@Terminator! Lehet saját [HUN] Loitering munition topicot indítani, vagy konkrét típus nélkül még korai volna?
az RM es loteringek szerintem mehetnek egyenlőre a lynx topikba az atgm is ott kezdte.
egyébként nem egy gyártó termékei lessznek rendszeresítve de nem is egyazon kategoriát képviselnek (tudom a wb és a hero nál vannak átfedések ... de hatalmas a különbség a 2 rendszer között.) de ez nem baj hisz nem kell mindenhova top kategoria van ahol a menyiség fontosabb hogy rendelkezésre álljon a kellő mennyiség.

@Terminator! Lehet saját [HUN] Loitering munition topicot indítani, vagy konkrét típus nélkül még korai volna?
Majd ha lesz konkrét bejelentés a típusról, árról, darabszámról vagy bármiről, akkor esetleg kap egy külön topikot. De ha valamelyik másik fegyverrendszer része lesz (Lynx, Gidrán, Nomád), akkor úgy is az adott harcjármű típusnál lesz kitárgyalva ez is. Eddig a [HUN] Katonai drónok beszerzése topikban volt erről szó. A "Loitering munition" -ra igazán kitalálhatnának már egy hivatalos magyar szakkifejezést...

az RM es loteringek szerintem mehetnek egyenlőre a lynx topikba az atgm is ott kezdte.
egyébként nem egy gyártó termékei lessznek rendszeresítve de nem is egyazon kategoriát képviselnek (tudom a wb és a hero nál vannak átfedések ... de hatalmas a különbség a 2 rendszer között.) de ez nem baj hisz nem kell mindenhova top kategoria van ahol a menyiség fontosabb hogy rendelkezésre álljon a kellő mennyiség.
Akkor gondolom a kis Warmate a mennyiség, és Hero 120-tól fölfelé a minőség. :)
A Hero 120 feleslegessé teheti a Spike NLOS-t?

Akkor gondolom a kis Warmate a mennyiség, és Hero 120-tól fölfelé a minőség. :)
A Hero 120 feleslegessé teheti a Spike NLOS-t?
feleslegessé szerintem nem teszi. pláne ha modern csapatlégvédelme van az ellenségnek. (az nlos azért elég gyors és alacsonyabb profilba hasítja a levegőt.) kompromisszumokkal alternatívája lehet. meg a hero 120 nak nem túl combos a robbanófeje.

Olcsóbb a Hero 120 mint a NLOS?
Sokkal! Az NLOS k. drága!
valahol 400ezer dolláros árat is olvastam rá, tök nem éri meg!
Az ukránoknak küldött Swithcblade 600, amiben a Javelin robbanófeje van 5-6ezer dolcsi!
Egy hk. zászlóaljat leirtasz egyetlen NLOS árából - még ha minden 3. jut el a célhoz, akkor is!

• Tetszik
Reactions: Venom85
Egy zászlóalj teszteli a rendszert műveleti körülmények közt. Ez a pumás vjtf zászlóaljuk.
Kriss annyit ha tudsz elárulhatnál, hogy ha az idén beérkezik a Lynx, akkor a szállítás üteme milyen lesz!? Darabonként érkezik majd vagy egyben?! Gondolom a beérkező 1 zlj lesz a kiinduló! Azzal már el lehet kezdeni a kiképzéseket, csiszolni a harcmodort! Van már Leo A4-k meg leez addigra Pzh2000 is!

Kriss annyit ha tudsz elárulhatnál, hogy ha az idén beérkezik a Lynx, akkor a szállítás üteme milyen lesz!? Darabonként érkezik majd vagy egyben?! Gondolom a beérkező 1 zlj lesz a kiinduló! Azzal már el lehet kezdeni a kiképzéseket, csiszolni a harcmodort! Van már Leo A4-k meg leez addigra Pzh2000 is!
Az Idz rendszer le volt írva több cikkben amit felraktak ide a fórumra. Több topikban is

• Tetszik
Reactions: Venom85
A cég erről máskepp nyilatkozik. :cool:
4,5 kg-s harci résszel reklámozzák - nem tuom miértne lehetne az páncéltörő. Felülről támadva nem is kell 1000 mm RHA-val megküzdeni.
HERO 400EC már 10 kg-s harci részt vihet - abba talán már tandem megoldás is belefér...

De a probléma az hogy tetű lassú a cucc egy pct rakétához képest.

Az nlos meg precíziós rakétatüzérségként is alkalmazható.
NLOS alternatívája lehet BONUS / SMART155 - az elég gyors, nem? csak 40-50ezer dollár körül van az ára...
Én egy irányított páncéltörő 120mm aknavető gránátban is látnék fantáziát. Felülről támad és vélhetően olcsóbb mint a Spike.
(Persze Spike mellé, nem helyette!)