<blockquote rel="blaze">A másik probléma ezzel az üzemanyag számolással, hogy a fogyasztás az nagyon nem statikus. Az, hogy adott riasztásnál mennyit használnak el, az abszolút egyedi.
Ha meg valami légi harc gyakorlás is bele keveredik akkor aztán meg kijöhet bármi belőle
Az, hogy 4000 kg üza. 10 perc alatt fogy el vagy 2 óra alatt, az teljesen mindegy. 4000 kg üza akkor is ugyanannyiba kerül.</blockquote>
Ezzel nem értek egyet, szerintem féligazság. Mivel attól függ,hogy az adott feladat végrehajtására minden esetben kell-e az a 4000 kg. Bár most okoskodom, de ha nagyobb gázzal mész, nagyobb a fogyasztás és a terhelés, de azzal nem vagyok biztos,hogy az idő arányosan csökken-e. (Nem tudom hány km-t / órát képes a Griff full tankkal, de gondolom,hogy nagyobb terhelésnél magasabb fogyasztás.)
Szerintem nem véletlenül van a gazdaságos üzemmód, hiszen ha végrehajtotta a feladatát (jelen esetben keszi, ahol oda kell lépni) akkor ugyan olyan gázzal térhetne haza,hiszen maga a költség ugyanannyi. (elvileg, de mivel nagyobb a terhelés.. ha máshol nem is, a karbantartásoknál ez megmutatkozhat.)
Legalábbis szerintem, aztán lehet,hogy csúnyán néznek majd rám molniék.
<blockquote rel="pela3">
Az üzemanyag költségekkel meg fölösleges számolgatni, miért?
Folyamatosan változnak, a kilengések mértékét nem tudom,illetve az sem behatárolható,hogy hány riasztást fognak kapni. )
Európában az JET A-1 általában 1 és 2 euró között van, a MOL-tól pedig valószínűleg kap az állam valami kedvezményt. Vagyis a 2 euróval valószínűleg eléggé felülbecsültem. A lényeg az hogy kijött valami az üzemanyagra, amiből látszik a nagyságrend. </blockquote>
Az üzemanyagról fogalmam sincs, az hogy kedvezményt kapnak-e.. nos én úgy tudom,hogy az adókat akkor is ki kell fizetni, maximum egy részét később visszaigényelhetik.. ha.. erről szerintem Phoniex tudna beszélni.
Értem,hogy felé becsülted, csak na szeretek okoskodni meg kötekedni..
) Csak,hogy mégis belekössek..
Az hogy többel számolunk az addig rendben van,míg nem rendszerszinten vagy pedig ha szorosan számolunk, mivel a kiszámolod,hogy évi 5 az 30 milla, pedig lehet,hogy csak 24. Aztán marad 6 millió, csak lehet,hogy abból a 6 millióból éppen valamiből a jobb kategóriát lettek volna képesek beszerezni. (Ami valójában talán a személyi felszereléseket érintheti... a tábornok úr új ruhája..). Szóval rendszerszinten "veszélyes" lehet,viszont a viszonyítási alap is kell
)