A meg nem nevezett NATO-ügyfél a Rheinmetall 155 mm-es tüzérségi lőszereit rendeli

„Világszerte ismertek a nagy hatótávolságú Assegai közvetett tűz technológiánkról, és örülünk, hogy egy új partner nemzetet üdvözölhetünk az Assegai családban” – mondja Jan-Patrick Helmsen, a Rheinmetall Denel Munition ügyvezető igazgatója"

• Tetszik
Reactions: vasszekely and Anti

A meg nem nevezett NATO-ügyfél a Rheinmetall 155 mm-es tüzérségi lőszereit rendeli
Ez az eredeti sajtóközlemény.

Arra gondolsz, hogy mi rendeltünk még lőszert a PzH-khoz, mert rájöttek, hogy csak évek múlva fog a várpalotai gyár lőszereket gyártani és már nem lesz elég az alap lőszercsomag?

Mások meg átadtak PzH-t és lőszert, amit pótolni kellene.

„Világszerte ismertek a nagy hatótávolságú Assegai közvetett tűz technológiánkról, és örülünk, hogy egy új partner nemzetet üdvözölhetünk az Assegai családban” – mondja Jan-Patrick Helmsen, a Rheinmetall Denel Munition ügyvezető igazgatója"

Ki rendelte már meg eddig? Vagy lehet hogy félreértem és nem csak a legújabb változatról van szó?
Illetve nem emlékszem, hogy mi már rendeltünk valamit vagy tolódott a megrendelés 2022/H2-re? Ezeket mutogatták a zalai gyárátadón?

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Hmm... nem tudom, azk konkretan az Assegai kliensek korere mondta, lehet, hogy szigoruan arra ertette... viszont erdekes ez a cucc, a hirekbol emlekszem ra, de most ugy hangzik, hogy ez mas, mint a standard PzH loszer...? Viszont mas rendszerekhez is elerheto (lesz), ugy hangzik.

a NATO customer has just placed an order ...

...the contract is worth a figure in the upper-two-digit million-euro range. Delivery will take place over the next two years.

...and are pleased to be able to welcome a new partner nation to the Assegai family

Thanks to the Assegai system approach – from fuse to projectile to propelling charges – long ranges were attained with various artillery systems. A non-NATO 155mm artillery gun with 52 calibre lengths and a 25-litre propelling charge chamber achieved a record range of 76 kilometres.

...new development is on the way that will boost the maximum range to over 155 kilometers.

Mások meg átadtak PzH-t és lőszert az ukránoknak, amit pótolni kellene nekik.

Egyreszt azt sme tudni, masreszt lehet, pont azert rendeltuk be innen, hogy ne kelljen sorban allni, mert a kezdo loadout jon az uj rendszerekkel, utana meg erkezik majd ez...? Tulkombinaljuk mar az uborkasalatat szerintem. :)

Csak gyorsan átfutottam. A kérdések között elsőként a Panther-ről beszéltek. Pappenger szerint jelenleg 15-20 milliós ára van az a7-nek. A Panther-t szeretnék a Leopard-nál olcsóbban adni, de pl. a koreai K2 árával nem tudnak versenyezni.
A Lynx-el kapcsolatban nagyon bizakodnak ausztrál tenderben.