[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái 2023. április 14-ig munkanapokon 9 és 16 óra között kiképzési repüléseket hajtanak végre az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően.
A kiképzési repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében.
A repülések során Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Orosháza, Kondoros, Kunszentmárton, Dunaföldvár, Paks, Kalocsa, Jánoshalma, Kiskunhalas, valamint Kiskőrös települések térségében a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra és egyes esetekben szokatlan fényjelenségre (infracsapda) lehet számítani.

Járó hajtómű mellett töltöttek üzemanyagot ("hotref") az MH 47. Bázisrepülőtér Repülést Biztosító Század katonái a kecskeméti Gripenekbe...

Ez az eljárás – veszélyessége miatt – kiemelt figyelmet követel, de nagy mértékben gyorsítja a kiszolgálás sebességét. Így a vadászbombázók hamarabb térhettek vissza a légtérbe, hogy közreműködjenek a pápai légiforgalmi irányítók szakszolgálati vizsgájához.

339297184_177778598457228_3773748457844218038_n.jpg

Járó hajtómű mellett töltöttek üzemanyagot ("hotref") az MH 47. Bázisrepülőtér Repülést Biztosító Század katonái a kecskeméti Gripenekbe...

Ez az eljárás – veszélyessége miatt – kiemelt figyelmet követel, de nagy mértékben gyorsítja a kiszolgálás sebességét. Így a vadászbombázók hamarabb térhettek vissza a légtérbe, hogy közreműködjenek a pápai légiforgalmi irányítók szakszolgálati vizsgájához.

339297184_177778598457228_3773748457844218038_n.jpg
Bocs, de ez túl színvonalas cikk, ezért most kompenzálok egy kicsit:

"Brutális Gripen akciók"

Láttam a szép képeket a Fácánkönyvben, valaki, aki vette a fáradságot és kiment a helyszíre fotózni, annak jó képei lettek. Én kimaxoltam az 1400mm-t, de annak se volt értelme, cserébe egyből visszafeküdtem aludni :)