nézd, tényleg nem akarok már ebbe belekezdeni megint Veled.... csak azon gondolkodj el amikor másokat arra intesz hogy maradjanak a talajon és engedjék el az illúziót hogy te azt mondod hogy a +páncél+rács+era/nera olcsóbban hasznosabb+ több jön ki belőle aminek az a vége hogy egy ATGM kineveti és átmegy rajta, még az öregebbek is, (HAPC nem számít az más tészta, idehaza az nem kell) MINT egy APS aminek köszönhetően (lásd trophy ami bizonyított is már...) a harckocsi és legénységének túlélési esélyei hatalmasat nőnek lehet erre mondani az izraeliek masináját amivel példálózol már mióta oké, rendben van, felfogtuk, de az is egy átalakított valami ami nekünk nincs és másodvonalas technikát még mindig nem adhatsz a srácoknak csak arra alapozva hogy "dehát ez kibírt egyszer 12 ATGM-et" (erről van valami link esetleg amúgy?) és mégegyszer, teljesen hülyeség az hogy egy APS megduplázná vagy triplázná egy harckocsi árát, lásd a matek fentebb. Teljesen "komolytalan érvek" helyett engedd hogy továbbmenjen a lemez és inkább azon gondolkodjunk hogy honnan lehetne még leot szerezni, ne ilyen idióta átalakítások meg turbózgatásokra csesszük már el a pénzt...
Ezeket értem. Meg is értem.
Úgy látom, hogy reálisan soha nem lesz a szűkséges 200 körüli mennyiségű Leóra pénzünk.
Több "jóindulatú békéhez" nincs már területünk!
Kell az a 200 tank. Legkevesebb.
Legalább 3 -de inkább több- országnak a letárolt kohó-szökevényeiből marad legkevesebb 100 használhatóval egyenértékű mennyisége.
Terveznek ők is! Pár éven belüli a mi Leoinkhoz hasonló tudású (T-80/T-90/M1... Abrams/...) és mennyiségű tankjuk lesz nagyságrendileg, vétel, orosz testvéri segítség, vagy USA seggny@lason keresztül.
A mi korábbi seggny@ló szarkupacaink elqrták/kótya-vetyélték a mi gépeinket. "Jutalmazom" őket 4 évenként. De ez nem oldja meg ezt a problémát.
Honnan/miből lesz meg -a következő(utolsó) "békét"(kapitulációt) megelőzendő- a haderő min. szűkséges 200-as tankállománya?
Ügyes srác a Varga, de nem tud évente 2-3-szor adót beszedni. Emiatt nincs reális lehetőség még 150 Leóra sem! ...meg rövid időn belül az újabb 150 Lynx-re sem.
A sokkal biztonságosabb földrajzi pozícióban levő csehek minimum 200 harckocsit terveznek venni. Ezek e mennyiségek most a reális/szükséges állományok.
Nem vagyok szerelmes a T-72-be. De belőle lehet a "csatár" Leo mellé jó csapatjátékost faragni, a lehetséges keretből, hogy "ki legyen a létszám", amikor kell.
Az idősb Hunyadit tartom követendő példának, aki -szerintem- a lehetséges maximum körülit hozta ki szinte mindig abból ami a rendelkezésére állt!
Szerintem 2026 körül már "áll a bál" majd. Lesz 50-60 Leo és lázas kapkodás mert nem lesz mit kikonzerválni!
Egy az az egy Leo árából meg lehet oldani a problémát ! ! ! Utána a Currus kapacitásával nincs is gond.
Legszívesebben azt olvasnám, hogy megvan a többi bő száz Leo és a kb. 250 Lynx ára. (...én is ezzel kezdtem a gondolatkör megoldásának keresését. Nekem ez nem sikerült.)
Ha elolvastam egy ilyet, már le is mondtam a -szerintem- jelenleg megvalósíthatónak tartott megoldásról és támogatom az újat, jobbat