Felhivnám a figyelmet a további Lynx érdeklődőkre!! És ők a cseheken, szlovákokon, ausztrálokon, USAn felül vannak.
A görögöket és az olaszokat eddig is tudtuk... a "nemzetközi" Lynx topikban több oldal vita van erről.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Felhivnám a figyelmet a további Lynx érdeklődőkre!! És ők a cseheken, szlovákokon, ausztrálokon, USAn felül vannak.
Persze, de így egyben latni mindig jó.A görögöket és az olaszokat eddig is tudtuk... a "nemzetközi" Lynx topikban több oldal vita van erről.
A részvényeseket kötelező normálisan tájékoztatni, szóval nem hagyhat ki lényeges információkat. A rendelésállomány ilyen.Inkább oda szól Armin-nak, hogy legközelebb ne tegyenek bele ilyet a prezibe
"egy meg nem nevezett ország xy értékben zy terméket kíván vásárolni."A részvényeseket kötelező normálisan tájékoztatni, szóval nem hagyhat ki lényeges információkat.
A 30-as rajszinten is bőven jó.Szerintem hatótáv növelésével olyan radikálisan nem lesznek drágábbak a drónok. Vélhetően egy mixet veszünk szerintem is.
Ha csak 10-15 ezer darabot veszünk, már azzal szerintem le lehet irtani egy kis-közepes hadsereget...legalábbis harc-képtelenségig gyengíteni.
Tömeg Harcirész tömege Max. hatótávolság Max. repülési idő Motor Indítás HERO 30 3 kg 0,5 kg 10 km félóra elektromos vetőcsőből HERO 120 12 kg 4,5 kg 40 km 1 óra elektromos vetőcsőből HERO 400EC 40 kg 10 kg 60 km 2 óra elektromos indítósínről, vetőcsőből HERO 900 90 kg 25 kg 150 km 2 óra belsőégésű indítósínről, vetőcsőből HERO 1250 125 kg 50 kg 200 km 6 óra belsőégésű indítósínről, vetőcsőből
Nagyobb mennyiségben szerintem 400-as kellene harckocsik, harcjárművek és logisztika ellen. 1250-es mélyebben lévő célok: légvédelem, radarok, harc álláspontok ellen. 120-ast még a gyalogság is hordozhatja - ebből kellhet valamennyi.
A többi szerintem nem szükséges igazán: 900-as és az 1250-es között alig van különbség, szóval inkább vegyük a nagyobbat.
30-as meg túl pici és gyenge a teljesítménye - talán különleges alakulatoknak kellhet valamennyi, de inkább vegyük a 120-ast.
oké, de ha nem elég konkrét, akkor nem hiteles. Ha nem hiteles, akkor franc se fogja venni a részvényeiket."egy meg nem nevezett ország xy értékben zy terméket kíván vásárolni."
Amikor megrendeljük akkor elmondja, hogy ott erre a megrendelésre gondolt.oké, de ha nem elég konkrét, akkor nem hiteles. Ha nem hiteles, akkor franc se fogja venni a részvényeiket.
Idővel "running joke" lesz a befektetőknél, hogy "az Armin milyen jól hangzó kamurendelésekről regél"...
Van a részvényeseknek privát tájékoztató is ami nem kerül fel a netre.oké, de ha nem elég konkrét, akkor nem hiteles. Ha nem hiteles, akkor franc se fogja venni a részvényeiket.
Idővel "running joke" lesz a befektetőknél, hogy "az Armin milyen jól hangzó kamurendelésekről regél"...
Azt is levágjuk."egy meg nem nevezett ország xy értékben zy terméket kíván vásárolni."
Vegyel nagyobb tételben részvényt?Van a részvényeseknek privát tájékoztató is ami nem kerül fel a netre.
Mi igen, de azt már a sajtó nem kapná felAzt is levágjuk.
Nyilván te vagy a szaki, de speciális eseteket (alakulatokat) leszámítva nem tudom kell-e kamikáze drón egy lövész rajba.A 30-as rajszinten is bőven jó.
Persze, csak méretéből adódóan. De amúgy a különleges alkalmazás a leghasználhatóbb helye az ilyen kicsi gépeknek.Nyilván te vagy a szaki, de speciális eseteket (alakulatokat) leszámítva nem tudom kell-e kamikáze drón egy lövész rajba.
Így is cipelnek vagy 1-2 képpuskát, CG-t és/vagy RGW-t, Designated Marksman is lesz elvileg, és akkor még valaki vigye és vesse a drónt is...
Nehéz / támogató szakaszba illene inkább, mint ATGM vagy az aknavető és akkor ott a nehezebb verzió: a 120-as jobb megoldásnak tűnik nekem...
Lehet mégis öngyidrón vót ottan:De a másiknál azért jóval nagyobb amelyik kb. "egy ezred" másodperccel előbb látható az a kb. fél autóméretű hófehér drón két kis függőleges vezérsíkkal a szárnytöveinél kb. 3 méteres szárnyfesztávolsággal tuti, hogy öngyidrón...olyan mintha a Kalasnyikov drón és a Harop törvénytelen gyermeke lenne
A HERO30 az nem inkább quadcopter akart volna lenni, csak elcseszték? Ilyen paraméterekkel az öngyilkos drónokat szerintem városi harc humánerőforrás pusztításra vásárolnám, de egy HERO viszont ennek pont kevésbé alkalmas. És ebből a kategóriából is kell majd nekünk elég sok. És mivel az ár és az ellátás biztonsága kritikus, ezért hazai gyártás elengedhetetlen. (Az arabok is megugrották ezt a tech színvonalat, de törököknél is láttunk ilyen fejlesztést is.
Egy drón - egy ember.Az ukránoknak küldött Switchblade drónok ára 4-6 ezer dollár / db. Ha mondjuk 10 ezer EUR-ral számolod ezeket az RM drónokat (mert mondjuk indítók, irányító berendezések árát "szétkened" darabra), akkor az 25 ezer darab drón!
Az összes környező országnak összesen nincs ennyi harcjárműve! Sőt, harmad-negyed ennyi sincs!
Miért lenne ez kevés?!