Ha jol szamolom, a kovetkezokben erintett a RM, hozzavetoleges idorendben:
2022- izraeli radarok, leszallitani es integralni, majd gyartas attelepitese es hazai fejlesztes elinditasa
2022-2024 elso zl Lynx, majd zalai gyartas beindul
2023-2025 2A7HU es PzH hull, armament + ammo, HX/TGS trucks
2024- uj, hibrid kerekes 8x8 IFV gyartas
Kimaradt valami?
@SilvioD vagy mas: hogy allunk mindezzel ma, 2023 majus elsejen, csaknem ket es fel evvel kesobb...?
A radarok egyelore sehol, ha jo ertem...?
A Lynx meglepoen nagyjabol sinen van, legalabbis a hazai gyartas reszem az vidaman be is elozte a (bevallottan pesszimista) varakozasaimat.
Merre jar a 2A7HU gyartas... iden elkezdenek jonni, nem? A PzH idoben van, azt tudjuk.
A varpalotai ammo gyar hogy all? Nagy a csend...
A 8x8 IFV protorol is teljes qss van, miota DJ Bobo van, o csak a mar ezerszer lejatszott lemezeket tekergeti ujra es ujra.
A radarhoz.A várpalotai gyárat építik, az alapok betonozása már megtörtént.
A Leopárdok gyártás alatt.
Az első KC-390-et már építik a brazilok.
Én szerintem lesznek kisebb csúszások.
A 8x8-ról és a radarokról nem tudok semmit.
2022-től kellett volna jönnie, de a tavaly novemberi izraeli látogatásán jelezte Bobó, hogy idénre csúszik. Nyírteleken lesz vmi összeszerelés és 2025-től gyártunk is meg nem nevezett komponenseket a radarrendszerhez.
Az A7HU elvileg nyártól érkezik. Itt nagy csúszás nem lesz elég jól tartja a KMW a határidőket, pl. a PzH is kb. 16-18nál jár a 24-ből.
A HX/TGS teherautók részben már Tatán, részben a győri MAN szervizben átvételre várnak.
A Hitronról ennyi jelent meg a tavaly év végi befektetői preziben. 2025-re ígérnek szériagyártást. Ebben a hónapban lesz a prezinek aktualizált verziója, érdemes majd ránézni.