Szerintem hatótáv növelésével olyan radikálisan nem lesznek drágábbak a drónok. Vélhetően egy mixet veszünk szerintem is.A nagyobb Hero drónok tudnak 250 km-t is. Azok biztosan kicsit drágábbak, és valószínűleg veszünk mindenfélét.
Ugye van még 5-6 Rheinmetall termék, amit szeretnénk gyártani. Talán ez lesz az egyik.
Ha csak 10-15 ezer darabot veszünk, már azzal szerintem le lehet irtani egy kis-közepes hadsereget...legalábbis harc-képtelenségig gyengíteni.
Tömeg | Harcirész tömege | Max. hatótávolság | Max. repülési idő | Motor | Indítás | |
---|---|---|---|---|---|---|
HERO 30 | 3 kg | 0,5 kg | 10 km | félóra | elektromos | vetőcsőből |
HERO 120 | 12 kg | 4,5 kg | 40 km | 1 óra | elektromos | vetőcsőből |
HERO 400EC | 40 kg | 10 kg | 60 km | 2 óra | elektromos | indítósínről, vetőcsőből |
HERO 900 | 90 kg | 25 kg | 150 km | 2 óra | belsőégésű | indítósínről, vetőcsőből |
HERO 1250 | 125 kg | 50 kg | 200 km | 6 óra | belsőégésű | indítósínről, vetőcsőből |
Nagyobb mennyiségben szerintem 400-as kellene harckocsik, harcjárművek és logisztika ellen. 1250-es mélyebben lévő célok: légvédelem, radarok, harc álláspontok ellen. 120-ast még a gyalogság is hordozhatja - ebből kellhet valamennyi.
A többi szerintem nem szükséges igazán: 900-as és az 1250-es között alig van különbség, szóval inkább vegyük a nagyobbat.
30-as meg túl pici és gyenge a teljesítménye - talán különleges alakulatoknak kellhet valamennyi, de inkább vegyük a 120-ast.