Akkor ez lesz az:
Rheinmetall
Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. is building a new production center in Várpalota to supply ammunition to the Hungarian armed forces.www.rheinmetall-defence.com
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor ez lesz az:
Rheinmetall
Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. is building a new production center in Várpalota to supply ammunition to the Hungarian armed forces.www.rheinmetall-defence.com
Amúgy zsír új cég: 2022 november 15-én lett adószáma, még bejegyzés alatt áll maga cég is az online cégjegyzék szerint.
A Hirtenbergerre vonatkozó részek szerintem még ne szerepeljenek benne.Összeszedtem egyetlen cikkbe, amit tudni lehet a várpalotai lőszergyárról:
Várpalotai lőszergyár – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Jó ha az információk megvannak egy helyen.
Ha van észrevétel, javítani való, akkor jelezzétek nekem!
Miért ne legyen benne?A Hirtenbergerre vonatkozó részek szerintem még ne szerepeljenek benne.
Nem az a kérdés, hogy Várpalotára költöztetik-e a Hirtenberger aknavető lőszer gyártása, hanem hogy az RM gyárba vagy csak mellé. Ha jól emlékeszem, ezt még így senki nem mondta ki hivatalosan hogy egyben lesz a kettő. Persze így lenne logikus. Meghallgattam újra a Szimulátor adást, mert már nem emlékeztem rá. MG azt mondta hogy a HDS megvásárlása egy stratégiai lépés volt, ami ahhoz kellett/vezetett hogy az RM vegyesvállalatokat akarjon velünk alakítani. Akkor az RM megvetette velünk a HDS-t 2019-ben (amit ő is meg akart venni), így mi ezzel szálltunk be abba a közös lőszergyárba, amit 2020 végén jelentettek be? De ha csak 2024-re készül el az RM gyára Várpalotán, akkor 2022-2024 között hová települ át a HDS? Persze ez csak részletkérdés, lehet nem jól számoltak a csúszásokkal.Miért ne legyen benne?
Az ütemezés (miszerint 2022-2024 között települ át a HDS) egy idei ATV-s műsorban mondta MG vagy Palkovics van...többször elmondták hogy át fogják hozni, mert azért vették. Van annyira biztos szerintem mint a RM-gyár...
Nem teljesen értem az észrevételed...
Az tényleg nem egyértelmű, hogy mi lesz egybe vagy mi nem - erről még nincs infó. Egyelőre egyetlen nagy várpalotai lőszergyár komplexumról szól a cikk. A két üzem között lesz-e egy kerítés és egy másik cégtábla azt még nem tudjuk. Amint kiderül, pontosítom a cikket, de egyelőre egy komplexumként egy fajta "hadi ipari parkként" kezelem a cikkben (ezért sem Rheinmetal Hungary Munitions Zrt a cikk címe), ahová sok minden betelepül - talán még a DND is. 150 hektár óriási terület még ha pár száz méter van is az egységek között.Nem az a kérdés, hogy Várpalotára költöztetik-e a Hirtenberger aknavető lőszer gyártása, hanem hogy az RM gyárba vagy csak mellé. Ha jól emlékeszem, ezt még így senki nem mondta ki hivatalosan hogy egyben lesz a kettő. Persze így lenne logikus. Meghallgattam újra a Szimulátor adást, mert már nem emlékeztem rá. MG azt mondta hogy a HDS megvásárlása egy stratégiai lépés volt, ami ahhoz kellett/vezetett hogy az RM vegyesvállalatokat akarjon velünk alakítani. Akkor az RM megvetette velünk a HDS-t 2019-ben (amit ő is meg akart venni), így mi ezzel szálltunk be abba a közös lőszergyárba, amit 2020 végén jelentettek be? De ha csak 2024-re készül el az RM gyára Várpalotán, akkor 2022-2024 között hová települ át a HDS? Persze ez csak részletkérdés, lehet nem jól számoltak a csúszásokkal.
Épp a DND-t keresem, hogy mit is nyilatkoztak erről legutóbb...... ahová sok minden betelepül - talán még a DND is. 150 hektár óriási terület még ha pár száz méter van is az egységek között.
Ott nagy a csend - tavasszal lehetett utoljára hallani erről valamit.Épp a DND-t keresem, hogy mit is nyilatkoztak erről legutóbb...
Szerintem fogalmazzunk úgy, hogy létrehoznak egy "hadi-ipari" parkot. A RM az első fecske, a mostani hírek erre vonatkoznak.Nem az a kérdés, hogy Várpalotára költöztetik-e a Hirtenberger aknavető lőszer gyártása, hanem hogy az RM gyárba vagy csak mellé. Ha jól emlékeszem, ezt még így senki nem mondta ki hivatalosan hogy egyben lesz a kettő. Persze így lenne logikus. Meghallgattam újra a Szimulátor adást, mert már nem emlékeztem rá. MG azt mondta hogy a HDS megvásárlása egy stratégiai lépés volt, ami ahhoz kellett/vezetett hogy az RM vegyesvállalatokat akarjon velünk alakítani. Akkor az RM megvetette velünk a HDS-t 2019-ben (amit ő is meg akart venni), így mi ezzel szálltunk be abba a közös lőszergyárba, amit 2020 végén jelentettek be? De ha csak 2024-re készül el az RM gyára Várpalotán, akkor 2022-2024 között hová települ át a HDS? Persze ez csak részletkérdés, lehet nem jól számoltak a csúszásokkal.
A Rheinmetall fontos partnere a magyar kormánynak, amelynek stratégiai célja a védelmi ipar fejlesztése. Ennek része a várpalotai mellett a zalaegerszegi gyártókapacitás és fejlesztőközpont, ahol harcjárművek (például a Lynx) készülnek, a budapesti részleg, amely a szenzor-, informatikai és információtechnológiai területen működik együtt a Magyar Honvédséggel, de a terveink között szerepel egy a civil elektromobilitással összefüggő, a védelmi iparhoz nem kötődő beruházás Szegeden is – mondta Michael Krebs, a várpalotai gyáregység vezérigazgatója.
Rheinmetall Magyarországon...
Rheinmetall Hungary Zrt. - Zalaegerszeg
Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. - Várpalota
Rheinmetall Electronics Hungary Kft. - Budapest
Rheinmetall PolyCharge GmbH - Szeged
2022. január 11.Rheinmetall and PolyCharge Announce Joint Venture to Commercialize Innovative Capacitor Technology in Europe
/PRNewswire/ -- Rheinmetall (RHM.DE) and PolyCharge America (www.polycharge.com) today announced the formation of Rheinmetall PolyCharge, GmbH (the "JV") for...www.prnewswire.com
Mivel ez a cég jön Szegededre, így a hazai érintettség végett megért még egy posztolást...
És mi lesz a szegedi gyártás?! Fénykardokat állítunk elő választható színű pengével?Mivel ez a cég jön Szegededre, így a hazai érintettség végett megért még egy posztolást...
És mi lesz a szegedi gyártás?! Fénykardokat állítunk elő választható színű pengével?
inkább ipari járművekhezÚj fajta kondenzátorok gyártása lesz elektromos járművekhez: megvette az RM egy ezzel foglalkozó amcsi céggel létrhozott egy közös céget (75% RM) és valamilyen gyártás akar Szegedre vinni ha jól értem. Hitronhoz lehet köze a projektnek, de civil hibrid és elektromos hajtású járgányokhoz is eladják majd ezeket. Kevés részlet ismert, de valami ilyesmiről lehet szó...