Szerinted nincs realitása, többek szerint mégis van, főleg hosszútávon . Úgy tűnik a beszerzésről döntők is inkább így gondolkoznak.
Nagy mélypontról kell felhúzni a honvédség technikai színvonalát, és egyszerre többminden is kell, ezért a számok lehet hogy sokak számára kevés, de én is, ahogy számomra úgy tűnik a többség szerint is minőség a mennyiség felett! A következő 30+ évről van szó, és legalább az alapok legyenek modernek és homogén a lehetőség szerint.
De persze érvelhettek még hosszan a T72k mellett, a realitás mégis az, hogy nem lesz belőlük semmi!
Értem én, lesz kb 50 Leo, meg a SEMMI többi tank ! ! !
A rossz hír az hogy Leopard-ból (akármiből) 50 az semmi ! ! !
Bármiből van ennyi, ebben a nagyságrendben bármi legyen, az mind koporsó ! ! !
Érted ? ? ?
Értitek ? ? ?
(NEM)
Szerintem a románok is azért imádkoznak, hogy a kb. 50 legyen nekünk elég!
...dőljünk hátra a karosszékben, mint a jóllakott napközis és kész!
Utána megint mi imádkozhatunk.
Hurrá
Tudod, a felelós vezetó beszerzi, modernizálja, amikor megjon a tobbi Leo, raktarozza.
Szinte az osszes ország ezt csinálja a kornyéken. A fokozatos váltást, átmenetekkel.
De mi ne csináljuk ezt. Mi legyünk " helikopter
", tudjuk ezt ismét jobban, és tivábbra is legyunk letolt gatyával évtizedekig.
...szép, új "letolt gatyában" ! Gratulálok mindenkinek az ötlethez.
Ennél értelmesebb a mostani csapat ! ! !
(Tudod: nem az az érdekes amit mond, amit csinál ! ! !
)
??? A csehek egyáltalán nincsenek beszerzés szempontjából jobb helyzetben. Náluk a magasabb bérköltség és működési költségek miatt, - bár némileg magasabb a költségvetés - de nincs olyan mennyiségű pénz, mint nálunk a beszerzésekre. Náluk ez valójában így fog kinézni az elkövetkező 5-8 évben: - 30db másodszorra modernizált T-72-es harckocsi, meg egy halom (86db) a 70-es évek színvonalán de le lesz tárolva - kb. 130-140db kerekes Pandur, 210db IFV, +62db Titus, 150-180db letárolt BMP-2. A BMP-1-eseket tudtommal kivonják (Gondolom az Excalibur eladja őket, ahogy tudja) - Eredetileg 28Gripent akartak, aztán csak 14 lett. A folytatás még náluk is ködös. Szerintem ők is tovább fogják üzemeltetni/bérelni őket.
A csehek geopolitikailag, gazdaságilag és pénzügyileg vannak "csak" jobb helyzetben, ezért elvileg nekik kevesebb tank, ... kell, több pénzből.
Erre gondoltam, nem lett pontosan leíva, most pótolva.