Dehogy maradnának! Azonnal dobnák őket. Én javaslom azért a lengyel sajtó olvasgatását...
Gondolkozz már egy kicsit! Még a Lynxhez is után kell majd rendelni valamit, ha azt akarjuk, hogy a zalaegerszegi gyár visszahozza az árát.
Harckocsiból reálisan 100-150db-ra lesz max. szüksége a jelenlegi tervekben szereplő Honvédségnek. (de, lehet, hogy még ezzel is túllőttem)
De nézzük.
A német technika nem tudom, hogy miért zavarja az orrodat? Talán szarok?
Mert lehet, hogy nem olcsók, de minden hozzáértő szerint minden kategóriában benne vannak a top 2-ben.
Igen lehet, hogy vehettünk volna koreai technikát. K-2-t, K-9-et, K-21-et vagy Redbacket.
Jobbak lettek volna, mint a német gépek? Háát erősen kétlem. Olcsóbbak lettek volna? Lehetséges.
Lett volna kapcsolat építő, vagy külügyi előnye? Kérdéses. A koreaiak így is hozzák az országba a befektetéseiket. Az EU-n és Nato-n belüli pozícióinkra nem nagyon lett volna hatása. És ez igaz lett volna, ha akár jobb-, vagy akár baloldali kormány idején üt be a "2%".
A koreaiak sem hülyék ám. A teljes gyártást csak valami igazán nagy üzletért hoznák át. Ezt a lengyelek megadhatnák, de a V4 összes többi országa még együtt sem. Ha meg benne lenne minden V4 tagállam, akkor rád bízom, hogy kitaláld, hogy melyik országba kerülne a gyártás.
Hja és ne felejtsük el, hogy azzal, hogy a német vasakat megrendeltük (elsősorban a KMW csomag) azzal a nemzetközi katonai kapcsolatokon keresztül hozzájutottunk a kiképzési rendszerhez is. Gyakorlatilag barterben kapunk egy csomó dolgot, úgy, hogy effektíve PÉNZT nem is biztos, hogy adunk érte.
El tudod azt képzelni, hogy mondjuk a Koreai Hadsereg zászlóaljai járnak majd hozzánk kiképzésre?
Ne felejtsük el, hogy a szerződések igen komoly tételei a kiképzési csomagok!