Nos, akkor nézzük:Azt látom, hogy nem megy szövegértés vagy csak szándékosan nem akarod megérteni, amit mondok - inkább utóbbi.
Eldöntötted, hogy mivel nincs időm és energiám több ezer oldalnyi fórumot végig olvasni visszamenőleg (amivel sosem "büszkéledtem", egyszerűen ez a helyzet), mindenképp "csak hülye lehetek" és szinte minden hozzászólásomból ezt próbálod kihozni, bebizonyítani. Ráadásul bicskanyitogató stílusban!
Kikezdhetetlen logikával ezt hoztad össze...Arra reagáltam hogy "A legegyszerűbb kidobni a BTR-t amint lehet és venni a piacról egy korszerűbb típust." Az "amint lehet" kitételen mi nem érthető?!?
A "háborús vészhelyzet" felállás sem ment át neked! Hábrúban még a "páncélozott biciklire" is van igény, mert jobb mint csupaszseggel ott állni. (Figyelem: a "páncélozott bicikli" most vicc volt, nem BTR váltótípus! Még milőtt ezt is kiforgatnád...)
Nem gondolod, hogy a BTR pontosan a "páncélozott bicikli"? Ráadásul már rendszeresítve van. Rendelkezésre áll, viszonylag nagy mennyiségben. Valószínűleg ha szükséges, akkor a kibelezett gépeket is viszonylag gyorsan fel lehet támasztani, ha szereznek hozzá alkatrészeket. (Türk kapcsolatokkal nagyon gyorsan lenne hozzá alkatrész) A katonák, műszakiak ismerik a nyűgjeit, és nem véletlenül ezt tartjuk meg áthidalónak. Az sem véletlen, hogy rákérdeztem, hogy tudod-e, hogy mivel jár egy új típus rendszeresítése.
Én magam is egy fosnak tartom (volt hozzá nekem is szerencsém), de egy elfogadható kompromisszum, ami nem vesz el jelentős forrásokat más területektől.