Attól függetlenül, hogy hülyeség a T-72 másodvonal a következtetés totálisan téves.
Az látni a videókon, hogy a loiter drónok nagyon veszélyesek a harckocsikra, ha azoknak semmiféle védelme nincs azok ellen. Egy korszerű hk ellen sanszosan több kell még a páncélt nézve is. De az APS úgy kapná ki ezeket a lassú izéket, hogy ihaj. Főleg, ha még légvédelem is lenen lassú drónok ellen.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy A T-72-re ne lehetne ilyet tenni, de minek? Kb. annyi érelme lenne, mint MiG-21-be AESA radar. Többet ér a radar, mint gép...
A T-72-őn többet érne az egész cucc, mint maga a T-72.
A T-72 alváza az, ami még ér valamit szerintem. Lehetne rápakolni pl. a NASAM indítókat a csapatlégvédelemhez.
Szia!
De itt többen azon az állásponton voltak, hogy egy kicsit kalapálni a 72-eseken és milyen jók lesznek.
Igen, én is azt írtam, hogy harckocsiként nem érné meg rendszerben tartani őket.
Ha lenne sok alvázunk, akkor az más helyzet lenne, főleg ha bele lehetne építeni a Hiúz hajtásláncát.
Mehetne rá légvédelem, vagy tüzérség, de ugye a korábbi vélemények nem erről szóltak.
Az a korszerűsítés, amivel a T72 harckocsiként érne is valamit pedig új harckocsi beszerzéssel összevethető árkategóriában lenne (PT-16).
Nem véletlen, hogy az oroszok is a T-72B-ket korszerűsítik, de még így sem teljes körű az elégedettség.