Úgy, hogy gyakorlatilag egy kis kivetőtöltetes rakéta-meghajtású IR/kamerás irányítottat indítanék belőle., he nem lenne túl drága(de az lesz) akkor "Tüzel és felejts el"(Fire & forgat!) üzemmóddal.
A Rafael/Elbit-nél szerintem "faragják" már/van készen.
Őket "szokta érdekelni" a költséghatékony megoldás. Nyugati civilizációk/országok közül gyakorlatilag csak ők vívnak szokásos körülmények (közeli) háborút (az USA pénz-nyomda anyagi hátterű fegyvereit/fejlesztéseit --szerintem indokoltan-- nem veszem ide a "halandó" országok kategóriába).
A HSN/aknavető csak a hasonlóan könnyű/birtokunkban lévő(Hirt...) gyártás-technológia miatt van nálam összevonva, a nagyságrenddel könyebben és rugalmasabban integrálható tulajdonság miatt, ami az ágyútól különböző működési elv miatt van.
Ennek hátrányait a rakétahajtás kis lőszertömeg-többlet árán tudja ellensúlyozni, sok-tonnát nyerve ezzel, amit másutt hatékonyan lehet hasznosítani.
Én ezért ennek a két területnek sokkal nagyobb teret adnék, főleg, hogy ezen a területen
megvan a gyártástechnológiánk, nem kéne a függőséget fenntartó, ezért nagy biztonsági kockázatot jelentő ágyús képességet erőltetni, iszonyúan pazarló beszerzési és "support" (
) , üzemben-/karbantartási áron.
...ami más területek rendes fejlesztésétől is elvonja a pénzt!
Dupla aknavető pl. jóval nagyobb tűzerőt jelent (több mint kétszeres tűzgyorsaság !!! ), rakéta-póthajtással minimális egyéb képesség-különbség, és árban még jobb is!
Valóban hazai gyártónak fizetve. Pénzt adva/életben hagyva más fegyvernemeket !!!