell barátkozni azzal a gondolattal,hogy minimum SHORAD verzióban,de rendszeresítve lesz néhány éven belül legkevesebb egy verzíóban lézer fegyver.
Egész egyszerűen azért mert ez a jövő. Most ért el a világ arra a technológiai színvonalra,mikor ez már megvalósítható. Úgy mikroelektronikai,mint optikai szinten stb stb.
Messzemenőkig a legköltséghatékonyabb már rövid távon is,ha már rendszerben van. Erre már végeztek számításokat!
Szóval arra szeretnélek kérni benneteket,hogy a kérdéseiteket ne nekem tegyétek fel,mert én is csak csöndes szemlélője vagyok a történéseknek.
Csak gondolat ébresztőnek szántam ezt.
Ez még erősen K+F fázisban van.Pont mai cikk:
https://magyarnemzet.hu/belfold/vil...76D4fLuc94jDrvxMPHT-IfWgAG-RBjMyKpxnDwF5-YvFc
,,A hadiipar élen jár az anyagtudományokban, a kinetikában, a lézertechnológiában, az automatizálásban és számos más területen is. – Kevesen tudják, hogy a lézerfegyverek területén még a Varsói Szerződés idejére visszanyúló hazai kísérletek is voltak. Kérdés, hogy a technológia mikor ér olyan szintre, hogy az biztonsággal használható legyen. Nagyon szerencsés a Rheinmetall-megállapodáson belül a lézeres fejlesztési program, mivel Magyarországon van Európa és a világ egyik legkomolyabb ilyen irányú kutatóközpontja, a szegedi ELI. Nem véletlen, hogy a zalaegerszegi gyalogsági harcjárműgyár alapkőletétele után a cég küldöttsége Szegedre utazott – avatta be lapunkat a kormánybiztos a németekkel közös egyik fejlesztési programba."
Ebből a cikkből az jön le, hogy azért ez nem most lesz...
Pont mai cikk:
https://magyarnemzet.hu/belfold/vil...76D4fLuc94jDrvxMPHT-IfWgAG-RBjMyKpxnDwF5-YvFc
,,A hadiipar élen jár az anyagtudományokban, a kinetikában, a lézertechnológiában, az automatizálásban és számos más területen is. – Kevesen tudják, hogy a lézerfegyverek területén még a Varsói Szerződés idejére visszanyúló hazai kísérletek is voltak. Kérdés, hogy a technológia mikor ér olyan szintre, hogy az biztonsággal használható legyen. Nagyon szerencsés a Rheinmetall-megállapodáson belül a lézeres fejlesztési program, mivel Magyarországon van Európa és a világ egyik legkomolyabb ilyen irányú kutatóközpontja, a szegedi ELI. Nem véletlen, hogy a zalaegerszegi gyalogsági harcjárműgyár alapkőletétele után a cég küldöttsége Szegedre utazott – avatta be lapunkat a kormánybiztos a németekkel közös egyik fejlesztési programba."
Ebből a cikkből az jön le, hogy azért ez nem most lesz...[/QUOTE
Olvastam én is..
Igen,olvastam,azért írtam hogy néhány éven belül.Pont mai cikk:
Nem figyeltél,teljesen új,gumikerekesröl beszélt!A Lézer fejlesztés egyértelmű itt csak az a kérdés mire akarják rárakni!Mire értette Maróth hogy forradalmian új a felépítmény (fegyver) az vagy az alapjármű is!?Tulajdonképpen a Jodaa is csak felépítményében új az alapjármű sima Boxer!Az hogy hidrogén motor lesz benne az szinte biztos és szerintem ezt a Boxerbe akarja a Rheinmetall rakni!
Még azt tudom elképzelni hogy ragaszkod(t)unk hogy ússzon a 8x8 és a Rheinmetall gyorsan bedobta a Terrexes vonalat!Vagy mi ugrasztottuk bele a Rheinmetall-t...!Nem figyeltél,teljesen új,gumikerekesröl beszélt!
Csak fikció minden egyenlőre... Én nagyon kíváncsi vagyok mi lesz..Még azt tudom elképzelni hogy ragaszkod(t)unk hogy ússzon a 8x8 és a Rheinmetall gyorsan bedobta a Terrexes vonalat!Vagy mi ugrasztottuk bele a Rheinmetall-t...!
Szóval lesz Halálcsillag.Pont mai cikk:
Túltolta, van ez így.Nem figyeltél,teljesen új,gumikerekesröl beszélt!
Ez nem [HUN]..
Még nem HUN. Ki tudja mit hoz ez az év.Ez nem [HUN]..
Én ide raktam.
https://forum.htka.hu/threads/oerlikon-skyguard.860/page-5#post-813103
Ütős a cucc.... Gyíkok voltak nem merték neki a skynet nevet adni....
Hungary: IFV (tracked)? itt látnak még lehetőséget
Hungary: IFV (tracked)? itt látnak még lehetőséget
HÚÚÚ ez nagyon friss! Tegnap néztem, és akkor még csak a novemberi volt fent.