Ez így már nem csak hitelt hanem eus pénz is?Azt írtuk alá, hogy a beszerzések során együttműködünk.
letter of intent = szándéknyilatkozat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez így már nem csak hitelt hanem eus pénz is?Azt írtuk alá, hogy a beszerzések során együttműködünk.
PasszolomEz így már nem csak hitelt hanem eus pénz is?
Ez még csak szándéknyilatkozat...Dánia, Magyarország és Németország kormánya úgy döntött, hogy az Európai Égbolt Pajzs Kezdeményezés (#ESSI) keretében fokozzák #együttműködésüket. Az erről szóló szándéknyilatkozatot ma írták alá a három fél képviselői a #Rheinmetall AG standján a párizsi #Eurosatory szakkiállításon. A megállapodás konkrétan a Rheinmetall #Skyranger30 rövid hatótávolságú légvédelmi rendszerének beszerzésére vonatkozik a három országban, a mindenkori nemzeti követelményekhez igazítva. A #Skyranger számos platformon megvalósítható, 6×6 vagy 8×8 kerekes, de lánctalpas járműveken is. Fotó (balról jobbra): Carsten Stawitzki fegyverzeti igazgató, Szövetségi Védelmi Minisztérium; Tömböl László országos fegyverkezési igazgató Magyarország; Claus Lundholm Andersen, Dánia nemzeti fegyverkezési igazgató-helyettese.
Elvileg idén nyáron lesz egy minősítő teszt vele. Sztem amíg azon nem megy át addig nem lesz konkrét mennyiség megrendelve...Ez még csak szándéknyilatkozat...
Sztem fognak rá tarhálni, meg a fejlesztési költségek is oszlanak a három fél közt.Ez így már nem csak hitelt hanem eus pénz is?
Annyit lehet tudni, hogy mi 2021-ben beszálltunk a pénzzel a fejlesztésbe, cserébe közel féláron kapunk egy bizony mennyiséget.Sztem fognak rá tarhálni, meg a fejlesztési költségek is oszlanak a három fél közt.
Ez az alap.
Aztán valszeg a gyártás kapcsán is lehet együttműködés, illetve ha vki utólag rendel járhat licenszjogokkal. De ez utóbbival nem vagyok tisztába ki birtokolja és a fejlesztési hozzajarulás, értsd euromilliók, amiket adtunk, milyen jogokkal járnak.
volt már és nem érdeklődünk, hanem együttműködünkSkyshield program, érdeklődünk:
Egyébként helyi gyártás is jó, de a gyártási jogokat megvenni egy térség részére a tuti. Ha jól értettem az olasz RM évekkel ezelőtt pl. megvette az HERO európai gyártási jogait, ezért is kellett velük a magyar gyártásról Izrael mellett szerződni.Annyit lehet tudni, hogy mi 2021-ben beszálltunk a pénzzel a fejlesztésbe, cserébe közel féláron kapunk egy bizony mennyiséget.
Egy konferencián elhangzott, hogy "jóval 20 millió EUR alatt kapjuk" darabját Lynx alvázzal együtt. Az osztrákoknak meg pl. 30 millióra jön ki darabaja - a "félár" valszeg nem nagy túlzás.
Mivel nekünk annyira kedvezményes az árunk másokhoz képest, sztem ez a "közös beszerzés" sokat nem oszt nem szoroz: mi más elszámolásban vagyunk mint a többiek. Ha az EU ad rá pénzt mert közös beszerzésnek van címkézve persze az jó dolog, de ez nem tudom van-e még pénz abban az alapban ahonnét finanszírozzák ezeket a közös beszerzéseket.
Amennyire tudható ezeket a Skyranger-tornyokat nálunk fogják gyártani Zalában exportra is - erre még MG is utalt egyszer-kétszer.
sztem ez tuti nem eladó az RM "home marketjére".Egyébként helyi gyártás is jó, de a gyártási jogokat megvenni egy térség részére a tuti. Ha jól értettem az olasz RM évekkel ezelőtt pl. megvette az HERO európai gyártási jogait, ezért is kellett velük a magyar gyártásról Izrael mellett szerződni.
Romanosodunk...Azt írtuk alá, hogy a beszerzések során együttműködünk.
Ez a táblázat honnan van?Itt a megfejtés miért van többféle méretű radarpanel a Skyranger tornyon:
Valahogy így fog kinézni a magyar Skyranger-30 is csak nyilván más festéssel...Das mobile Flugabwehrsystem Skyranger in Action
Mehr als 200 zukünftige Anwender und Einkäufer sowie weiteres Fachpublikum hatte Rheinmetall am 18. September auf dem Erprobungsgelände Ochsenboden in der Schweiz zum Skyranger System Demonstration Day zusammengeführt, um das Luftverteidigungssystem Skyranger in verschiedenen Versionen zu...esut.de
A cikk szerint Magyarország 18 db Skyrangert vásárolna....Das mobile Flugabwehrsystem Skyranger in Action
Mehr als 200 zukünftige Anwender und Einkäufer sowie weiteres Fachpublikum hatte Rheinmetall am 18. September auf dem Erprobungsgelände Ochsenboden in der Schweiz zum Skyranger System Demonstration Day zusammengeführt, um das Luftverteidigungssystem Skyranger in verschiedenen Versionen zu...esut.de
18db-al tobb mint ami van de x el kevesebb mint amit elo iranyoztak…na nem baj csak legyen mar valamiA cikk szerint Magyarország 18 db Skyrangert vásárolna....
végülis csak kicsit kellett volna feljebb tekernni a topikban.."18 darab Skyranger 30-as légvédelmi tornyot rendelt a Magyar Honvédség, KF 41 Lynx harcjármű alvázra építve a német Rheinmetall vállalattól, mely fejlesztés alatt álló toronnyal a napokban tartottak bemutató éleslövészet a svájci ochsenbodeni tesztlőtéren.
A jelenleg tesztpéldányként létező, a magyar megrendelés alapján kialakított, első Lynx alvázra szerelt Skyranger 30-ast statikus bemutatón tekinthették meg a bemutató lövészet meghívott vendégei – számolt be róla a német esut.de portál.
A Skyranger 30 Lynx elnevezésű, közeli hatótávolságú légvédelmi torony kifejlesztésére a Magyar Honvédségtől stratégiai partnere, a Rheinmetall kapott megbízást 2023 év végén. Az eszköz beszerzésének célja, hogy a 21. század kihívásainak megfelelve a Magyar Honvédség rendelkezzen egy drónok, illetve a hagyományos légi célok ellen hatásos fegyverrel, mely egyben a NATO-vállalásokkal összhangban kialakítás alatt álló nehéz dandár képesség légvédelmét is biztosítaná."
Facebook... lhsn.hu
ennél több aligha lesz - sztem ez még az optimista forgatókönyv lenne...Azért szerintem ezt a 18 db-ot ne vegyük készpénznek, majd ha bejelentik hivatalosan akkor...