OFF
Kérdésem a következő:
Ha műszakiszakinak akarok jelentkezni,tudtok valami linket adni a feltételekről? Első kanyarban mondjuk az érdekelne,hogy kötelező-e a szakirányú végzettség? Aztán a további feltételek infók..
Pela!
érdeklődtem valakinél, aki pár éve még műszakiként dolgozott Kecskeméten. Amit írok a saját tapasztalatom, és az ő elmondására alapozom.
Először is, azt jó ha tudod, hogy a repülőgép-szerelő élete nem teljesen olyan mint a törpöké, nem csak " móka és kacagás", a repülőgép-szerelő munkájának 80-90%-a csavarozás, takarítás zsírzás, és ehhez hasonló tevékenységek. De repülőműszaki és repülőműszaki között is jelentős különbségek vannak, mivel van akinek van aláírási joga és van olyan akinek nincs, és ez ebben a szakmában lényeges különbség. Vannak szakképzett emberek és vannak fitterek aki gyakorlatilag "beszélő csavarhúzók" Neked szakirányú végzettség nélkül esélyed sincs arra, hogy aláírási jogod legyen, Te fitter vagy. Úgyhogy nagy valószínűséggel ha mégis amellett döntesz, hogy ezt az utat választod (én nem beszéllek le róla), de arra kell fel készülnöd, hogy rosszabb esetben pl a festőműhelyben fogsz kikötni, jobb esetben viheted az aláírós ember ládáját, zsírozhatos a futót, esetleg megtankolhatod a gépet (de ebben már nem vagyok biztos) és segíthetsz emelgetni a rakétát, amikor felfüggesztik, vagy leveszik. A Gripenhez azokon kívül, akik rendelkeznek típusjogosítással tudtommal más nem nagyon nyúlhat hozzá. Annak már nagyon örülhetsz ha lecsavarozhatsz róla egy szerelőpanelt.
De van egy jó hírem is, ha mégis ezt választod, és leszolgálod a katonaidődet, és sikerül valamennyire repülőgép közelbe kerülnöd, amit tudsz igazolni, és felszedsz szakmai fogásokat, megismered az angol szakkifejezéseket, akkor utána külföldön el tudsz helyezkedni fitterkként, ahol magyar viszonylatban már egész jó pénzt tudsz keresni. De azt ne felejtesd, ezen az úton nagyon sok a ha, és ha nem jön össze, akkor öt év múlva semmivel sem fogsz előrébb lenni.
De én is csak azt tudom ajánlani, amit Dudi, hogy a megfelelő helyen érdeklődj, és ne pletykákra alapozz, de szerintem túlzott reményeket ne táplálj, akkor nem fogsz csalódni.
TG