most arról nem beszélve hogy maróth a jegyzőkönyv szerint, ha jól olvasom hülyeséget beszél, nincs akksi nélküli hidrogéncellás cucc ilyen kaliberben..
Igen, kell akksi kisimítani a terhelés és a termelés közötti egyenetlenséget, de csak egy kis kapacitású puffer. Erre az üzemanyagcella lomha reakcióideje miatt van szükség. Egy lágy-hibridével megegyező arányban kell kb. akku bele, a fékerővisszanyerésre meg a lassú reakció miatti lag kiegyensúlyozására.

A Rheinmetall és az UVision stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a öngyilkos drónok gyártásáról
ideteszem mer valszeg mink is gyártsuk majd üket

Igen, kell akksi kisimítani a terhelés és a termelés közötti egyenetlenséget, de csak egy kis kapacitású puffer. Erre az üzemanyagcella lomha reakcióideje miatt van szükség. Egy lágy-hibridével megegyező arányban kell kb. akku bele, a fékerővisszanyerésre meg a lassú reakció miatti lag kiegyensúlyozására.
Ez civil felhasználásnál lehet, hogy így van, de egy 30 tonnás jószág esetén simán elfér egy nagyobb kapacitású akku is. Mondjuk a V alakú padlólemez üregeiben. Én pl. a nagyméretű hidrogén tartályokat lehet, hogy gép tetején helyezném el a testen kívül. Ezen kívül lehet egy védettebb tartály is.

meg a turbó...

Maróth, Palkovics, ezt két balféket folyamatosan . Egykutya,
Meg jó hogy itt vagy nekünk te, aki mi is vagy bölcsész mérnök? Mit is csináltál eddig amit itt foldobhatsz? Könyvet írtál te is többet gondolom :) amit szét kapkodtak. Női egyenjogúság kérdése, vagy a náci palesztinok terorrakcioi napjainkban. Stb

Mondom ezt úgy hogy nem szívesen látok egyelőre dízelmotoron kívül ilyen gépben mást.

Megítélésem szerint, a Honvédség igényeinek tökéletesen megfelelne, ha a Boxert kezdenénk gyártani, annak minden olyan verzióját, amire szükségünk van.
Még nagyon az elején van ez az elektromos hajtás. Hagyjuk kiforrni. Mert még változhat az irány.

Zsolti gondolkoztam, hogy mit is keresel te itt. Rájöttem te ennek az oldal adminjainak vagy az embere akinek az a feladata, hogy itt pörgésd az unalmas időkben az oldalt. Biztos, hogy egy vagy több hosszú combo szőke vagy aki/akik a következő honvédelmi napon a meghivott htka s VIP fórumozókat fogod szórakoztatni Maroth büdzséjebol a VIP sátorA-ban

Megítélésem szerint, a Honvédség igényeinek tökéletesen megfelelne, ha a Boxert kezdenénk gyártani, annak minden olyan verzióját, amire szükségünk van.
Még nagyon az elején van ez az elektromos hajtás. Hagyjuk kiforrni. Mert még változhat az irány.
Szerintem egy sima energiavisszanyerős hibriddel nem lenne gond. Relatív kiforrott technológia. A nagyobb egy tank dízellel megtehető hatótáv meg a hadi felhasználásnál is előny.

Zsolti gondolkoztam, hogy mit is keresel te itt. Rájöttem te ennek az oldal adminjainak vagy az embere akinek az a feladata, hogy itt pörgésd az unalmas időkben az oldalt. Biztos, hogy egy vagy több hosszú combo szőke vagy aki/akik a következő honvédelmi napon a meghivott htka s VIP fórumozókat fogod szórakoztatni Maroth büdzséjebol a VIP sátorA-ban
jahh,, abból vetten házat Marbellán, amit az admin fizet, de ez titok, el ne mondd senkinek, pls!!!
(Fun fact: szőkék helyett vörösek és barnák, de a többi stimmel.)

Ez civil felhasználásnál lehet, hogy így van, de egy 30 tonnás jószág esetén simán elfér egy nagyobb kapacitású akku is. Mondjuk a V alakú padlólemez üregeiben. Én pl. a nagyméretű hidrogén tartályokat lehet, hogy gép tetején helyezném el a testen kívül. Ezen kívül lehet egy védettebb tartály is.
De minek, amikor a lítiumos akkuk kockázatosabbak talán még a hidrogénnél is begyulladás szempontjából? A kapacitást arányosítva értem persze a gép tömegéhez, hajtáslánc teljesítményéhez, nem a Suzuki Swift anyósülés alatt elférő aktatáskányi akkupakkjára gondolok itt én sem. De egy max 5-10 km tisztán akkus üzemre elegendő csomag kell csak.