ezt úgy érted hogy egy az egyben felhúzzák németbe a várpalotai gyár klónját annak a terveit felhasználva?Konyu nekik most rekordokat dontogetni, amikor elég csak felhasználni mindazt, amit már evek óta Mo-ra terveztek ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ezt úgy érted hogy egy az egyben felhúzzák németbe a várpalotai gyár klónját annak a terveit felhasználva?Konyu nekik most rekordokat dontogetni, amikor elég csak felhasználni mindazt, amit már evek óta Mo-ra terveztek ...
Várpalotai gyár köszöni szépen épül...
Szerintem azt próbálta sugallni, hogy az itteni helyett Németországba lesz a gyárSzerintem arra gondol, hogy már kész tervek voltak, csak építeni kell még egy ugyan olyat.
Hoogy mi?Konyu nekik most rekordokat dontogetni, amikor elég csak felhasználni mindazt, amit már evek óta Mo-ra terveztek ...
Lehet nálatok is gyár, nem, hogy nem, csak a német iker most vélhetoen mindenben elsobséget fog élvezni és annak az irányába fogják inkább tolni a nyersanyagokat, amelyekból most nincsen boség.Szerintem azt próbálta sugallni, hogy az itten helyett lesz Németországba lesz a gyár
Igen, minden bizonnyal elsőbbséget élvez egy olyan gyár amit most kezdenek építeni egy olyan helyett ami már majdnem kész van... Teljesen logikusLehet nálatok is gyár, nem, hogy nem, csak a német iker most vélhetoen mindenben elsobséget fog élvezni és annak az irányába fogják inkább tolni a nyersanyagokat, amelyekból most nincsen boség.
Elso világháború alatt volt hasonló szituáció, amikor a Monarchia osztrák részén voltak nyomva az állami fegyvergyárak olyan mértékben, hogy a mágánkézben levo magyar fegyvergyárak produkciója majdnem a békeidos szintre csokkent. Leginkább erre gondoltam.
Palikám! Írd ki szimplán a Visszajelzések topicba, hogy trollkodni jársz ide, és a moderátoroknak legalább nem kell a sok hülyeséget végigolvasniuk. Elmész szépen pihenni egy kicsit, amíg megtanulod szépen késsel villával enni a knédlit.Lehet nálatok is gyár, nem, hogy nem, csak a német iker most vélhetoen mindenben elsobséget fog élvezni és annak az irányába fogják inkább tolni a nyersanyagokat, amelyekból most nincsen boség.
Elso világháború alatt volt hasonló szituáció, amikor a Monarchia osztrák részén voltak nyomva az állami gyárak olyan mértékben, hogy a mágánkézben levo magyar gyárak produkciója majdnem a békeidos szintre csokkent. Leginkább erre gondoltam.
Szerintem meg arra gondol, hogy Ukrajna ellátása az elsődleges céljuk az új gyárral, és mivel abból mi kimaradunk, ezért épül. A miénk meg a NATO készletek feltöltésére.Szerintem azt próbálta sugallni, hogy az itteni helyett Németországba lesz a gyár
Ehhez a képhez jön a korlátozott mennyiségű nyersanyag.Szerintem meg arra gondol, hogy Ukrajna ellátása az elsődleges céljuk az új gyárral, és mivel abból mi kimaradunk, ezért épül. A miénk meg a NATO készletek feltöltésére.
Miből van kevés?Ehhez a képhez jön a korlátozott mennyiségű nyersanyag.
Szerintem azt próbálta sugallni, hogy az itteni helyett Németországba lesz a gyár
A német gyárnak jo ha egyáltalán 26-ra megkap minden engedélyt hogy egyaltalan 27-ben elkezdhessenek alapozni ...Miből van kevés?
Robbanóanyagból van hiány, de lesz saját RDX gyárunk, bár csak 2026-tól termel. Nyilván az a mi lőszerigényünket priorizálja. Pláne ha emlékem nem csal a RDX-gyárban a magyar állam lesz többségi tulajdonos meg az exportját korlátozhatja is ha saját lőszerigényünk elől akarnák máshová vinni a robbanóanyagot.
Acélból meg nem hiszem hogy hiány lenne...
Acélból pont hiány van...Miből van kevés?
Robbanóanyagból van hiány, de lesz saját RDX gyárunk, bár csak 2026-tól termel. Nyilván az a mi lőszerigényünket priorizálja. Pláne ha emlékem nem csal a RDX-gyárban a magyar állam lesz többségi tulajdonos meg az exportját korlátozhatja is ha saját lőszerigényünk elől akarnák máshová vinni a robbanóanyagot.
Acélból meg nem hiszem hogy hiány lenne...
Pedig azt sok helyen gyártanak - Kína is fossa magából állami támogatással olcsón. Szóval meglepő...Acélból pont hiány van...
Hát ez történik akkor amikor nagyobb autó és teherautószériákat tolunk ki pár évente újradizájnolva a modernitás idiótáit elvarázsolni, a régiek meg tömegesen a kereskedésekben állnak és nem vasáron adja a gazdája, mert azok használható járművek.Acélból pont hiány van...
A cikkben szereplő 200.000db 155mm-es gránátnak (30-35kg acél/gránáttal számoltam) az acél igénye nem éri el a 6-7000 tonnát.Acélból pont hiány van...
Fordítva: még a német gyárba is valószínűleg Várpalotáról viszik majd az RDX-et, amiből egész Európában hiány van. Szerintem az egyik fő szempont volt a várpalotai helyszínnél, hogy a magyar vegyipar (Borsodchem, Nitrogénművek) nagy mennyiségben tudja szállítani az alapanyagokat. Az acéltekercs az sok helyről megoldható, de lehet pont ezért érkezett a Liberty a Dunaferrhez. A várpalotai gyár (pontosabban ipari park) első bejelentésekor (2020.december) pont ez volt megfigyelhető: egy hatalmas robbanóanyaggyár 60 milliárdért és egy 10 milliárdos lőszergyár. Ez volt eredetileg. Azóta persze a lőszergyár is jócskán megnőtt. Egyébként nehogy azt gondold, hogy az ukránoknak nem fogunk eladni lőszert. Bárkinek el fogjuk adni, legfeljebb nem közvetlenül megy Ukrajnába hanem pld Szlovákián át.Lehet nálatok is gyár, nem, hogy nem, csak a német iker most vélhetoen mindenben elsobséget fog élvezni és annak az irányába fogják inkább tolni a nyersanyagokat, amelyekból most nincsen boség.
Elso világháború alatt volt hasonló szituáció, amikor a Monarchia osztrák részén voltak nyomva az állami fegyvergyárak olyan mértékben, hogy a mágánkézben levo magyar fegyvergyárak produkciója majdnem a békeidos szintre csokkent. Leginkább erre gondoltam.
Persze csak rávilágítotam, hogy jelenleg (de leginkább tavaly) még acélhiány volt Európában.A cikkben szereplő 200.000db 155mm-es gránátnak (30-35kg acél/gránáttal számoltam) az acél igénye nem éri el a 6-7000 tonnát.
Ez egy jelképes mennyiség még a Dunaferrnek is.
Bővbben itt:
Bővbben itt:
Rheinmetall
The ammunition plant in Várpalota, currently being built by the Hungarian holding company N7 for Rheinmetall Hungary Munitions Zrt., is expanding as planned.www.rheinmetall.com